Site pictogram Movie Addicts

Filmpremières en moedige mensenrechtenactivisten op Movies that Matter Festival

Vandaag gaat het Movies that Matter Festival in Den Haag van start, met in negen dagen zeventig films in meer dan 250 vertoningen.

Bij Amnesty’s programma A Matter of ACT staan negen films centraal over het leven van mensenrechtenverdedigers. Van een ballroom dansende gay-activist uit New York tot een Palestijnse vrouw die een zelfmoordaanslag wilde plegen. Van een milieu-activist uit Borneo tot een Koerdische vrouwelijke burgemeester. Mary Robinson, de voormalige Ierse president en Hoge Commissaris voor Mensenrechten van de VN, opent de A Matter of ACT-Night op zaterdag 25 maart.

Bram Fischer, de nieuwe speelfilm van Jean van de Velde gaat op zondag 26 maart in wereldpremière op het festival, als onderdeel van het Camera Justitia programma over recht en gerechtigheid. Ook de Nederlandse documentaire No Place for a Rebel van Maartje Wegdam en Ariadne Asimakopoulos en de interactieve rechtbankthriller The Verdict, waarbij het aanwezige publiek rechtspreekt en daarmee het einde van de film bepaalt, gaan binnen het door het vfonds mogelijk gemaakte programma in première.

Het festival opent op 24 maart met de film On the Other Side of Hope van de Finse regisseur Aki Kaurismäki. Op zaterdag 1 april wordt het festival afgesloten met de film Newton van regisseur Amit Masurkar.

Voor het volledige programma van films, talkshows, debatten, muziekoptredens en een expositie, zie www.moviesthatmatter.nl

Hoofdpartners van Movies that Matter zijn Amnesty International en het vfonds. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, ASN Bank, Fonds 1818, Fonds 21, Stichting Democratie en Media, ministerie van Buitenlandse Zaken en het VSB Fonds. VARA en dagblad Trouw hebben zich als mediapartners aan het festival verbonden.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar