Site pictogram Movie Addicts

Filmprijs voor Unwanted (T’Padashtun) van Edon Rizvanolli op filmfestival in Albanië

Filmprijs voor Unwanted (T'Padashtun) van Edon Rizvanolli op filmfestival in Albanië

De speelfilm Unwanted (T’Padashtun) van regisseur Edon Rizvanolli ontving afgelopen weekend in Albanië op het Tirana International Film Festival de prijs voor Beste Scenario. Het jury rapport prijst het emotionele drama met in de hoofdrol de Nederlandse acteur Jason de Ridder: “A unique entanglement between the desire to create the future and the past that holds one back. A perfectly built mechanism of time, mentality, drama, and characters, which astounds by its emotional intensity.”

De komende weken is Unwanted (T’Padashtun) op meerdere internationale filmfestivals te zien. De film werd geselecteerd voor het Mannheim-Heidelberg filmfestival, de CineBalkan Competitie van de Skopje Cinedays, het International Film Festival of India in Goa en het Cairo International Film Festival.

Unwanted (T’padashtun) vertelt het verhaal van de tiener Alban die met zijn moeder Zana in Amsterdam woont. Zijn moeder verliet Kosovo tijdens de oorlog op de Balkan. Alban is een onhandelbare jongen die steeds in problemen raakt. Hij wordt verliefd op een Servisch meisje maar de verkering is gedoemd vanwege het donkere verleden van hun ouders. Gaandeweg komen de oorlogstrauma’s van Alban’s moeder naar boven die dan ook fel tegen de relatie van haar zoon is.

Unwanted (T’padashtun) van Edon Rizvanholli ging 26 oktober in première in de Nederlandse bioscopen en wordt uitgebracht door Mokum Filmdistributie. Rizvanolli’s film is geselecteerd als de Kosovaarse Oscar®-inzending voor Beste Niet-Engelstalige Film.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar