Site pictogram Movie Addicts

Forum van de Regisseurs ook te zien bij 13 theaters in het land via Filmthuis

Dertien filmtheaters in het land bieden de films uit het Forum van de Regisseurs op het Nederlands Film Festival ook on demand aan. Vanaf 29 september zijn de grensverleggende Nederlandse producties uit dit programma te zien via de online zaal van de filmtheaters; Filmthuis. Het Forum van de Regisseurs is een programmaonderdeel van het Nederlands Film Festival en biedt een podium aan regisseurs die artistieke risico’s nemen. De films zijn geselecteerd door (film)journalisten en curatoren Jan Pieter Ekker en Dana Linssen. 

Het 36e Nederlands Film Festival vindt plaats van 21 tot en met 30 september 2016. De films uit het Forum van de Regisseurs-programma zijn te zien van 29 september tot en met 26 oktober bij de volgende filmtheaters: Amersfoort – De Lieve Vrouw, Amsterdam – Het Ketelhuis, EYE, Rialto en De Balie, Breda – Chassé Cinema, Den Haag – Filmhuis Den Haag, Enschede – Concordia, Haarlem – Filmschuur, Hilversum – Filmtheater Hilversum, Nijmegen – LUX, Rotterdam – LantarenVenster en Utrecht – ’t Hoogt. 

•   A FAMILY AFFAIR – Tom Fassaert  (*exclusief te zien via Filmthuis) 
•   BODKIN RAS – Kaweh Modiri
•   HISTORY’S FUTURE – Fiona Tan
•   OUT OF LOVE – Paloma Aguilera Valdebenito
•   A STRANGE LOVE AFFAIR WITH EGO – Ester Gould
•   FULL CONTACT – David Verbeek
In de selectie van het Forum van de Regisseurs zijn tijdens het Nederlands Film Festival bovendien
BEYOND SLEEP van Boudewijn Koole en WALDSTILLE van Martijn Maria Smits te zien.

Tijdens het Nederlands Film Festival worden de films uit het Forum van de Regisseurs vertoond, voorafgegaan door verdiepende programma’s in samenwerking met Theater Utrecht. Aan het programma is een juryprijs verbonden die op 29 september wordt uitgereikt: de VEVAM Fonds Prijs van het Forum van de Regisseurs. De jury bestaat uit regisseurs Nanouk Leopold, Nathalie Teirlinck en Robert Jan Westdijk.

Filmthuis is de nieuwe online zaal van je filmtheater waar je een selectie van hun films on demand kan zien. Even geen tijd om naar de bioscoop te gaan, maar je wilt wel de nieuwste films zien? Bezoek je eigen filmtheater ook eens vanuit huis.

WWW.FILMTHUIS.NL

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar