Site pictogram Movie Addicts

DVD Review Wind River (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

DVD Review Wind River (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Afgelopen jaar scoorde Wind River vooral heel goed bij critici terwijl het grote publiek er om onduidelijke redenen niet heel erg warm voor liep. Met Jeremy Renner en Elizabeth Olson (beide met vaste rollen binnen het Marvel universum als Hawkeye en Scarlet Witch) in de hoofdrollen en Taylor Sheridan (schrijver van Sicario en Hell or High Water) die het script schreef en nu ook regisseerde had ikzelf een grotere toeloop verwacht. De film heeft nu een tweede kans op DVD en Blu-Ray.

Wanneer jager Cory Lambert op een lichaam stuit in de sneeuw, blijkt dit het lichaam van een jonge, voor hem bekende, vrouw. Gezien de beperkte politie middelen in een reservaat voor Native Americans, wordt er een jonge FBI agente op afgestuurd om de zaak te onderzoeken. Agente Jane vraagt de hulp van jager Cory om de moordenaars te vinden daar hij bekend is met het gebied en als man van een indiaanse vrouw mogelijk ook wat meer voor elkaar kan krijgen bij de lokale bevolking welke toch behoorlijk sceptisch staat tegenover overheid. Cory worstelt daar en tegen zelf ook met demonen uit het verleden welke door deze zaak weer een stuk meer gaan leven.

Wind River leest in eerste instantie als een gewone moordzaak welke toevallig in een reservaat voor Native Americans plaats heeft gevonden. Taylor Sheridan heeft net als bij Sicario en Hell or High Water een zeer gelaagd script geschreven en toont daarbij geleerd te hebben van de regisseurs welke zijn vorige scripts hebben verfilmd. Het verhaal komt natuurlijk weer van zijn hand en daarbij blijkt dat de eerder genoemde films absoluut geen toevalstreffers waren. De manier waarop hij het verhaal in beeld laat brengen toont dat hij duidelijk heeft opgelet welke stukken extra effect hebben met wijde shots en welke stukken weer up close and personal het best werken. Ook de casting werkt uitstekend met de gebroken loner Jeremy Renner voorop. Hoe simpel had zijn rol van jager die de F.B.I. helpt kunnen zijn? Nee, er zit een achtergrond verhaal aan hem vast welke behoorlijk aankomt en daarbij deelt hij een zeer goede chemie met Elizabeth Olsen. Maar ook met Gil (Hell or High Water) Birmingham met wie hij een paar scene’s deelt die bij mij in ieder geval heel goed aankwamen. Elizabeth Olsen weet op haar beurt ook te overtuigen als de jonge F.B.I. agente Jane waarbij de onzekerheid er af en toe vanaf druipt, maar haar vastberadenheid ervoor zorgt dat zij zich niet laat afbluffen. Wind River is geen keiharde thriller met een kat en muis spelletje. Nee, Wind River gaat over mensen die het moeilijk hebben, maar ondanks alles vechten voor waar zij in geloven en dat wordt opgebouwd, gaat onder je huid zitten en komt aan het einde keihard aan. Taylor Sheridan bewijst hiermee niet alleen een begenadigd scriptschrijver te zijn, maar ook het regie vak aardig onder de knie te hebben.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar