Site pictogram Movie Addicts

DVD review What Men Want (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Het mag met rust een laat vervolg/remake genoemd worden van What Women Want waarin Mel Gibson 19 jaar geleden de hoofdrol in speelde. Waar hij destijds ‘vervloekt’ was met de gave om de gedachtes van vrouwen te horen is het nu de beurt aan Taraji P. Henson om de gedachtes van mannen aan te horen tegen wil en dank.

Ali David werkt in de mannenwereld van sportsagents, maar lijkt daar wel de hardste speler te zijn die er rondloopt. Het is dan ook wachten op die promotie waarbij ze als partner wordt verkozen bij haar bedrijf. Wanneer dit door haar neus geboord wordt, wilt ze het spel nog harder spelen om zich te bewijzen in deze mannenwereld. Na een bezoek van een spirituele kaartenlezer en een klap op der hoofd ontwaakt zij echter met de gave om de gedachtes van mannen te horen. Na de eerste schok besluit ze deze gaven te gebruiken om zo haar werk beter te kunnen doen, echter komt zij er ook stukje bij beetje achter dat haar gedrag er ook voor zorgt dat zij geen vrienden maakt in de branche, maar ook in haar privé leven zorgt zij voor de nodige problemen.

Nu was What Women Want al geen hoogvlieger, maar deze film wist zeker te vermaken dankzij de hoofdrol van Mel Gibson. In plaats van het verhaal meer lading te geven en te vernieuwen kozen de makers ervoor om alles nog platter te maken. Houdt je van subtiele humor is What Men Want de film om te ontwijken. Kan je dit echter wel waarderen dan valt er genoeg lol te beleven aan de uitbundige vertolking van Taraji P. Henson der rol als Ali Davis. Eerlijk is eerlijk zij komt met aardig wat weg zoals Mel Gibson dat destijds ook kon. Helaas zijn de scriptschrijvers vergeten echt een hart aan de film te geven (of vond men de ontluikende homoliefde op een sportsagent kantoor al gewaagd genoeg?). De rest van de cast krijgt eigenlijk veel te weinig te doen. Waar men destijds de vrouwen vaak als te simpel afschilderde kan deze film wel als payback gezien worden waarbij dit keer de gedachtegang van de man het moet ontgelden. What Men Want is vooral veel verspilling van komisch acteertalent, maar voor wie wel van overdreven gedoe houdt zeker een aardig tussendoortje.

Extra’s

De extra’s bestaande uit een gagreel en een aantal verwijderde scènes worden ingeleid door de regisseur. De redenen voor de verwijdering zijn zeer logisch, maar ook zonder deze scènes is de film geen hoogvlieger.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar