Site pictogram Movie Addicts

Harry Dean Stanton is LUCKY, vanaf 8 maart in de bioscoop

Harry Dean Stanton is Lucky, een nukkige, kettingrokende atheïst op leeftijd. Iedereen kent Lucky in het zonovergoten stadje in Arizona. Veel gebeurt er niet vandaag, en morgen waarschijnlijk ook niet.
Lucky keuvelt en kibbelt met een excentrieke groep dorpsgenoten en toevallige passanten, onder wie David Lynch, die zijn schildpad is verloren. Ondertussen moet hij vrede maken met het idee dat ook zijn leven eindig is.

Lucky is de charmante finale van de indrukwekkende carrière van Harry Dean Stanton die naast zijn glansrol in Paris Texas te zien was in bijna tweehonderd Hollywood films.

De Filmfreak brengt Lucky vanaf 8 maart uit in de bioscoop. Vanaf die datum is in een selectief aantal filmtheaters en op Picl ook de documentaire Harry Dean Stanton: Partly Fiction te zien. 

Harry Dean Stanton: Partly Fiction vanaf 8 maart in filmtheaters en op Picl  
In een carrière die meer dan zestig jaar omspant, was Harry Dean Stanton te zien in ruim 200 Hollywoodfilms, waaronder Paris Texas, Alien en als laatste, Lucky.
Partly Fiction is een fascinerend, impressionistisch portret van de iconische acteur, met intieme momenten, filmfragmenten en hartveroverende uitvoeringen van enkele van zijn favoriete folksongs.
De film geeft inzicht in de levensvisie van Stanton, zijn onbenutte talenten als muzikant, en bevat getuigenissen van o.a. David Lynch, Wim Wenders en Sam Shephard.

Trailer Lucky

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar