Site pictogram Movie Addicts

Halloween 2016 verslag

Halloween is voorbij, maar afgelopen weekend(en) was er genoeg te beleven. Woonachtig in Amsterdam is het natuurlijk logisch dat ik me vooral focus op de evenementen waarbij ik of een van mijn collega schrijvers bij aanwezig waren in Amsterdam.

Drop Dead Gory make-up-workshops

Donderdag 26 oktober ging ik samen met de winnaar van de actie naar de laatste workshop wat georganiseerd werd door het personeel van Back Stage. Deze workshop begon met een demonstratie waarbij iemand haar hele gezicht werd bloot gesteld aan meerder stijlen make-up en grime. De wijze waarop dit gedaan werd was heel leerzaam en interessant. Buiten de transformatie werd er goed en duidelijk uitgelegd wat de artiesten (want dat zijn het) aan het doen waren en hoe je met de verschillende spullen om moest gaan. Vervolgens mochten wij en alle andere deelnemers zelf los gaan, waarbij het creëren van wonden toch het meest populair bleek. Deze workshop blijkt echter een uitstekende voorbereiding voor velen om er gruwelijk uit te zien voor menig Halloween feest. Mijn complimenten voor de zeer vakkundige begeleiding en uitleg.

 

 

Halloween Horror Show (Door Mark de Vogel)

De Halloween Horror Show een nacht vol horrorfilm is een jaarlijks evenement voor mij geworden. Dit jaar waren de films die werden vertoond The Windmill Massacre, Quija 2: Origin of Evil, Southbound en February. Special guest dit jaar was Nick Jongerius de regisseur van The Windmill Massacre. Natuurlijk was ik er dit jaar van de partij bij de editie  in Tuschinski onder leiding van Mr Horror himself Jan Doense. We begonnen met The Windmill Massacre een film over een vervloekte en moordlustige molenaar. In 2013, ja alweer 3 jaar terug, had ik een teaser gezien en voor mij was dit een goede opening met zoals in de film al gezegd werd ‘This is not hell this is Holland’. Op naar de 2e film Quija 2: Origin of Evil. Waar het eerste deel een draak van een film was maar wel geld opbracht, weet dit deel het aardig op te pakken. Ikzelf kreeg op sommige stukken de rillingen van deze film, wat me ook weer even wakker schudde om verder te kunnen gaan naar de 3e film van deze nacht. De 3e film was Southbound, deze film vond ik een beetje lijken op Tales of Halloween van vorig jaar. In dit geval bestaat Southbound uit 5 korte filmpjes waarin echt de gruwelijkste dingen in gebeurden. Gewapend met cola en Red Bull probeerde we nog wakker te blijven, maar toen begon het inkakmoment er aan te komen. Na even buiten een frisse neus te hebben gehaald zijn we naar de laatste film gaan kijken. Dit was February en deze was zwaar, de vermoeidheid sloeg toe en een klein stukje, iets van 20 min, gemist doordat ik in slaap viel. De zaal was ondertussen al half leeg alleen de echte die hards waren er nog, waaronder ondergetekende. Na afloop kreeg iedereen een poster van dit jaar met het programma en de hakkende molenaar erop. Na 8,5 uur was ik dan eindelijk thuis en moet zeggen dat ook dit jaar weer genoten heb van de Halloween Horror Show op naar volgend jaar maar weer

Dead Space Halloween Party

Na de afgelopen jaren bij de Halloween Horror Show aanwezig te zijn geweest was het dit jaar echt tijd om een keer het Halloween feest van Amsterdam Spook bij te wonen. Mede gesterkt doordat ik alle films van de Horror Show ook al gezien had ging ik enigszins makkelijk, maar redelijk origineel gekleed naar een van de grotere onder de feesten. Het feest dat al vele jaren georganiseerd worden door Amsterdam Spook en ondertussen is uitgegroeid tot een waar festival. Bij aankomst stond iemand van de organisatie, zeer imposant gekleed als Ronan (uit The Guardians of the Galaxy), mij op te wachten. Ikzelf was vroeg op de avond, maar er liep al een grote diversiteit aan verklede mensen rond, terwijl de dj’s al lekker sfeer aan het maken met zeer sfeervolle house muziek. De aankleding van de hoofdzaal was een machtig gezicht met een nagebouwde moeder Xenomorph (Alien), omringd door haar eieren waar de zo gevreesde Facehuggers uit voortkomen. Naarmate de avond vorderde werd het alsmaar drukker en werden de beats harder en opzwepender wat er ook voor zorgde dat de bezoekers, waaronder ikzelf steeds meer loskwamen. Ik was gekleed als J uit MIB, ja ik weet het heel gemakzuchtig, maar werd daardoor ook meerdere malen voor beveiliging aangezien. (Iedereen die ik goed naar WC, rookruimte of pinautomaat verwezen heb, graag gedaan). Mijn aandacht ging uiteraard naar iedereen die verkleed was als alien of bekend SyFy figuur. Hoogtepunt was een van de gasten die een heus Alienpak heeft nagemaakt inclusief uitschuifbare bek. Als J kon ik het niet laten om natuurlijk de confrontatie aan te gaan. Er liepen ook meerder Predators rond, maar slechts 1 was al out gegaan door met masker te verschijnen en daaronder ook daadwerkelijk als predator omgetoverd te zijn. Verder uiteraard de nodige Stormtroopers, Star Trek outfits, een paar Borgs en jawel Leeloo en Ruby Rhod uit the Fifth Element waren ook aanwezig. Hotel Arena is een uitstekende locatie voor een feest als dit, waarbij de organisatie zich duidelijk heeft uitgeleefd op de aankleding en er meerdere acts waren om de avond/nacht verder op te leuken. Uiteraard was er ook aandacht voor de dierenambulance waarvoor gecollecteerd werd deze avond (iets waarvoor ik ook mijn bijdrage aan geleverd heb). Iets wat deze avond, naast al het gefeest, ook nog een bewust sfeertje gaf. Ik kan niet wachten tot het thema volgend jaar bekend wordt gemaakt, maar weet nu al dat het weer een keuze wordt tussen films (eerste liefde) of een knallend gruwelijk goed feest (Wie staat daar nu niet open voor???)

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar