Site pictogram Movie Addicts

DVD Review The Strangers 2: Prey at Night

DVD Review The Strangers 2: Prey at Night

The Strangers was 10 jaar geleden zo’n home invasion horror-thriller die een bepaalde harde trend zetten. Zonder motief werd een getrouwd stel het leven zuur gemaakt op gruwelijke wijze. Natuurlijk kennen we gemaskerde killers al sinds Halloween en hebben we door de jaren heen genoeg varianten voorbij zien komen. Echter door zich te richten op de daden en de slachtoffers en zonder achtergrond of motivatie van de daders kreeg de film iets lugubers en hards mee. En gezien het eide mag het een wonder heten dat er nu 10 jaar later pas een vervolg is gemaakt.

Het gezin van Mike en Cindy trekt erop uit om hun dochter weg te brengen naar een kostschool. De situatie thuis laat het niet toe dat de dochter nog thuis blijft waardoor de ouders dit als enige mogelijkheid zien. Tijdens hun tocht doen ze een tussenstop bij het trailerpark van een oom en tante. Wat ze echter niet weten is dat daar net drie gemaskerde psychopaten hun intrek hebben genomen. Wanneer er ’s avonds laat een jonge vrouw aanklopt met de vraag of Tamara er is wordt dit het begin voor een hels avond voor dit gezin.

Wat betreft de vergelijkingen met het origineel zijn er natuurlijk vele. Zo was in het origineel een getrouwd stel met issues het slachtoffer en nu een gezin met problemen. het verschil is echter dat in tegenstelling tot het origineel de problemen hier als sneeuw voor de zon verdwenen met de de intrede van de gemaskerde killers. Dat is jammer aangezien deze dynamiek juist voor wat meer diepgang had kunnen zorgen. Nu hebben de makers ervoor gekozen om direct gas te geven en de slechteriken direct voor de kills te laten gaan. Het voordeel daarvan is dat het tempo hoog ligt en de zwakheden van het scrip tijdens de film minder opvallen. Het acteerwerk is gelukkig wel dik in orde waarbij de personages helaas niet allemaal even logische acties ondernemen (het dodelijke we splitsen op) De kills zijn ook confronterend in beeld gebracht en het feit dat de gemaskerde belagers niet praten geeft hun iets sinisters. En voor de muziek liefhebbers de soundtrack vol Eighties klassiekers is ijzersterk en zal zelden zo een dodelijke ondertoon hebben gekregen als in deze film. Al met al mag The Strangers Prey at Night zich een redelijk geslaagd vervolg noemen welke effectief te werk gaat en leuker, spannender en bloederiger is dan menig andere film in het genre masked killer genre.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar