Site pictogram Movie Addicts

DVD-review The Purge Election Year (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

purge-3-bd-3d

The Purge Election Year
De eerste Purge film was voor vele toch echt een teleurstelling omdat er feitelijk niets met het basisgegeven gedaan werd. Wat een opluchting was het dus dat deel twee wel ging over wat er buiten op straat gebeurde. Nu is daar het derde deel welke nog dieper ingaat op alles wat The Purge inhoud.

Agent Barnes welke in het vorige deel er nog op uit was om aan de Purge mee te doen is geheel omgeslagen en werkt nu als hoofdbeveiliging voor senator Charlie Roan welke kandidaat is voor het presidentschap. Het belangrijkste punt van haar programma is het afschaffen van the Purge. Uitgerekend dit jaar nog net voor de verkiezingen wordt niemand gevrijwaard voor de purge, ook politici zijn hierdoor een mogelijk doelwit. Uiteraard is senator Roan hoofddoelwit van the Founding Fathers en het beloofd een lange nacht te worden voor wat misschien wel de laatste purge zal zijn.

Wat betreft de kwaliteit van de productie gaat The Purge er met ieder deel op voorruit. Ook nu weer, echter zit hier ook een kanttekening aan, maar daar kom ik later op terug. Hoofdrolspeler Frank Grillo is terug als Barnes en staat wederom zijn mannetje. Naast de senator en haar bodyguard krijg je wederom een aantal bijfiguren voorgeschoteld waarvan een aantal duidelijk is dat deze mogelijk als kanonnen voer zullen dienen. Het politieke gedeelte speelt nog meer dan in deel twee een belangrijke rol en samen met het moordtoerisme, jaja wij europeanen komen speciaal naar de States om legitiem te kunnen moorden. Dit geeft de film een lekker duister en macaber tintje. De acteerprestaties zijn voldoende maar niet hoogstaand, op Frank Grillo na dan want die is top. De chemie tussen hem en Elizabeth Mitchel (Senator Roan) is heel goed en de twee flirten ook nog wat weg zonder dat dit in iets romantisch uitloopt (godzijdank). De kanttekening zit hem in het willen bereiken van een groter publiek waardoor een aantal scherpe randjes wat zijn afgezwakt. Het blijft echter onderhoudend en Frank Grillo mag wat dat betreft nog wel vaker dit soort geharde rollen blijven spelen.

Extra’s:

Het aparte aan de extra’s is dat de makers het hebben over een nog harder deel en dat ze echt hebben moeten nadenken over wat ze er in konden laten. Wat mij betreft hadden ze echt verder mogen gaan, maar misschien ligt dat wel een beetje aan mij. Het onderdeel rondom Barnes, het personage van Frank Grillo, is dan wel weer leuk. Het laat de toewijding van deze acteur zien om het maximale uit het geheel te halen. Buiten dat zie je dat hij ook echt zijn mannetje staat daar hij toch veelal zelf zijn stunts en vechtscenes doet, tot spijt van tegenspelers en stuntmannen, want deze man houd zich niet in.

6,5

 

 

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar