Site pictogram Movie Addicts

Emoji film review + première foto’s

Emoji film review + première foto's

Er is al veel geschreven over de Emoji film, de film zou ongeveer het slechtste zijn wat de afgelopen jaren is uitgekomen op filmgebied en de scores op verschillende site logen er niet om 0% op Rotten Tomatoes en een 12 metascore op IMDB met een publieksscore van 1,7. Maar goed, het blijft een animatiefilm en in de zomermaanden doen deze het over het algemeen altijd goed.

Afgelopen week ging de film dan ook feestelijk in première in aanwezigheid van de stemmencast en uiteraard met een paar hoofdrolspelers van de film. In aanwezigheid van een aantal BN’ers en hun kroost en redelijk weer werd het geheel verder nog aangekleed met suikerspinnen, een Kids DJ show en uiteraard was er de mogelijkheid voor de kids om zich te laten schminken en kleurplaten te scoren. Het aller belangrijkste is toch de film en met een kleine vertraging konden we allemaal de verschillende zalen in om te zien of de kinderen zich konden vermaken en of wij volwassenen het zouden ‘overleven’

  

Gene is een opgewekte en levendige emoji, iets wat eigenlijk niet kan want hij is een Mhew net zoals zijn ouders. Wanneer na lang aandringen hij aan het werk gaat om als emoji verstuurd te worden gaat het echter goed mis. Gene trekt het verkeerde gezicht. Wanneer dit een reeks gebeurtenissen in werking zet binnen de mobiel waardoor de eigenaar besluit zijn mobiel te laten resetten lijkt het einde van al het leven binnen de Textopia gemeenschap aanstaande. Gene trekt er samen met twee vrienden op uit om dit te voorkomen maar moet tevens uit handen blijven van de bots welke op hem en zijn vrienden zijn afgestuurd.

Laat ik gewoon beginnen om te zeggen dat de Emoji film inderdaad geen goeie film is. Maar is dat een groot probleem? En moet je deze film wel serieus benaderen? Het antwoord daarop is volmondig NEE. Hoewel de film overduidelijk vol product placement zit en het verhaal zeker beter uitgewerkt had kunnen worden zit er zeker voor de kinderen een leuke en leerzame boodschap verstopt in deze film. Hoewel de boodschap van zelfacceptatie in andere films zeker beter naar voren komt, mikt Emoji movie vooral op humor. Flauwe humor, maar wel het humor dat vooral het jongere publiek zeker aan zal spreken en de volwassenen? Ach verstand op nul en niet te kritisch kijken blijft het devies en ook die zullen dan vermaakt worden. De vele onlogische dingen in de film zoals mensen gebruiken geen woorden meer maar alleen emoticons om te communiceren(?!?!?!?!) en rare wendingen moet je voor lief kunnen nemen.  De film is verder kleurrijk, maar wisselt helaas levendige situaties met statische omgevingen waardoor een boel kansen helaas gemist worden. Dit heeft waarschijnlijk te maken gehad met product placen]ment waardoor alleen investeerders hun producten terugzagen in de film terwijl er veel meer apps en functionalitet van de smartphone leuk op de hak genomen had kunnen worden. Emoji movie is dan geen goede film, maar mik op de lach en de levensles voor de kids en daar scoort de film genoeg om een gezinsbezoekje zeker te verantwoorden deze zomer.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar