Site pictogram Movie Addicts

DVD Review Tully ( Nu verkrijgbaar op DVD)

DVD Review Tully ( Nu verkrijgbaar op DVD)

Charlize Theron is en blijft een bijzondere verschijning in Hollywood. Zij wisselt feilloos dikke actie-knallers (Mad Max, Atomic Blonde) af met komische rollen (Arrested Development, Young Adult) en drama (Monster, The Burning Plane) en bewijst daarme al meer dan 20(!!!) jaar haar veelzijdigheid. Met Tully neemt zij weer een uitdagende rol op zich als uitgebluste moeder.

Marlo is een moeder van 2 kinderen en hoogzwanger van de derde. Aangezien dit een nakomer is valt het haar allemaal zwaar helemaal omdat haar zoon nogal wat aandacht vereist. Haar broer komt met het idee om een nachtnanny in te huren, iets wat hij en zijn vrouw ook gedaan hebben. zij kijkt hier in eerste instantie zeer sceptisch tegenover, maar wanneer het haar allemaal teveel dreigt te worden stemt zij hier toch mee in. Zo komt de jonge Tully in haar leven. Tully is een jonge vrouw die haar goed bijstaat in alles waardoor zij langzamerhand der rust terugvind en haar eigen ik herontdekt. Tegelijkertijd komen ook vertwijfeling over haar eigen keuzes bovendrijven.

Charlize Theron kan alles zou je denken en inderdaad ook deze hoofdrol speelt zij wederom met verve. Het uitgebluste van een moeder tegen het einde van haar zwangerschap. De sleur welke zich overduidelijk meester van haar heeft gemaakt, en de vertwijfeling over hoe het allemaal anders had kunnen zijn. Charlize overdrijft nergens en sleurt zich van de ene situatie naar de volgende. Haar situatie en de sfeer van de film verandert direct met de introductie van Tully gespeeld door Mackenzie Davis. Een vrijgevochten jonge vrouw die haar gedurende de nacht gaat helpen met de baby zodat zij meer kan slapen. De dynamiek tussen de twee werkt uitstekend en het siert Mackanzie dat zij uitstekend tegenspel biedt aan Charlize. Het sterke aan het verhaal is dat het ook een spiegel voorhoudt aan de kijker over hoe we in het leven kunnen staan en dat dat vooral tegen ons kan gaan werken. Ook het verwachtingspatroon over hoe moeders dienen te gedragen wordt fantastisch op de hak genomen en Charlize weet hierin een paar keer zeer scherp uit de hoek te komen. Als film kabbelt het geheel rustig voort waarbij je aanvoelt dat het ergens toch mis moet gaan met de opleving van Marlo. Wanneer dat moment komt zullen vele kijkers toch verbaasd zijn over de twist in het verhaal welke nogmaals de wanhoop van de hoofdpersoon bevestigd. Regisseur Jason Reitman weet weer een film af te leveren die meer te vertellen heeft dan het verhaal wat zich op de voorgrond afspeelt. Na Young Adult kunnen we alleen maar zeggen dat de regisseur een uitstekende chemie deelt met actrice Charlize Theron welke weer een uitstekende acteerprestatie neerzet. enige minpunt is misschien dat Ron Livingston als man Drew en Mark Duplass als broer Craig net te weinig te doen krijgen om echt betekenis te hebben in het verhaal.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar