Site pictogram Movie Addicts

Halloween Horror Show 2023 in Utrecht

Halloween Horror Show 2023 in Utrecht

De kogel is door de kerk: de HALLOWEEN HORROR SHOW vindt dit jaar exclusief plaats in Utrecht bij het Louis Hartlooper Complex op zaterdag 28 oktober.

Helaas vinden er dit jaar geen HALLOWEEN HORROR SHOWS door het hele land plaats, omdat het aanbod van nieuwe, kwalitatief geschikte én beschikbare horrorfilms met Nederlandse ondertitels (een vereiste voor een landelijk evenement als dit) te wensen overliet. Daarom is in goed overleg besloten dat onze vaste partner Kinepolis dit jaar overslaat.

Maar Mr. Horror wil de die-hard fans die hun Halloween outfits al hadden aangeschaft niet in de kou laten staan. Daarom zijn ze heel blij dat het Louis Hartlooper Complex dit jaar hun exclusieve partner wil zijn voor een programma met meer edgy, cult-achtige titels dan gewoonlijk.

8 FOUND DEAD

Met een titel als 8 Found Dead laat de afloop van deze film zich makkelijk raden. Het mysterie is dan ook meer: wie is verantwoordelijk voor die acht toegetakelde lijken en waarom moesten die mensen dood? Het ontrafelen van dat mysterie is een enkele reis naar de hel, die verloopt via krankzinnig kronkelende wegen en misselijkmakende u-bochten. Twee jonge koppels verheugen zich op een weekendje weg. Bij aankomst in hun vakantiehuis in de woestijn treffen ze daar een maf oud echtpaar aan. Het gedrag van het stel is ronduit bizar en wordt steeds gekker. Dit simpele gegeven wordt in een knappe puzzelstructuur gegoten, die je voortdurend op het verkeerde been zet en die toewerkt naar een ongelofelijke ontknoping.

DELIVER US

De Antichrist wordt geboren en hij is niet alleen! In een afgelegen klooster raakt de jonge non Yulia zwanger van een tweeling. Ze beweert dat er geen man aan te pas is gekomen. Het Vaticaan stuurt de jonge priester Fox en de oudere kardinaal Russo om het wonder te onderzoeken. Gaat het hier soms om een oude profetie, die zegt dat de Antichrist en de Messias tegelijk op aarde zullen verschijnen? Maar wie van de twee baby’s is dan de duivel? Terwijl de priesters en Yulia om zich heen de voortekenen zien van een naderende Apocalyps, komt het échte gevaar vanuit de duistere krochten van het Vaticaan zelf in de vorm van een bloeddorstige priester die zijn eigen agenda heeft. Deliver Us is een film waarin stille dreiging en all-out horror elkaar voortdurend afwisselen.

THE ELDERLY

Als zijn vrouw plotseling zelfmoord pleegt, stort de wereld van de bejaarde Manuel in. De schok en het verdriet zijn zo groot, dat hij een progressieve vorm van dementie ontwikkelt. Zijn zoon Mario, die niet wil dat zijn vader in een verzorgingstehuis belandt, besluit hem in huis te nemen, ondanks felle tegenstand van zijn nieuwe vrouw die een baby verwacht. Terwijl Manuels situatie met de dag verergert en hij last krijgt van plotselinge gewelduitbarstingen, begint zich een reeks paranormale gebeurtenissen te voltrekken. Intussen wordt de stad ook nog geteisterd door een hittegolf. Naarmate het kwik stijgt en de heetste nacht van de eeuw zich aandient, blijkt Manuels situatie niet op zichzelf te staan. The Elderly (Viejos) is een creepy Spaanse horrorfilm, waarin vriendelijke ouden van dagen in angstaanjagende monsters veranderen. En dat is weer eens wat anders.

MALUM

Rookie cop Jessica brengt haar eerste nachtdienst door op hetzelfde politiebureau waar haar vader een jaar eerder psychotisch werd en iedereen doodschoot alvorens zelfmoord te plegen. Vlak daarvoor had hij drie vrouwen gered uit handen van de Flock of the Low God, een Charles Manson-achtige sekte. Jessica wilde deze dienst hier draaien, in de hoop meer te ontdekken over wat er met haar vader gebeurde. Terwijl ze de nacht doorbrengt in de archieven, en steeds dichter bij de schokkende waarheid komt, ontwaakt er iets kwaadaardigs in het verlaten politiebureau. Regisseur Anthony DiBlasi leerde films maken van Clive Barker (Hellraiser, Nightbreed) en de invloed van de horrormeester is evident in de freaky horrorbeelden, het akelige gedoe met sektes en de kliederige, old school practical effects.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar