Site pictogram Movie Addicts

Halloween verslag

Met Halloween zijn we uiteraard op pad gegaan, maar helaas niet alles kunnen doen wat we wilde (een huis in verbouwing vreet helaas veel tijd) maar overdag en ’s nachts ging deze Movieaddict er toch op uit om van Halloween te genieten. Overdag was er voor de kids waarna ’s nachts ik zelf aan mijn trekken kwam met reeks horrorfilms in een van de mooiste bioscoop locaties van Nederland namelijk Pathe Tuschinski.

Halloween part 2 Kids Halloween Kriterion

Na een avondje griezelen bij The Haunted Castle was het de volgende dag de beurt aan de kinderen om zich eerst te vermaken bij Kriterion voor Kids Halloween. Eenmaal binnen bleek dit een gezellige chaos van kinderen en ouders te zijn, waarbij er voor de kids genoeg te knutselen en te doen viel. Van kleurplaten naar schminken, van het knuteselen naar van alles en nog wat (hoewel de spinnenweb wel het populairste bleek). Daarbij was er ook de mogelijkheid om Dolfje Weerwolfje en/of de Griezelbus in het theater te zien tijdens deze middag. De begeleiding (door vrijwilligers) liet soms wat te wensen over en ook de dame die het schminken deed was op een gegeven moment haar motivatie duidelijk kwijt (tip voor volgend jaar zorg voor 2 mensen die schminken voor een betere verdeling en een begeleider per knutseltafel), maar dat mocht uiteindelijk de pret niet drukken. De ouders (incl. ondergetekende) sloegen namelijk samen met de kinderen aan het knutselen of gingen zelf hun kinderen schminken. Dit bleek duidelijk een uitje, waarbij je inclusief film je kinderen ruim 3 uur zoet kon houden en waar vele met een aantal leuke knutselwerkjes (door hunzelf of de ouders gemaakt) ook nog trots huiswaarts konden keren.

   

 

Halloween part 3 Mr Horror’s Halloween Horror Show

Jaja ook dit jaar waren we er weer bij, en nu met meerdere schrijvers in de zaal. Speciaal in Amsterdam opende de Horror show met Cherry Tree, welke een coproductie tussen Ierse en het Nederlandse Productiebedrijf House of Netherhorror was. Deze werd opgevolgd door The Hallow, Scouts Guide to the Zombie Apocalypse om af te sluiten met Tales of Halloween.

Cherry Tree

Helaas bleek dit wel direct de zwakste film van de avond. Het gegeven was niet zozeer het grootste probleem en er zaten wel degelijk een paar mooie momenten in voor de horrorliefhebber. Het geheel voelde alleen te gemakzuchtig, waarbij slechte montage of het gebrek aan goede shots de film duidelijk parten speelde. En daarbij was het einde redelijk cliché en vielen een aantal acteerprestaties behoorlijk tegen. De volgende House of Netherhorror productie weer gewoon in Nederland schieten want De Poel was wel heel veel beter.

Het programma werd iets omgegooid waardoor i.p.v. The Hallow Tales of Halloween als 2de werd vertoond.

Tales of Halloween

Deze film bestaat uit 10 filmpjes welke zich allen in een buitenwijk afspelen. Elke filmpje eeft zijn eigen verhaal, maar het is was leuk om te zien dat een aantal figuren ook buiten hun eigen filmpjes in andere te zien waren. Uiteraard waren niet alle 10 filmpjes even sterk maar o.a. Sweet Tooth, Trick en …….. vond ik wel echt qua verhaal top waarbij er 1 qua horror het gruwelijkst was en de 2 andere in combinatie met de humor gewoon goed werkte.

Prijsuitreiking voor beste outfit tijdens deze Halloween horrorshow ging lekker rommelig maar aan de andere kant er waren ook meerdere mensen welke hun best gedaan hadden. Ik had persoonlijk de #2 laten winnen ondanks dat zij natuurlijk elk jaar een gooi naar de titel doen waren hun smileyfaces wel van een zeer hoog niveau ik zelf zat naast nog 2 verliezers die een prachtige dia dos muerto outfit aan hadden welke als de jury de details had gezien zij zeker in de top 3 waren beland. En dan was er nog de eervolle vermelding voor onze schrijver welke in zijn Jason outfit verscheen.

Scouts Guide to the Zombie Apocalypse

De trailer beloofde veel uitzinnige en foute humor doordrenkt met zombies en wat kregen we anderhalf uur voorgeschoteld? Precies dat. Het verhaal is uiteraard flinterdun met bordkartonnen karakters maar wat geeft het wanneer het drietal wel sympathie weet op te wekken en de humor lekker fout en aanstekelijk is. Een film die door kritische critici met de grond gelijk gemaakt zal worden maar welke door genre fans waarschijnlijk wel op waarde geschat wordt. Mijn laatste van de avond helaas maar gelukkig waren daar nog 2 schrijvers welke wel aanwezig waren bij The Hallow.

The Hallow

Deze laatste film ging over een jong gezin met een baby, die in een huis in de bossen van Ierland gaan wonen ivm het werk van de man die het bos in kaart moet brengen. Al gauw worden ze geterroriseerd en gaan ervan uit dat het een buurman is welke het gezin eerder gewaarschuwd had dat ze moesten vertrekken en het bos met rust moesten laten. Maar al gauw blijkt dat er iets in het bos leeft dat het op hen gemunt heeft. De film bouwt langzaam op waarschijnlijk om de kijker een band te laten krijgen met de personages, maar wanneer de hel los barst gaat het als een sneltrein. Met net genoeg schrikmomenten en voldoende spanningsopbouw vond ik het een redelijk goede horrorfilm.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar