Site pictogram Movie Addicts

Fear of Rain (Vanaf 26 mei te zien op Apple +, Google Play, Rakuten, Ziggo, Pathe Thuis en Videoland)

Fear of Rain (Vanaf 26 mei te zien op Apple +, Google Play, Rakuten, Ziggo, Pathe Thuis en Videoland)

We zijn aan het aftellen tot de bioscopen weer opengaan, maar ondertussen komt er meer dan genoeg uit op de verschillende VOD en streamingsdienst kanalen. Vanaf 26 mei is daar Fear of Rain een thriller rondom een meisje welke leid aan een ernstige vorm van schizofrenie

Rain is een tiener welke leid aan schizofrenie wat haar leven niet bepaald makkelijk maakt. Thuis hebben haar ouders hun handen vol aan haar en op school wordt ze met de nek aangekeken als dat gekke meisje. Rain worstelt continue met het feit dat ze niet altijd weet wat echt is en wat niet. Wanneer een nieuwe jongen op school komt waar ze het goed mee kan vinden lijkt het beter te gaan met Rain, maar wat als ze haar buurvrouw en tevens docente op school gaat beschuldigen van het ontvoeren van kinderen. Rain lijkt in een neerwaartse spiraal te vallen of weet zij het tij te keren?

Mensen met geestelijke aandoeningen in een film zijn vaak een heikel onderwerp omdat het vaak overdreven wordt waardoor de film automatisch niet smaakvol wordt. Wat dat betreft levert Madison Iseman (oa de nieuwe Jumanji films) een zeer puike prestatie af. De constante twijfel over wat er nou echt is en wat niet komt zeer geloofwaardig over en maakt van Rain een geloofwaardige hoofdpersoon waar je als kijker sympathie voor krijgt. Doordat zij overtuigd zit je als kijker ook met meerdere vragen over wat er nu echt is en wat zij als enige ziet. Het helpt daarbij dat de makers ervoor hebben gezorgd dat sommige figuren weinig tot geen interactie lijken te hebben met haar omgeving. Het is de makers alleen niet geheel gelukt om de kijker echt te verrassen met de thriller wending welke uiteindelijk het stukje drama rondom Rain der aandoening een beetje in de weg ligt. Wat ook niet helpt is dat Harry Connick Jr en Katherine Heigl wat houterig en onwennig acteren tegenover Madison welke wel duidelijk alles geeft. Fear of Rain weet gelukkig vaak genoeg wel te overtuigen dankzij de hoofdrolspeelster en ondanks dat de twist naar het thriller genre niet geheel vlekkeloos verloopt wordt het richting de finale toch echt spannend. Rear of Rain is geen absolute must see maar zal zeker op een regenachtige dag ruim 1,5 uur vermaak bieden.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar