Site pictogram Movie Addicts

DVD-review The Snowman (nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

DVD-review The Snowman (nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Schrijver Jo Nesbo is al een aantal jaar behoorlijk succesvol als schrijver van detective/thrillers en het was dan ook wachten tot Hollywood met zijn boeken aan de slag zou gaan. Met terugkerend karakter Harry Hole leek een franchise in de maak en was het vinden van de juiste acteur slechts een kwestie van tijd. Michael Fassbender verbond zich aan deze rol echter flopte de film afgelopen jaar jammerlijk en nog erger de critici veegde de vloer aan met deze film. Nu is deze uit op DVD en Blu-Ray en besloot ik de film toch een kans te geven en met lage verwachtingen kijken of deze toch het aanzien waard zou zijn.

Harry Hole is een alcoholistische rechercheur in Oslo welke duidelijk worstelt met demonen uit het verleden. Hij lijkt wanhopig op zoek naar een zaak ter afleiding van zijn eigen problemen. Dan wordt hij door een nieuwe collega gewezen op een vermissingszaak welke veel weg lijkt te hebben van onopgeloste moordzaken uit het verleden. De eerste doden worden al snel gevonden en Harry en zijn collega moeten snel handelen voordat deze Snowman killer nog meer slachtoffers maakt.

Een simpel plot kan uitstekend werken wanneer goed uitgevoerd, kijk naar Wind River afgelopen jaar. Helaas is dit bij Snowman allerminst het geval. Aan de cast kan het niet liggen met Michael Fassbender voorop en een rits bijrollen waar je u tegen zegt. En het moet gezegd worden Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg, Toby Jones, Val Kilmer, J.K. Simmons en de rest doen allemaal wat ze moeten doen en toch werkt het niet en de reden is eigenlijk heel simpel.The Snowman is de 7de (!!!) in de reeks van boeken over Harry Hole. Dit is natuurlijk een grote fout aangezien het hoofdkarakter al een hoop heeft meegemaakt net als een groot deel van zijn omgeving alleen moet je als kijker dit voor lief nemen want jij weet eigenlijk heel weinig. Er wordt in de film eigenlijk nergens ingegaan op het verleden van de hoofdpersoon en dat zorgt ervoor dat de kijker weinig tot geen binding met de hoofdrol heeft. Het plot welke her en der ook wat weg heeft van een politieke thriller gezien de belangen die op de achtergrond spelen komt daarnaast nooit tot leven aangezien het verhaal te vaak van de hak op de tak springt. Een van de weinige dingen die wel goed gaan zijn de vormgeving en het camerawerk waardoor de film er verder wel goed uitziet. Verder is The Snowman bovenal een verspilling van heel veel talent aangezien regisseur Tomas Alfredson in het verleden ook veel beter heeft afgeleverd met Tinker, Tailor, Soldier, Spy en Let the Right One In.

Extra’s

In de extra’s worden we meegenomen door de indrukwekkende cast waarbij men vooral hoog opgeeft van het talent van Michael Fassbender, maar ook de rest krijgt een veer in de reet. Na het zien van de film vraag je je wel af waarom, want zo goed was het allemaal nou ook weer niet. In de extra’s wordt eigenlijk ook meteen duidelijk waar het probleem lag bij deze film. Beginnen bij het zevende deel van een serie is vragen om moeilijkheden en deze bleken in het geval van The Snowman onoverkomelijk. En uiteindelijk blijken zelfs de extra;s tekort te schieten met het laatste hoofdstuk over the sinking car welke wel heel abrupt eindigt

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar