Site pictogram Movie Addicts

DVD-review Zoolander 2

zoolander-2-dvd-3d(1)

 

Het is alweer 15 jaar geleden dat Zoolander uitkwam met Ben Stiller en Owen Wilson in de hoofdrollen. En namen de heren de gehele modewereld op de hak en dat met behulp van …… de modewereld! Nu is daar het vervolg en rest de vraag heeft het nog wel zin en lopen de mensen nog wel warm voor Derek Zoolander?

Derek Zoolander leidt een teruggetrokken bestaan nadat hij zijn vrouw heeft verloren bij het instorten van zijn instituut voor kinderen die niet goed kunnen lezen. Zijn zoon is van hem afgenomen omdat hij niet voor hem kon zorgen. Nu wil het dat achter elkaar knappe popsterren over de hele wereld worden vermoord en zij allen een link vormen naar Derek Zoolander. Derek wordt samen met zijn oude rivaal en vriend Hanson weer de modewereld ingetrokken waar deze mannen moeten opboksen met tegen de nieuwe orde en tegelijk met behulp van Interpol het mysterie van de vermoorde popsterren moeten zien te ontrafelen.

Na een matige bioscoop release zou je denken dat het volledige mislukking daar is, maar het origineel deed het ook niet goed in de bioscoop in de na sleep van 9/11. Het origineel scoorde echter uitstekend op de DVD markt en wist een aardige fanbase te ontwikkelen die de veelal flauwe grappen over hoe dom de modewereld wel niet in elkaar zit wel konden waarderen, en ja ik was/ben daar ook een van. Zal Zoolander 2 dit ook voor elkaar krijgen? Dat durf ik zeer zeker te betwijfelen. Zoolander 2 weet op een paar momentjes na nergens echt los te gaan en de meeste grappen zijn bijna letterlijke kopieën uit het eerste deel, echter komen ze nu vaak niet aan. Wat de film enerzijds nog weet te redden zijn een aantal idiote bijrollen en cameo’s van mode iconen, welke het origineel allemaal in hun harten gesloten hadden. Anders is het niet te verklaren waarom Penelope Cruz, Benedict Cumberbatch, Sting, Kiefer Sutherland, Justin Bieber en nog een rits andere bekende namen uit de modewereld mee hebben gedaan aan deze film. Alleen aan te raden wanneer je al melig bent en/of zo een verstokte fan bent van het origineel dat je hem toch kan waarderen. Ik ben ook fan van het origineel, maar kijk die helaas toch veel liever dan dit in mijn ogen teleurstellende en veel te late vervolg.

De extra’s:

Hierin kijken de makers en cast terug op het origineel en wordt er een kijkje gegeven op de mooie locaties waar de film is opgenomen. Niet heel bijzonder dus ook niet zozeer iets extra’s

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar