Site pictogram Movie Addicts

Film Bekentenissen Blogathon

Ik ben altijd redelijk direct en zeg alles over films die ik wel of niet gezien heb, toch? Nostra van De Filmkijker organiseerde weer een leuke blogathon en daagde mij uit om eens echt eerlijk te zijn en mijn film gerelateerde geheimen bloot te geven. Ik hoop alleen hierna niet al te veel respect te verliezen vanwege mijn  bekentenissen.

Wil jij ook meedoen? Lees dan de aankondiging op De Filmkijker.

Van welke klassieke films hou je niet en waarom?
Klassieke films, wat houdt dat eigenlijk in? Is Titanic met zijn record aantal Oscars inmiddels een klassieker? Dan kan ik zeggen ik die zwaar over-rated vind. Voor de rest Kan zo 1, 2, 3 geen klassiekers bedenken welke ik niets vond alleen een aantal klassiekers welke ik tot mijn schaamte nog steeds niet gezien heb (Casablanca. Ok, now I said it out loud)

Welke tien klassieke films heb je (nog) niet gezien?
Klassiekers pfff nou zoals ik net bekend heb Casablanca, maar ook klassiekers als Citizen Kane, Close Encouters of the Third Kind, Quo Vadis, Midnight Cowboy en nog wel een hoop oudere titels heb ik nog steeds niet gezien. Heb bijvoorbeeld ook niet alles van Hitchcock gezien, maar durf nu echt even niet te zeggen welke (Psycho en Birds in ieder geval wel)



Ben je ooit na het zien van een film in de bioscoop stiekem een andere zaal ingedoken om nog een film te zien?

Ja, dit heb ik een keer gedaan in mijn eerste jaar als student. Ik weet alleen niet meer om welke film het ging.

Welke acteur/actrice vind je overgewaardeerd?

Jai Courtney. Ik heb het al vaker in recensies naar voren gebracht dat ik niet snap waarom deze man maar gevraagd blijft worden voor grote titels die doorgaans nog teleurstellen ook. A Good Day to Die Hard, Insurgent, Terminator Genisys en I Frankenstein waren allen flops of slechte/teleurstellende films en wanneer een film niet tegenviel was dat veelal niet aan hem te danken. Ik was dan ook heel teleurgesteld dat hij een rol kreeg in Suicide Squad.

Van welke bekende regisseur heb je nog nooit een film gezien (en waarom)?
Van de huidige generatie bekende regisseurs heb ik wel minstens 1 film gezien. Ik denk dat van de oude garde die alleen films voor de jaren 70 hebben gemaakt ik van sommige nog geen films heb gezien.

Wat is een film waar je echt van houdt die over het algemeen gehaat wordt?
Ik heb wel een paar guilty pleasures van films welke vooral bij critici slecht scoren, maar bij het publiek wel wist te scoren zoals Don’t be a Menace en Dude, Where is My Car? Thuis zijn mijn guilty pleasures (omdat mijn vriendin echt niets met die films heeft) Southpark, Bigger, Longer and Uncut, Team America: World Police, Beavis and Butthead do America en Kill Bill welke alleen gekeken kunnen worden wanneer zij niet thuis is.

Ben je ooit wel eens “één van die vervelende mensen” in de bioscoop geweest?
Niet dat ik mij kan herinneren, maar is het niet ook dat deze mensen dat vaak zich zelf niet vervelend vinden. Ok, één keer was ik naar de bioscoop met 2 vrienden/klasgenoten de The Nutty Professor gaan kijken. Ik had mij top vermaakt, zo erg zelfs dat ik bijna 1,5 uur non stop gelachen heb. Niets mis mee zou je zeggen, toch? Ik kreeg alleen daarna te horen dat ze nooit meer met mij naar de film of in ieder geval een komedie wilden omdat ik zo hard lachte dat we (zonder dat ik het door had) continue geïrriteerd werden aangestaard.

Heb je ooit wel eens een film gekeken waar je van tevoren wist dat deze slecht was, maar die je keek omdat er een specifieke acteur/actrice in speelde? Welke en waarom?
Tammy met Melissa McCarthy. Wij kunnen thuis doorgaans heel hard lachen om deze actrice (Bridesmaids, The Heat en de serie Mike and Molly) Maar Tammy kreeg al slechte recensies en toch hadden we zoiets van nou zo erg kan het toch niet zijn. Dat was het wel want er zat welgeteld 1 goede grap in (Read between the lines) en we wisten het stiekem van te voren wel al.

Zijn er in je filmcollectie films die je al meer dan vijf jaar hebt, maar nog nooit hebt gekeken?
Ik heb er 2 die meteen bij mij opkomen en dat zijn Babel (dank je wel schat dat je eigenlijk nooit zin hebt om die te kijken) en ja, daar is die weer Casablanca (gaat nu wel heel erg worden he)

Wat zijn de slechtste films in je verzameling, waarom heb je ze gekocht en waarom heb je ze nog steeds?
Gekocht? We kopen met z’n tweeën. Er is dus altijd 1 van ons blij met de aanschaf, ik mag hier dus niet zeggen dat we slechte films hebben gekocht (anders moet ik ook mijn eigen toppers opnoemen)

Zijn er geheimen over de manier waarop je thuis films kijkt die je wilt opbiechten?
Er zijn geen geheimen en nee we kijken films niet naakt or other weird shit.

Welke andere film gerelateerde geheimen wil je verder nog delen?
Nee, niet echt. Ik heb van mezelf een brede smaak en geef zo veel mogelijk films een eerlijke kans, hoewel ik daar achteraf vaak wel spijt van heb. Zo heb ik ook The Twilight serie in zijn geheel gekeken (omdat iemand vond dat ik de film niet mocht afkraken zonder hem gezien te hebben) en daar heb ik tot op de dag van vandaag nog steeds spijt van want die verloren uren krijg ik nooit meer terug.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar