Site pictogram Movie Addicts

DVD review Grimm seizoen 4 (Nu verkrijgbaar)

Untitled(1)

We Beginnen met een spoiler alert.

Nick Burkhardt is een rechercheur bij de politie, die er achter komt dat hij over speciale gaves beschikt. Hij blijkt een Grimm te zijn, waardoor hij de Wessen, wie zich onder de mensen begeven, kan herkennen en dit maakt zijn werk een stuk lastiger. Hij vindt gelukkig steeds meer bijval door bevriende Wessen en zijn partner en vriendin die ook op de hoogte zijn van zijn gaves.

Nick Burkhardt lijkt aan het einde van seizoen 3 Adelaide teveel getart te hebben door, samen met de rest, haar baby te ontvoeren en te overhandigen aan de moeder van Nick. Haar wraak is zoet wanneer zij Nick verleidt als Julliette en hem zo zijn krachten ontneemt. Tijdens de bruiloft van Rosalie en Monroe komen ze achter wat er gebeurd is en Truble probeert nog het medicijn naar hem te krijgen, maar helaas mocht dit niet lukken en het wordt nog erger als Sean Renard ook nog wordt neergeschoten.

In dit nieuwe seizoen draait het begin vooral om wonden likken. Nick is zijn krachten kwijt en lijkt zo toch een normaal leven te kunnen opbouwen. Sean Renard hersteld ondertussen van de aanslag op zijn leven echter gaat dit niet van harte. Ook de gelukkig getrouwde Monroe en Rosalie hebben zo hun problemen met een ondergrondse Wessen raad, welke gemixte huwelijken op zijn zachtst gezegd afkeurt. Adelaide is nog altijd in de veronderstelling dat de koninklijke familie haar baby heeft en trekt daar naartoe om haar kind terug te halen. Nick kan wat Wessen gerelateerde zaken weinig betekenen en moet veel de hulp van Truble inroepen, maar er dient zich een oplossing aan maar of dit zo verstandig is…..

Grimm is niet wat je noemt een intellectueel hoogstaande serie, nee Grimm gaat voor vermaak, top vermaak wel te verstaan. Elk seizoen wordt het universum van de Grimm verder uitgebouwd met nieuwe Wessen, nieuwe vijanden, maar ook nieuwe vrienden. Ook de achtergrond van verschillende figuren gaat een steeds grotere rol spelen. Zo is daar het huwelijk tussen Rosalie en Monroe, wat bij verschillende Wessen verkeerd valt daar dit een gemengd huwelijk is. Worstelt agent Wu met hetgeen dat hij gezien heeft, maar nog niet uitgelegd heeft gekregen. Blijkt de koninklijke familie steeds meer druk uit te oefenen op Sean Renard en komt de relatie tussen Nick en Julliette zwaar onder druk te staan en is het maar de vraag of ze hier uit gaan komen. Nee, het vierde seizoen verveeld nog altijd niet, met genoeg actie en relativerende humor. De productie ziet er ook top uit, met over het algemeen overtuigende special effects en de altijd prachtige visuele effecten en grime waarmee vele acteurs worden omgetoverd tot hun Wessen alter ego.

Extra’s:

Verplichte extra’s dat wel, maar het laat mede zien dat er genoeg humor zowel voor als achter de schermen is en dit plezier straalt ook van de serie af

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar