Site pictogram Movie Addicts

Ferdinand Review ( Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Ferdinand Review ( Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Ferdinand was eerder dit jaar een van de voor een Oscar genomineerde animatiefilms welke het moest afleggen tegen Pixar’s Coco. Ik was destijds zeer verrast dat een andere studio het verhaal van Ferdinand ging verfilmen aangezien ik vroeger volgens mij zo’n Disney voorleesboek had met een verhaal over de vredelievende stier Ferdinand. Helaas raakte Ferdinand thuis verloren in de grote hoeveelheid familiefilms die er uit waren gekomen in de bioscoop, maar gelukkig is daar de DVD/Blu-Ray release welke een herkansing bood voor mij en de kids.

Ferdinand groeit op bij een stierenfokkerij, maar is daar de vreemde eend in de bijt. Waar de andere kalveren hopen op te groeien als prijswinnende stieren welke het in de arena op mogen nemen tegen een Matador. Ferdinand is echter vredelievend en houdt vooral van……. bloemen. Ferdinand weet te ontsnappen om terecht te komen bij een klein meisje waar hij opgroeit tot een gigantische stier. Door omstandigheden komt Ferdinand terug op de boerderij waar stieren gefokt worden voor de Arena of de slacht. Ferdinand besluit zijn principes niet opzij te leggen en gaat voor een gewaagde ontsnapping waarbij hij geen stier achter wilt laten.

Ferdinand is in de basis een aardig moraliserende film over jezelf zijn ook al wilt/vind je omgeving dat je iets anders bent. Ondanks dit duidelijke moraal en het best simpele basisgegeven hebben de makers van Ferdinand een vrolijke en kleurrijke animatiefilm gemaakt. Hoofdfiguur Ferdinand is een allemans vriend en veel kinderen zullen zich dan ook kunnen identificeren met hem. Alle bijfiguren hebben leuke kleine achtergrondverhalen waardoor je uiteindelijk een apart groepje stieren, geit en stekelvarkentjes(!!!) krijgt die het grote avontuur tegemoet gaat. Uiteraard komt er ook wat emotie bij kijken en het kijkje in de slachthuis zorgt voor een kleine confrontatie voor de kleinere kijkers (over waar ons vlees vandaan komt) De boventoon is echter humor, heel veel humor. Of het Ferdinand zijn onvermoeibare drang is aardig gevonden te worden ondanks zijn indrukwekkende voorkomen of de eigenaardige stieren die blind zijn, mager zijn of aan faalangst lijden. alle vreemde eendjes vormen uiteindelijk wel het hart van de film welke voor jong en oud genietbaar blijft. Maar of deze film terecht genomineerd was voor een Oscar laat ik in het midden.

Ps. Heb het opgezocht en ik had inderdaad een Disney voorleesboek over de vredelievende stier Ferdinand

Extra’s

Uiteraard mogen er geen extra’s ontbreken en hoewel in het Engels zijn deze best leuk gedaan waarbij John Cena (Die Ferdinand zijn stem in het origineel insprak) verteld over over gezond eten en bewegen. Buiten dit zijn er nog meer leuke en muzikale extra’s.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar