Site pictogram Movie Addicts

Ferry (Nu te zien op Netflix)

Ferry (Nu te zien op Netflix)

Na het eerste seizoen van Undercover was heel Nederland in de ban van Frank Lammers als de XTC drugsbaas Ferry Bouman. Hoe teleurgesteld waren veel kijkers dat hij slechts een kleine rol speelde in het tweede seizoen. Gelukkig was al snel naar buiten gekomen dat er een film over Ferry zou komen. Nu is het vooral afwachten of deze origin story aan de hoge verwachtingen zal voldoen.

Ferry is van origine een kamp bewoner welke Brabant is ontvlucht en naar Amsterdam is getrokken. Daar weet hij onder de vleugels van de lokale softdrugsbaas Brink een goed leven op te bouwen. Wanneer hij na een overval op onderzoek wordt gestuurd naar het zuiden van het land komt hij weer in contact met zijn zus en leert hij met Danielle mogelijk de ware liefde kennen. De vraag rijst echter wat hem dit gaat kosten?

Wat hadden veel fans hierop zitten wachten, maar dat maakt het verwachtingspatroon ook ontzettend hoog. Waar Ferry in ieder geval wederom op kan bouwen is de ijzersterk acterende Frank Lammers en de geloofwaardige chemie die hij deelt met Elise Schaap welke weer overtuigd als de open en vriendelijke Danielle. Met ruim 100 minuten is Ferry zeker geen lange film en daar ligt misschien wel mijn grootste kritiekpunt (iets wat mogelijk ook met Corona te maken heeft gehad) Nadat we Ferry als jonge tiener een poging zien doen om op te staan tegenover zijn vader schakelen we direct over naar 2008 als Ferry zich heeft opgewerkt binnen het criminele circuit van Amsterdam. Hier had mogelijk meer uitgehaald kunnen worden om het karakter van Ferry meer vorm te geven en te laten zien hoe hij zo hard is geworden. Qua hoe het verhaal nu verteld wordt zit de film eigenlijk wel goed in elkaar. Zodra Ferry met tegenzin de opdracht aanneemt om uit te zoeken wie Brink (een heerlijke rol van Huub Stapel) heeft overvallen raak je als kijker geïnvesteerd in het karakter van Ferry. En Ferry is zeker geen domme jongen dat kan ik je wel zeggen. Het stukje romantiek zodra hij in aanraking komt met Daniëlle komt geloofwaardig over omdat Ferry feitelijk niet veel verandert alleen hij vind iemand die hem thuis laat voelen, iets wat je als kijker direct mee krijgt. Het moment wat de ontluikende liefde in de weg zal zitten zal de oplettende kijker al snel zien aankomen. Ferry is qua film niet bijzonder gewelddadig, maar weet een paar keer pittig uit de hoek te komen. Het is in de basis een persoonlijk achtergrond verhaal over Ferry waarbij ook zijn gecompliceerde relatie met zijn zus van invloed is op zijn persoon. Door meer achtergrond in beeld te brengen hadden de makers meer kunnen halen uit deze relatie. Net zoals er meer gehaald had kunnen worden uit het clubje rondom Brink, Maarten Heijmans had als Rico niet heel veel te doen en dat is zonde met zo’n goede acteur. Kijkend naar het geheel wat we wel voorgeschoteld krijgen is Ferry een zeer onderhoudende en sterk geacteerde misdaadfilm geworden welke ons van een achtergrond verhaal voorziet van van Ferry Bouman. Had er meer ingezeten? Ja, maar Ferry biedt meer dan genoeg om ruim 1,5 uur te boeien en ons te laten uitkijken naar het 3de seizoen van Undercover.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar