Site pictogram Movie Addicts

Golden Globes 2016 (voor TV)

De Golden Globes is onder andere zo groot omdat het film en tv sterren bij elkaar brengt, want ook de topseries worden tijdens de award show elk jaar weer beloond. Het valt hierin wel op dat vaak vooral nieuwe shows beloond worden voor hun doorbraak, en eenmaal genomineerd weten shows wanneer de kwaliteit gewaarborgd blijft jaarlijks wel nominaties te scoren. Omdat er tegenwoordig zoveel goede series zijn is het voor mij geen doen om alles te kijken, maar ga toch proberen voorspellingen te doen op basis van wat ik gezien heb en word of mouth over andere series.

Beste tv-serie drama

Game Of Thrones

Mr. Robot

Narcos

Outlander

Empire

Game of Thrones is abonnementhouder en elk jaar weer favoriet. Het mooie dit jaar is dat deze serie nu door veelal nieuwkomers wordt uitgedaagd. Mr. Robot schijnt hierin een gevaarlijke outsider te zijn maar ook Outlander welke we dan weer wel gezien hebben. Game of Thrones was in het laatste seizoen uiteraard weer ijzersterk, maar het is vooral afhankelijk van het volgende seizoen of alles sterk genoeg is opgezet want het was een iets rustiger seizoen in vergelijking met vorige seizoenen. Outlander vind ik hierin een belangrijke uitdager waarbij een grotendeels onbekende cast deze serie tot grote hoogte weten te tillen. Empire lijkt wat van zijn buzz na seizoen 1 verloren te zijn, maar wat wil dat zeggen? Ik zet mijn geld in op Mr. Robot vanwege de nieuwkomer traditie.

Winnaar Mr Robot

Beste tv-serie komedie

Casual

Mozart in the Jungle

Orange is the New Black

Silicon Valley

Transparent

Veep

Geen The Big Bang Theory dit jaar. In plaats daarvan een aantal nieuwkomers, terugkomers en de grote winnaar van vorig jaar Transparent. Zou Transparent weer zo groot oogsten overal? Ik denk dat Orange en Veep dit jaar de dienst uit gaan maken (ik ben met beide series nog niet bij) ook omdat ik verder eigenlijk weinig gehoord heb over nieuwkomers Casual en Mozart in the Jungle.

Winnaar Mozart in the Jungle

Beste limited serie of film gemaakt voor televisie.

American Crime

American Horror Story: Hotel

Fargo

Flesh & Bone

Wolf Hall

Een aparte categorie aangezien sommige series toch al meer dan een jaar lopen. Dit heeft te maken met de verhaallijnen, welke zoals in American Horror Story een kort seizoen (rond de 10 afleveringen of korter) lopen. Ik moet AHS: Hotel nog afkijken maar op basis van de eerste paar afleveringen die ik gezien heb een logische kanshebber. Fargo is wat mij betreft torenhoge favoriet want wereldwijd scoren nieuwkomers American Crime, Wolf Hall en Flesh & Bone beduidend lager. Daarbij heeft Fargo nog niet goed geoogst bij de Globes dus waarom niet dit jaar?

Winnaar Wolf Hall

Beste actrice in een limited serie of film gemaakt voor televisie

Lady Gaga, American Horror Story: Hotel

Queen Latifah, Bessie

Kirsten Dunst, Fargo

Sarah Hay, Flesh & Bone

Felicity Huffman, American Crime

Grootste verrassing is natuurlijk dat Lady Gaga voor haar eerste grote rol direct genomineerd is voor een Golden Globe. Saray Hay welke vijf jaar geleden een rolletje speelde in Black Swan is nu zelf het middelpunt in de balletserie Flesh & Bone. Kirsten Dunst Keert weer terug in de picture met Fargo en Queen Latifah doet dat met Bessie. Ik ga voor de sweep van Fargo dus Kirsten Dunst gaat er hier met de hoofdprijs vandoor.

Winnaar Lady Gaga, American Horror Story: Hotel

Beste acteur in en limited serie of film gemaakt voor televisie

Patrick Wilson, Fargo

Idris Elba, Luther

David Oyelowo, Nightingale

Oscar Isaac, Show Me a Hero

Mark Rylance, Wolf Hall

Mark Rylance welke jaren lang vaak de voorkeur had voor theater is hot. Met een nominatie voor Bridge of Spies, Wolf Hall en een hoofdrol in de komende BFG (de GVR in het Nederlands) van Steven Spielberg. Oscar Isaacs is dat echter ook met een Star Wars rol op zak en een rits aan sterke titels op zijn naam ook een grote kanshebber. Ondanks sterke concurrentie van Idris Elba ook weer iemand met meerdere nominaties voor een Golden Globe, David Oyelowo (Selma) laat ook zien een acteur te worden met regelmaat top presteert en Patrick Wilson lijkt zich steeds meer uit de middelmaat te worstelen waarbij hij veel gezien werd maar weinig opviel. Ik zeg dat Oscar Isaacs deze gaat winnen.

Winnaar Oscar Isaac, Show Me a Hero

Beste Actrice in een tv-serie drama

Taraji P Henson, Empire

Robin Wright, House of Cards

Viola Davis, How to Get Away With Murder

Caitriona Balfe, Outlander

Eva Green, Penny Dreadful

Wat een categorie dit jaar waarbij Eva Green nu zeer terecht ook genomineerd is voor Penny Dreadful. Taraji Henson had vorig jaar het momentum maar verloor toen van Viola Davis terwijl How to Get Away With Murder pas net begonnen was. Nieuwkomer Caitriona Balfe is ook een actrice om rekening mee te houden en Robin Wright ach we kijken nu al uit naar de confrontaties tussen de Underwoods in Seizoen 4 van House of Cards. Persoonlijk kies ik voor Eva Green maar verwacht dat Robin Wright deze wint.

Winnaar Taraji P Henson

Beste acteur in tv serie drama

Bob Odenkirk, Better Call Saul

Jon Hamm, Mad Men

Rami Malek, Mr. Robot

Wagner Moura, Narcos

Liev Schreiber, Ray Donovan

Ik heb dan Narcos nog nooit gezien en Liev Schreiber en Jon Hamm zijn de afgelopen jaren vast genomineerd in deze categorie. Ik ben echter de indruk van Rami Malik, maar stem gaat uit naar Bob Odenkirk welke de vermakelijke bijrol uit Breaking Bad promoveert tot een interessant en vermakelijke hoofdpersoon in Better Call Saul

Winnaar Jon Hamm, Mad Men

Beste actrice in een tv-serie komedie

Rachel Bloom, Crazy Ex-Girlfriend

Lily Tomlin, Grace and Frankie

Gina Rodriguez, Jane The Virgin

Jamie Lee Curtis, Scream Queens

Julia Louis-Dreyfus, Veep

Heerlijk toch zo een categorie waar je maar 2 van de 5 hebt gezien. En alleen al het feit dat Jamie Lee Curtis de hoofdrol speelt in een komische slasher serie als voormalige scream queen zeg ik laat haar er met de Golden Globe vandoor gaan.

Winnaar Rachel Bloom, Crazy Ex-Girlfriend

Beste acteur in een tv-serie komedie

Aziz Ansari, Master Of None

Gael García Bernal, Mozart in the Jungle

Rob Lowe, The Grinder

Jeffrey Tambor, Transparent

Patrick Stewart, Blunt Talk

Jeffrey Tambor keert terug nadat hij vorig jaar een ware triomftocht vierde met zijn rol in Transparent. Wint hij daarom weer? Ik verwacht het niet maar dat komt omdat ik de rest niet gezien heb en er geen zinnig woord over kan zeggen.

Winnaar Gael Garcia Bernal, Mozart in the Jungle

Beste vrouwelijke bijrol in een serie, limited serie of film gemaakt voor televisie

Regina King, American Crime

Joanne Froggatt, Downton Abbey

Uzo Aduba, Orange is the New Black

Maura Tierney, The Affair

Judith Light, Transparent

Ik zeg maar een ding Uzo Aduba heeft al twee Prime Time Emmy’s gewonnen voor haar in Orange is the New Black oftewel tijd voor die Golden Globe!!!

Winnaar Maura Tierney, The Affair

Beste mannelijke bijrol in een serie, limited serie of film gemaakt voor televisie

Ben Mendelsohn, Bloodline

Christian Slater, Mr. Robot

Tobias Menzies, Outlander

Alan Cumming, The Good Wife

Damian Lewis, Wolf Hall

We worden steeds meer fan van Ben Mendelsohn en het is wachten tot hij die ene klapper oppikt welke hem de waardering opleverd die hij verdient. Tobias Menzies speelt een hufter eerste klas maar ook weer niet, vat je hem nog? Nee? Ga dan snel Outlander kijken. Damian Lewis timmert ook aardig aan de weg (mogelijk nieuwe Bond??????), maar mijn favoriet is Alan Cumming uit The Good Wife. Als Eli Gold weet hij menige scene te stelen en vaak voor een sarcastische glimlach te zorgen in deze verder serieuze serie.

Winnaar Christian Slater, Mr Robot

 

 

 

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar