Site pictogram Movie Addicts

HAFF onthult eerste competitiefilms van 2016

Over minder dan twee maanden barst het Holland Animation Film Festival (HAFF) weer los in hartje Utrecht. Het HAFF is verheugd om de eerste filmtitels uit het competitieprogramma bekend te maken; vier titels uit de internationale competitie voor de lange animatiefilm en een parel uit de internationale competitie voor shorts:

Before Love
 (RU, 2016) | Wereldpremière | Competitie Shorts 2016
Na ruim tien jaar komt de internationaal geprezen Russische filmmaker Igor Kovalyov (o.a. Rugrats) met een nieuwe korte film: Before Love. HAFF is dolblij met de première op het HAFF in maart, in de internationale competitie voor shorts. Het hartverscheurende verhaal begint met een bouwvakker die vanaf zijn steigers een jonge vrouw observeert die op haar beurt een man begluurt. Before Love gaat over eenzaamheid en onbegrip.


Miss Hokusai (JP, 2015) | Nederlandse première | Competitie feature films 2016
Katsushika Hokusai is misschien wel de beroemdste Japanse kunstenaar. Zijn werk inspireerde grootheden als Monet en Debussy. Miss Hokusai is een bewerking van de graphic novel Sarusuberi en richt zich op het onbekende verhaal van Hokusai’s dochter, die bijdroeg aan zijn oeuvre. Regisseur Keiichi Hara (Colorful) creëerde een levendig portret van een vrijmoedige jonge vrouw in het Tokio van de 19de eeuw.

NUTS! (VS, 2016) | Competitie feature films 2016
Dat er in de medische wereld eeuwenlang flink werd geëxperimenteerd, is bekend. Maar niet iedereen weet dat onvruchtbaarheid bij mannen in het begin van de 20ste eeuw werd ‘genezen’ door het transplanteren van geitentestikels. De eigentijds onconventionele documentaire NUTS! van de Amerikaanse filmmaakster Penny Lane vertelt het verhaal van de beruchte Amerikaanse arts John Romulus Brinkley.

Little from the Fish Shop (CZ, 2015)| Nederlandse première | Competitie feature films 2016
Overbevissing, milieuvervuiling, foute vriendjes en vluchtelingen: De Kleine Zeemeermin van Hans Christian Andersen krijgt een hedendaagse draai in de poppenanimatie Little from the Fish Shop van de Tsjechische regisseur Jan Balej. De betoverende voice-over, prachtig ontworpen personages en zorgvuldig uitgewerkte details voeren je mee naar het onvermijdelijke einde.

Extraordinary Tales (LU, BE, VS, SP, 2015) | Nederlandse première | Competitie features 2016
Regisseur Raul Garcia maakte met Extraordinary Tales   een macabere bloemlezing uit de beroemde verhalen van ‘gothc’ scjrijver en dichter EdgarAllan Poe. De film bestaat uit vijf verhalen in een andre unieke animatiestijl en wordt voorgedragen door meestervertellers als  o.a. Chistopher Lee (in een van zijn laatste rollen),  Poe-verfilmer Roger Corman, regisseur Guillermo del Toro en Bela ‘Dracula’ Lugosi

 

Het HAFF vindt plaats van woensdag 16 t/m zondag 20 maart 2016. Kijk voor meer informatie op: www.haff.nl

19de Holland Animation Film Festival
16 t/m 20 maart 2016 in Utrecht
haff.nl – facebook.com/HAFFnl – twitter.com/HAFFnl

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar