Site pictogram Movie Addicts

DVD Review Yesterday (Nu Verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

DVD Review Yesterday (Nu Verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Het vereren van muziekgrootheden via films is hot!!!! Na Queen en Sir Elton John kon een film rondom een van de grootste bands aller tijden niet uitblijven. In Yesterday draait het echter nier om de band The Beatles, maar speelt hun muziek de hoofdrol.

Jack Malik is een weinig succesvolle muzikant welke op het punt staat te stoppen met het ambieren van een zangcarriere wanneer er iets bijzonders gebeurd. Tijdens een wereldwijde black-out raakt hij betrokken bij een ongeluk, maar hierna komt hij erachter dat hij de enige is die de muziek van The Beatles kent. Jack Malik probeert zijn muziekcarriere nieuw leven in te blazen met de muziek van de Beatles. Hij wordt ontdekt en wereldwijde sterrendom staat op hem te wachten, maar wat als hij toch niet de enige is die de Beatles weet te herinneren?

Yesterday is een eerbetoon aan de muziek van The Beatles en eerlijk is eerlijk, wanneer je de liedjes nu weer hoort zouden hun grootste hits van toen gewoon zo weer knallers zijn. Het verhaal is bijna sprookjesachtig waarbij een gewone man van de een op de andere dag een wereldster wordt. Het is daarom heel leuk om Ed Sheeran als zichzelf in een leuke bijrol voorbij te zien komen. Himash Patel speelt de sympathieke Jack Malik met verve en het scheelt natuurlijk dat hij best aardig kan zingen. De chemie met Lily James als love interest Ellie komt heel natuurlijk over, het is alleen jammer dat hun verhaal niet lekker is uitgewerkt in het verhaal. Het verhaal is sowieso wat aan de tamme kant, ja er wordt tussendoor wat kritiek geuit op de muziekindustrie en hoe deze werkt, maar verder is de ontwikkeling van het verhaal best standaard en mist de film die bijzondere hoogtepunten die van Notting Hill, Four Weddings and a Funeral en Love Actually allemaal klassiekers maakte. Oftewel we zijn meer gewend van Richard Curtis, maar ook regisseur Danny Boyle heeft beter afgeleverd. Muzikaal gezien is Yesterday een genot voor het oor en laat een jongere generatie kennis maken met klassiekers als Yesterday, Hey Jude (welke in de film verpest is door Ed Sheeran) en ga zo maar door. Voor de oplettende kijkers, de Beatles zijn niet het enige wat ineens verdwenen in het gecreeerde universum van Yesterday, maar ook hier jammer dat de makers hier niet wat meer hebben uitgehaald. Yesterday is daarom teveel een 13 in dozijn film geworden waarbij de muziek van The Beatles het sterkste punt van de film is en dat is aan de andere kant ook wel weer mooi.

Extra’s

Een aantal geknipte scene’s, een making of en wat studio opnames in, hoe kan het ook anders, de legendarische opname studio waar The Beatles ooit hun grootste hits opnamen. Niet heel bijzonder maar wel leuk om te zien.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar