Site pictogram Movie Addicts

Echo Base Charity Con viert 40 jaar Star Wars op 16 december in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

Echo Base Charity Con viert 40 jaar Star Wars op 16 december in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

Op 13 oktober 1977 vond de Europese rode loper-première van Star Wars plaats in Arnhem.Dat was afgelopen maand precies veertig jaar geleden. Stichting Echo Base grijpt deze gelegenheid aan om met trots bekend te maken dat Guy Henry (Tarkin in Rogue One), Michael Carter (Bib Fortuna in Return of the Jedi) en Brian Herring (BB-8 in The Force Awakens én The Last Jedi) zijn toegevoegd aan de gastenlijst van het Star Wars-evenement Echo Base Charity Con op zaterdag 16 december in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Het evenement heeft een bijzondere opzet: de netto-opbrengst van Echo Base Charity Con zal in samenwerking met Star Wars: Force for Change worden gedoneerd aan het werk van UNICEF voor kinderen wereldwijd.

Vandaag onthult Stichting Echo Base tevens de Echo Base Charity Con-poster, die is gemaakt door Amerikaanse comic artist Stephen B. Scott, bekend van onder andere de officiële comicbewerking van de Batman-film The Dark Knight en de comic Indiana Jones and the Tomb of the Gods.

Eerder werd al bekend gemaakt dat Jeremy Bulloch (Boba Fett in The Empire Strikes Back en Return of the Jedi) en Tim Rose (Admiral Ackbar in Return of the Jedi, The Force Awakens en de nieuwe film The Last Jedi) aanwezig zullen zijn. Fans kunnen de diverse Star Wars-acteurs ontmoeten tijdens de signeersessies en Q&A’s die worden georganiseerd.

Kijk films
Er zijn vertoningen van films, waaronder een speciale vertoning van Star Wars: The Force Awakens op het grootste bioscoopscherm van de Randstad en een speciale voorstelling van Star Wars: The Last Jedi in aanwezigheid van acteurs uit de film, waaronder Tim Rose (Admiral Ackbar), die na afloop zullen vertellen over hun ervaringen met het maken van de film!

Al veertig jaar is jong en oud in de ban van Star Wars en met de aanstaande nieuwe bioscoopfilm Star Wars: The Last Jedi lijkt daar voorlopig nog geen einde aan te komen. Voor de initiatiefnemer van Echo Base Charity Con, Wiebe van der Werk, genoeg redenen om een groots event op te zetten: “Star Wars is onverminderd populair. De laatste jaren is met de komst van nieuwe Star Wars-films de populariteit zelfs toegenomen en de fanbase gegroeid. Echo Base Charity Con biedt een fantastisch evenement voor alle Star Wars-fans van jong tot oud. We zijn ook zeer trots op onze samenwerking met Star Wars: Force for Change, waarmee we de netto-opbrengst van het evenement doneren aan UNICEF en daarmee gebruiken we de Force om ons steentje bij te dragen aan haar goeie initiatieven op het gebied van kinderrechten wereldwijd. Wij kijken uit naar een succesvol event in december!”

Over Echo Base Charity Con
Op zaterdag 16 december wordt Kinepolis Jaarbeurs Utrecht omgetoverd tot een walhalla voor Star Wars-liefhebbers. Zo is er een enorm aanbod merchandise (speelgoed, posters, T-shirts, boeken etc.) te koop, vindt er een veiling plaats met unieke stukken ten behoeve van UNICEF via Star Wars: Force for Change, zijn er diverse cosplayers en rijden bekende robots als R2-D2 rond. Ook aan de jeugdige bezoekers is gedacht: zo kunnen kinderen leren vechten met een lightsaber, Star Wars-spellen spelen en geschminkt worden als hun favoriete Star Wars-figuur. Daarmee is Echo Base
Charity Con niet alleen een fantastisch evenement voor Star Wars-liefhebbers, maar geschikt voor de hele familie.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.echobasecon.nl en in alle winkels van Primera.

Over Stichting Echo Base
Stichting Echo Base is (her)opgericht in 2017 met als voornaamste doel het organiseren van evenementen op het gebied van Star Wars. De netto-opbrengst van Echo Base Charity Con 2017 zal worden gedoneerd aan Unicef via het Force for Change-initiatief van Lucasfilm en Disney. Stichting Echo Base was eerder actief van 2000 tot 2005 en hield zich bezig met de Nederlandse Star Wars- fanclub Echo Base en het organiseren van Star Wars-conventies genaamd Echo Base (Charity) Con. Zo werd er met succes geld ingezameld voor onder meer het Koningin Wilhelmina Fonds (de Nederlandse Kankerbestrijding) en Stichting Doe Een Wens (Make a Wish). Echo Base (Charity) Con vond plaats van 2001 tot en met 2003 op locaties in Maarssen en Nieuwegein. Ga voor meer informatie over Stichting Echo Base naar www.echobasecon.nl.

Over Force for Change
Star Wars: Force for Change, een charitatief initiatief van Lucasfilm en Disney, maakt gebruikt van de kracht van Star Wars om de levens van kinderen over de hele wereld te versterken en te verbeteren. Sinds 2014 wordt het geïnspireerd door Star Wars-fans en de talloze uren die zij de afgelopen vier decennia hebben toegewijd aan filantropie. Tot op heden is er namens Star Wars: Force for Change al meer dan 13 miljoen dollar bijeengebracht voor charitatieve instellingen van over de hele wereld. Met een stralende toekomst in het vooruitzicht en nieuwe nog te vertellen Star Wars-verhalen streeft Force for Change ernaar door te gaan met het samenwerken met goede doelen en anderen aan te moedigen om krachten voor veranderingen te zijn in hun eigen gemeenschap. Ga voor meer informatie over Force for Change naar www.forceforchange.com.

Over Kinepolis
Kinepolis Group NV ontstond in 1997 uit een fusie van twee familiale bioscoopgroepen, en werd beursgenoteerd in 1998. Kinepolis staat voor een innovatief bioscoopconcept dat als baanbrekend geldt binnen de sector. Kinepolis Group NV telt 49 bioscopen, verspreid over België (12), Nederland (15), Frankrijk (11), Spanje (6), Luxemburg (3), Zwitserland (1) en Polen (1). In Nederland zijn Utopolis en Wolff Bioscopen onderdeel van Kinepolis.

Star Wars TM & © Lucasfilm Ltd. All Rights Reserved.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar