Site pictogram Movie Addicts

George Clooneys Suburbicon opent 12e editie Leiden International Film Festival

LIFF 2017 – 27 oktober tot 5 november

Distributeur The Searchers maakt vol trots bekend dat het Leiden International Film Festival op 27 oktober haar twaalfde editie opent met Suburbicon. De film van regisseur George Clooney beleeft hiermee zijn Nederlandse première in Leiden. In de thriller Suburbicon wordt een rustige Amerikaanse buitenwijk opgeschud wanneer een huisinbraak  uit de hand loopt en een zwarte familie in de buurt komt wonen. Het script van Suburbicon is geschreven door de broers Joel en Ethan Coen en hoofdrollen zijn er voor Matt Damon en Julianne Moore. Suburbicon draait vanaf 16 november in de bioscoop.

Over de film
Suburbicon is een lieflijk Amerikaans stadje met deftige gezinnen, prachtige tuintjes en mooie huizen. Gardner en Rose Lodge (Matt Damon en Julianne Moore) wonen er samen met hun tienjarige zoon. Wanneer op een dag een gewelddadige overval bij de familie Lodge plaatsvindt, blijkt dit modelgezin een groot geheim te verbergen. Chantage, verraad en wraak nemen de overhand in Suburbicon, en dat is nog maar het begin…Suburbicon tekent, in de beste Coen-stijl, een hilarisch, gewelddadig en absurd beeld van wat er gebeurt als ’gewone mensen’ een misdaad beramen.

Over LIFF
Sinds de oprichting in 2006 is het Leiden International Film Festival uitgegroeid tot één van de belangrijkste filmfestivals in Ned erland voor films op het grensvlak van arthouse en mainstream cinema. Het programma in 2017 bevat rond de 100 films van over de hele wereld. Centraal op LIFF staat de American Indie Competition, waarin opkomende Amerikaanse filmmakers worden voorgesteld aan een Nederlands publiek. De twaalfde editie van het Leiden International Film Festival zal plaatsvinden van 27 oktober tot 5 november.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar