Site pictogram Movie Addicts

DVD Review Unfriended: Dark Web (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Unfriended was zo’n typische Blumhouse Production hit waarbij het maximale uit een klein budget werd geperst. Hierbij werd de gehele film online gefilmd waarbij de kijker mee kijkt op het scherm van de hoofdpersoon en zo mee de horror wordt getrokken. De film werd een succes (niet verwonderlijk met zo’n klein budget) en een vervolg kon natuurlijk niet uitblijven.

Matias gaat online met zijn nieuwe laptop uitproberen met zijn vaste vriendengroep. Hij blijkt echter niet geheel eerlijk te zijn geweest. Wanneer hij online reageert op bepaalde verzoeken blijkt de vorige eigenaar de laptop zeer graag terug te willen. Er staan bestanden op welke te maken hebben met de Dark Web en mensen zijn niet blij als deze in verkeerde handen vallen. Hij moet er echter voor zorgen dat zijn online vrienden ook niet gevaar komen en nog belangrijker zijn vriendin met wie hij alleen kan communiceren via gebaren of tekst omdat zij doof is. Een race tegen de klok begint en het is maar de vraag wie het gaat overleven.

Met de titel Unfriended had ik meer raakvlakken verwacht met het origineel en dat is hier totaal niet het geval. De enige overeenkomst is dat film zich volledig online afspeelt waarbij we via het scherm van de hoofdpersoon getuige zijn van alles wat gebeurd. Dat gezegd hebben is de subtitel meer dan genoeg om wel degelijk iets angstaanjagend neer te zetten. De cast bestaat dit keer niet uit Highschool studenten maar volwassenen en dat zorgt ervoor dat de stakes net wat hoger zijn en het geheel serieuzer. Waar in het eerste deel er een echte band duidelijk werd van een vriendengroep is dat hier helaas minder het geval. Hierdoor kon het mij minder boeien wat er gebeurde met de slachtoffers en dat maakt het geheel minder spannend. Dark Web is in feite meer een thriller dan een horrorfilm waarbij de spanning niet altijd even aanwezig is en waarbij ik te weinig feeling had met de slachtoffers om er echt wat om te geven. Toegegeven er wordt niet slecht geacteerd, maar dat is uiteindelijk niet voldoende. Ik zet dus graag Unfriended op, welke echt ongemakkelijke situaties had, maar Dark Web ben ik na het schrijven van deze recensie grotendeels vergeten en dat kan nooit de bedoeling zijn geweest.

Extra’s

De extra’s bestaan uit 3 alternatieve eindes voor wie wel genoeg om de hoofdpersonen gaf.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar