Site pictogram Movie Addicts

Filmmaker Jake Mahaffy aanwezig op het IFFR

Free in Deed van Jake Mahaffy gaat vandaag in première op het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Geïnspireerd op een waargebeurd verhaal, vertelt de film over de noodlottige betrokkenheid van een zelfbenoemde christelijke weldoener bij een wanhopige alleenstaande moeder en haar gekwelde jonge zoon. Regisseur Jake Mahaffy laat met Free in Deed een sceptisch maar betrokken beeld zien van een kleine, arme kerkgemeenschap in Memphis en won hiermee de Horizons Award op het filmfestival in Venetië.

Free in Deed wordt op het IFFR vertoond in het programma-onderdeel Limelight, in aanwezigheid van regisseur Jake Mahaffy.
Op 31 maart wordt de film in Nederlandse filmtheaters uitgebracht door De Filmfreak.

Free in Deed
Een misdeelde, zwarte kerkgemeenschap in het zuiden van de VS verwelkomt een nieuwe predikant, gebedsgenezer Abe (Homeland’s David Harewood).
De introverte Abe vat genegenheid op voor de alleenstaande moeder Selva (Edwina Findley) en haar autistische tienerzoon, voor wie medische zorg geen verlichting brengt.
Alle goede bedoelingen ten spijt, hebben de pogingen van Abe om de jongen te helpen uiteindelijk een noodlottig gevolg.


Jake Mahaffy
Free in Deed is de tweede film van de in Ohio opgegroeide en in Nieuw Zeeland wonende regisseur Jake Mahaffy. Hij debuteerde in 2008 met Wellness waarmee hij de juryprijs won op South by Southwest.
Mahaffy studeerde beeldende kunst en film aan de Rhode Island School of Design, het Art Institue
of Chicago en filmregie aan het Russian State Institute of Cinematography. Hij gaf les en produceerde enkele films aan diverse universiteiten in de VS. Momenteel werkt hij als professor aan de universiteit van Auckland.

 

Variety: “Superb, skin-prickling performances by the three principals contribute invaluably to the pic’s stern believability.”

 

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar