Site pictogram Movie Addicts

DVD Review Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

DVD Review Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Eerder dit jaar schreef Michael van Geest een prachtige review over deze film en had het daarbij over verwachtingen en dat deze wel eens kunnen tegenvallen met de realiteit. Met diezelfde angst ging ik dan ook thuis zitten om de DVD te kijken aangezien mijn verwachtingen natuurlijk ook hoog waren.

In tegenstelling tot Michael was ik al meer bekend met het werk van regisseur Martin McDonagh en wist ik al deels wat ik qua stijl kon verwachten. Net als Michael werd ik ook niet teleurgesteld. Vanaf het eerste moment ligt de focus van het verhaal niet op de gruwelijke gebeurtenis waarbij Mildred der dochter is komen te overlijden. Nee, het verhaal concentreert zich op de gevolgen voor de nabestaande en de omgeving. Hierin ligt dan ook niet alleen de focus op Mildred (Francis McDormand) maar ook haar zoon en ex-man ( mooie rollen van Lucas Hedges en John Hawkes) krijgen een stem in het verhaal. Maar de film valt of staat uiteindelijk met de hoofdrol en Francis McDormand heeft niet voor niets de Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol gewonnen (haar tweede). Zij eist in elke scene de aandacht op en het karakter van Mildred is nou niet bepaald de makkelijkste. Met name de scenes met Woody Harrelson en Sam Rockwell zorgen voor een aantal hoogtepunten, maar deze heren weten ook in hun eigen scenes prachtige te delen welke de kijker ook laat nadenken over de gevolgen van acties op anderen. Niet voor niets werden beide heren genomineerd en won Sam Rockwell daadwerkelijk een Oscar (welke ze beide absoluut verdiend hadden).

Martin McDonagh heeft als regisseur en schrijver al wat bijzondere dingen gemaakt waarbij hij telkens weer gecompliceerde karakters weet te creëren waarbij de lijn tussen goed en kwaad vaak vervaagd. In Three Billoards is dat niet anders en daarom kan ik zijn films tot nu toe stuk voor stuk zeer goed waarderen. Hij concentreert zich op de personages en het verhaal en zorgt dat de film functioneel in beeld wordt gebracht zonder teveel poespas en afleidende kunstsgrepen. De balans tussen drama en zwarte humor is uitstekend waarbij je genoeg kunt lachen (mits je de humor waardeert) maar dit niet ten koste gaat van de emotionele lading van de film.  Met Three Billboards laat hij zien zich als filmmaker verder ontwikkeld te hebben door het verhaal ook van de nodige verrassende wendingen te voorzien zonder dat deze gemaakt overkomen.Ik ben dan ook zeer benieuwd waar hij ons in de toekomst mee gaat verrassen.

Het verhaal:

Mildred, moeder van een verkrachte en vermoordde dochter, kan het niet verkroppen dat de dader nog altijd niet gepakt is. Zij besluit drie billboards te huren voor wat opruiende teksten welke ervoor moeten zorgen dat de politie hun werk gaat doen. Hiermee schopt ze tegen behoorlijk wat heilige huisjes en zorgt ze voor reuring in wat voorheen een rustig stadje was.

Extra’s

De extra’s op de DVD bevat een aantal geknipte scène’s welke wat extra inzicht geven, maar in de film zelf niet gemist worden. Op 1 na misschien, maar dat is voor de oplettende kijker zeker een grappig moment. Verder is de bekroonde short Six Shooter te zien waarvoor Martin McDonagh destijds een Oscar won te zien. Een absurde short met een fantastische twist waarbij zwarte humor de boventoon voert.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar