Site pictogram Movie Addicts

Genomineerden filmcompetities Film by the Sea 2021 bekend

Genomineerden filmcompetities Film by the Sea 2021 bekend

Op 10 september gaat de 23e editie van het internationale filmfestival Film by the Sea in CineCity in Vlissingen van start. Ook dit jaar staan er meerdere filmcompetities op het programma waarvan de prijzen op 18 september worden uitgereikt tijdens de Awards Ceremony:  Film en literatuur,  Vive le cinéma! (Franstalige films), Jongerenjury en de International Student Jury. Naast bovengenoemde prijzen worden ook de Zeeuwse filmprijzen en de Storytel Awards uitgereikt. De Nederlandse film- en televisieregisseur Frans Weisz ontvangt de  Career Achievement Award.

De Film en literatuur competitie is de belangrijkste competitie bij Film by the Sea. De Vakjury, die de Film & Literatuur Award voor de ‘Beste Boekverfilming’ toekent, bestaat uit auteur en dichter Jaap Robben (juryvoorzitter), acteur Sabri Saad El-Hamus, theatermaker, actrice en schrijfster Nhung Dam, regisseur, filmmaker Jan Verheyen en schrijfster Gerda Blees.

Nominaties Film & Literatuur Award

Vive le cinéma! is de Franstalige competitie van Film by the Sea. De Prix Vive le cinéma! is de prijs voor de beste recente Franstalige film. Een jury bestaande uit Ronald Rovers, Tamara Overkleeft en Wim Millenaar beoordeelt acht films.

Nominaties Franse competitie Prix  Vive le cinéma!

Openingsfilm Ninjababy

Film by the Sea start op 10 september met de film Ninjababy van de Noorse filmmaakster Yngvild Sve Flikke. Ninjababy vertelt het verhaal van de 23-jarige Rakel, die zwanger is maar niet weet van wie. Bovendien is ze er nog helemaal niet aan toe om moeder te worden. Met Ninjababy kiest Film by the Sea voor een openingsfilm die fris, jong en eigentijds is. Met een heerlijke dosis relativering wordt een zwaar en tijdloos thema aangesneden: de verwarring van het moederschap – zeker als je zelf eigenlijk nog een kind bent. 

Slotfilm The Duke 

De hartverwarmende film The Duke sluit Film by the Sea op zaterdag 18 september officieel af. The Duke vertelt het onwaarschijnlijke maar waargebeurde verhaal van een taxichauffeur die een kostbaar schilderij weet te stelen uit de National Gallery.

De samenwerking tussen hoofdrolspelers Jim Broadbent (Moulin Rouge!, The Iron Lady), Dame Helen Mirren (The Good Liar, The Queen) en regisseur Roger Michell (Blackbird, Notting Hill) staat garant voor een fantastische komedie van het soort waar de Britten al decennia lang in uitblinken.

Film by the Sea vindt plaats van vrijdag 10 tot en met zondag 19 september in CineCity in Vlissingen, met satellietprogramma’s door heel Zeeland. De unieke locatie aan zee en het bomvolle, steeds verrassende programma maken Film by the Seavan Openingsgala tot Slotfeest ieder jaar weer een feest.

Over Film by the Sea

Film by the Sea is hét festival voor film en literatuur en al sinds 1999 een begrip in Zeeland en ver daarbuiten. Waar het festival in 1999 begon als een lokaal filmfestival, is het inmiddels uitgegroeid tot het vierde filmfestival van Nederland. Film by the Sea heeft als speerpunt om zoveel mogelijk verschillende verhalen, perspectieven en genres samen te brengen. Of het nu gaat om mooie boekverfilmingen of spannende Nederlandse of internationale films, Film by the Sea heeft het allemaal. Ook voor jongeren is Film by the Seaeen laagdrempelig festival. Naast specifieke films die jongeren aanspreken, worden zij ook actief betrokken bij het vak van film maken door deelname aan de Jongerenjury of een scenarioworkshop.

Volg Film by the Sea het hele jaar door voor film- en festivalnieuws via FacebookInstagramTwitterLinkedIn en de website. Aanmelden voor de wekelijkse nieuwsbrief kan hier.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar