Site pictogram Movie Addicts

Filmtheatertour B-Movie Orchestra Pocket Edition start in Filmschuur Haarlem

BMovie Orchestra gaat on tour langs 10 filmtheaters met hun XXX-ploitation Pocket Edition. Waar de 12-koppige band eerder succes boekte met tournees langs theater- en clubzalen, drie albums en optredens bij DWDD, komt bandleider Baz Mattie nu met een speciaal op de filmtheaters aangepaste kleinere formatie van zijn orkest. Deze pocketeditie blijft een grootse cineastische ervaring in mini formaat, doordrenkt van sex, horror, superhelden, scifi en space echo. Kortom, verwacht een intrigerende mix van jaren ’60 en ’70 cultfilmmuziek, filmbeeld en filmaudio op de favoriete plek van filmliefhebbers: het filmtheater. BMovie Orchestra opent de tour op 10 september in de Filmschuur in Haarlem en is daarna nog in 9 andere filmtheaters door het land te zien.

‘Pocket Edition’
Om de BMovie soundtracks in een ander daglicht te plaatsen is de zogenaamde ‘Pocket Edition’ in het leven geroepen. Een compacte versie om in de binnenzak te steken. De samenstelling is van vijftien muzikanten en technici naar vijf gegaan. Baz Mattie heeft bewust gekozen voor deze ingreep om de band te dwingen richting het maken van extreme muzikale keuzes; “Een manier vinden om ‘The Ultimate In Thrilling, Raunchy And Erotic Filmmusic’ in deze bezetting te laten werken is een enorme uitdaging met vele mogelijkheden’’.

De band
De vijf bandleden spelen meerdere instrumenten, sturen de filmbeelden aan en bedienen het licht. Dit alles resulteert in een eigenwijs, ongepolijst geluid waarbij iedereen op vele posities inzetbaar moeten zijn. Met onder andere een saxofoon, Casio electone minikeyboard, distortion, space echo, het onmisbare Phillicorda orgel, The Cinematic Fever Girls en live geprojecteerde B-filmbeelden, belooft de filmtheatertour één groot spektakel te worden.

Bandleden
Baz Mattie –
Casiotone, percussie, melodica, basgitaar, cinema
Arend Bouwmeester – saxofoon, gitaar, basgitaar, percussie
Jeroen Roelofsen – Philicorda orgel, synthesizer, Fender Rhodes piano

Featuring The Cinematic Fever Girls:
Maria Noë – 
zang, percussie, cello
Roosmarijn Luyten zang, percussie, toetsen en basgit

SPEELDATA EN LOCATIES 

ZA 10/09 *premiere* – Toneelschuur/ Filmschuur Haarlem (opening culturele seizoen Haarlem, samen met Orkater)
ZA 17/09 Luxor –­ Zutphen
ZO 02/10 Filmhuis Zevenskoop – Den Helder (Festival ‘Rondo Musica’)
VR 07/10 Filmtheater Hilversum –­ Hilversum
VR 14/10 LantarenVenster – Rotterdam
ZA 22/10 Cinema Lumière – Maastricht
VR 28/10 Gigant –­ Apeldoorn
ZA 29/10 Cinema Oostereiland –­ Hoorn
ZA 05/11 Groninger Forum – Groningen
ZA 12/11 ’t Hoogt – Utrecht

Voor meer informatie zie de website van B-Movie Orchestra

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar