Site pictogram Movie Addicts

Halloween Horrormaand bij Movieaddicts

Halloween komt alweer om de hoek kijken en uiteraard besteden wij in oktober weer veel aandacht aan verschillende evenementen en uiteraard horrorfilms. Er komt een nieuw deel uit van Halloween en Jamie Lee Curtis speelt weer een hoofdrol wat duidt op een fantastische confrontatie tussen Michael Myers en zijn nicht Laurie Strode. Dit vraagt om een terugblik op het origineel, de mindere vervolgen en reboots welke sindsdien zijn gemaakt. We gaan verder in op de films welke te zien zijn tijdens Mr Horror’s Halloween Horrorshow. Gaan we los met wat acties en reviewen we uiteraard zoveel mogelijk horrortitels die wij komende maand kunnen aanraden. En wie weet komen er nog wat acties rondom Halloween evenementen die aan het einde van de maand plaatsvinden. 

Gemis

Dit jaar is er geen Halloween Festival aangezien Amsterdam Spook het een jaartje rustig aan doet. Dat is een gemis voor ons Amsterdammers welke Halloween een warm hart toe wensen. Betekend dit dat er geen feest is? Natuurlijk niet, Want Amsterdam Spook doet toch een klein feest en een diner genaamd Cabinet of Curiosities en dat beloofd weinig goeds (of juist wel?) En uiteraard zullen er nog verschillende andere feesten georganiseerd worden want tja Halloween is hot!!!

Wat is er wel dit jaar?

Walibi Fright Nights loopt al jaren als een tierelier en ook dit jaar beloofd het weer groter en angstaanjagender te worden dan voorgaande jaren. Ja, Eddie de Clown is nog altijd hot en weet met zijn volgelingen de bezoekers keer op keer de stuipen op het lijf te jagen. Er zijn ook weer meerdere Zombie Walks door het land en 1 van onze schrijvers zal bij die van Rotterdam aanwezig zijn. Films komen er ook genoeg uit met Hell Fest (houd hierbij onze website in de gaten want wij gaan hier ook vrijkaarten voor weggeven), Halloween met de terugkeer van Jamie Lee Curtis beloofd dit deel weer verdomd dicht tegen het niveau van het origineel te komen. Ook voor de jongere liefhebbers van Halloween verschijnt er een film namelijke het vervolg Goosebumps 2: Haunted Halloween.Daarnaast zullen vele zenders uitpakken met horrorfilms maar voor wie niet van reclames houdt is daar ook Netflix met een aardige rits titels welke uit gaan komen. The Haunting of Hill House, Errementari: The Blacksmith and the Devil en Apostle zijn een aantal titels welke in ieder geval onze aandacht hebben getrokken. Mr Horror Jan Doense keert ook dit jaar weer terug met zijn Halloween Horrorshow, de afsluiter voor het genre festival Amsterdamned, welke in bioscopen door het hele land te zien zal zijn. Een van onze vaste schrijvers is er dit jaar ook weer bij in het Tuschinski Theater te Amsterdam. Buiten de vier films wordt er dit jaar ook een short van eigen bodem vertoond en kunnen de creatievelingen onder ons met hun kostuums nog in de prijzen vallen ook op deze nacht. Voor deze horror marathon gaan wij in de loop van de maand ook kaarten weggeven en wel in een stad naar keuze!!! En voor wie oren en ogen heeft voor de Nederlandse genrefilm raden wij een bezoekje aan Amsterdamned aan. Hierbij wordt de klassieker van Dick Maas geëerd maar ook een terug blik op het werk van Brian De Palma. Tevens worden er nieuwe genrefilms vertoond welke je anders nooit in Nederland op een groot scherm te zien zal krijgen.

Wat gaan wij doen?

Met een nieuwe Halloween film op komst denk je al snel met weemoed terug aan de klassiekers zoals de eerste Halloween film. Wij willen deze maand aandacht aan de klassiekers besteden. Terugkijken naar de films welke ons als eerste de stuipen op het lijf hebben gejaagd en welke na al die jaren nog altijd niet of nauwelijks aan kracht verloren hebben. Uiteraard komen er ook genoeg acties en recensies voorbij kortom het beloofd weer een angstaanjagende maand te gaan worden!!!

Trailers

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar