Site pictogram Movie Addicts

Festival favorieten in de bioscoop

Festival favorieten in de bioscoop

Het hele jaar door zijn er filmfestivals over de hele wereld en uit die festivals komen een berg winnaars en favorieten welke vaak pas na de zomer (gelukkig) nog in de bioscoop uit komen. We hebben hieronder een overzicht gemaakt van een aantal die zeker uitkomen en een aantal titels waarvan we hopen dat die nog een kans krijgen in de bioscoop.

Me and Earl and the Dying Girl (10 december in de bioscoop)

De film verteld het verhaal van Greg die samen met zijn ‘collega’ Earl veel tijd besteden met het maken van persiflages van filmklassiekers. Wanneer hij vriendschap sluit met klasgenoot Rachel, welke net te horen heeft gekregen dat ze leukemie heeft, verandert langzaam zijn kijk op de wereld. Publiek en jury prijswinnaar bij het Sundance filmfestival in de categorie drama.

The Lobster (vanaf 22 oktober in de bioscoop)

In de nabije toekomst is het niet toegestaan om alleenstaand door het leven te gaan. Singles worden opgepakt en vervoerd naar het Hotel, waar ze 40 dagen krijgen om een geschikte partner te vinden. Lukt dat niet, dan worden ze veranderd in een dier naar keuze en losgelaten in het Bos. Daar verschuilen zich ook de Loners. Single David sluit zich bij hen aan, maar wordt verliefd. En dat is tegen de regels… . Winnaar van de juryprijs, de Dog-Palm en de Queer-Palm tijdens het Cannes filmfestival

Dheepan (vanaf 3 september in de bioscoop)

Om de burgeroorlog in Sri Lanka te ontvluchten, doen een ex-Tamil Tijger, een vrouw en een meisje zich voor als een gezin, zodat ze als vluchteling erkend kunnen worden in Frankrijk. Ze komen terecht in een voorstad van Parijs. Ze kennen elkaar nauwelijks, maar proberen samen een leven op te bouwen. Winnaar Gouden Palm in Cannes

 

Slow West (vanaf 17 september in de bioscoop)

Eind 19e eeuw in het wilde westen. Jay Cavendish, een dromerige welopgevoede tiener, besluit om naar Colorado te reizen in de hoop zich te herenigen met zijn grote liefde. Al snel wordt hij geconfronteerd met het harde criminele leven en hij mag van geluk spreken wanneer hij Silas (Michael Fassbender), een mysterieuze reiziger ontmoet. Silas dringt zich op om hem tegen betaling bescherming te bieden: hij kent als geen ander de ongerepte wildernis en weet als de beste kogels te ontwijken. Wat Jay pas later ontdekt is dat hij niet de enige is die op zoek is naar zijn vriendin… Winnaar Jury prijs World Cinema Drama bij Sundance filmfestival

MacBeth (nog onbekend)

Macbeth een graaf in Schotland krijgt van heksen de voorspelling dat hij de nieuwe koning van Schotland gaat worden. Aangemoedigd door zijn vrouw gaat hij over lijken om zijn doel te bereiken. Het klassieke verhaal van Shakespeare weer verfilmd, maar met Michael Fassbender en Marion Cotillard in de hoofdrollen mogelijk wel een klassieker.

The Witch (nog onbekend)

Het is 1630 in New England waar William en Katherine een huisje aan de rand van de wildernis wonen met hun vijf kinderen. Wanneer hun pasgeboren zoon op mysterieuze wijze verdwijnt en hun oogst mislukt, lijkt het gezin elkaar steeds meer naar het leven te staan. Winnaar Regisseur categorie Drama en genomineerd als film bij het Sundance filmfestival.

Diary of a Teenage Girl

Beschrijving kort

San Francisco tijdens de swingende jaren ’70. De parken zitten vol met hippies en drugs is overal te verkrijgen. De vijftienjarige Minnie verkent haar onzekerheden en beproevingen door middel van expressieve tekeningen en vertrouwt haar gedachten toe aan een taperecorder. Op een avond alleen met haar moeders vriend, wordt ze voor het eerst geconfronteerd met haar ontluikende seksualiteit. Ze verliest alle controle en is even gelukkig als verward. Is het enkel lust of echte liefde? Winnaar Cinematografie award Drama bij Sundance en Winnaar categorie 14+bij Berlijn filmfestival.

 

Carol (Nog Onbekend)

In de jaren ’50 valt een simpele kantoorklerk (Rooney Mara) voor een oudere getrouwde vrouw (Cate Blanchett). Winnaar beste actrice (Rooney Mara) en Queer award bij Cannes filmfestival.

Liza, The Fox-Fairy (Onbekend)

Boedapest, de jaren zestig. Eenzame Liza erft het appartement van de overleden oude dame die zij verzorgde. Haar enige vriend is de geest van een Japanse popzanger. In werkelijkheid is hij een demon die haar juist op alle mogelijke manieren tegenwerkt in haar zoektocht naar geluk. Wanneer er in Liza’s omgeving om de haverklap mensen sterven, vreest ze zelf een demon te zijn, een Japanse fox-fairy. Maar rechercheur Zoltan, die een kamer huurt in haar appartement, is ervan overtuigd dat Liza onschuldig is. Een van onze favoriete van het afgelopen Imagine Fantastische filmfestival in Amsterdam en winnaar van de Zilveren Meliers

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar