Site pictogram Movie Addicts

Heroes Dutch Comic Con 2019 (24&25 november Jaarbeurs Utrecht)

Heroes Dutch Comic Con 2019 (24&25 november Jaarbeurs Utrecht)

Nog goed 2 weken en dan is het weer zover en is daar een nieuwe wintereditie van Dutch Comic Con in de Jaarbeurs Utrecht. Ook dit jaar wordt er weer uitgepakt met bijzondere gasten waarbij Once Upon a Time overduidelijk in de schijnwerpers staat met maar liefst 2 actrices die grote rollen speelden in de serie (Helaas moest Jennifer Morrison afzeggen vanwege andere verplichtingen). Maar ook ook sterren uit andere iconische series en films zullen wederom aanwezig zijn (lees hieronder een kleine greep uit de acteurs en artiesten). Uiteraard valt er naast de bijzondere gasten nog veel meer te beleven met Cosplay, games, comics (uiteraard!!!!), panels, merchandise en uiteraard wij als movieaddicts welke weer rond zullen lopen. (Na Men in Black(ik), Captain Amerika(zoon), Stormtrooper(zoon), Pennywise(zoon) en Georgie(ik) gaan we dit keer voor weer wat anders)

 

Special Guests

Gaten Matarazzo

Fans van de hitserie Stranger Things kunnen hun hart ophalen tijdens deze wintereditie van Heroes Dutch Comic Con 2018, want niemand minder dan Gaten Matarazzo is aanwezig als special guest! Gaten is internationaal doorgebroken met de hitserie Stranger Things, maar deze jonge acteur laat zich niet alleen zien als acteur, hij zet zich namelijk ook actief in voor goede doelen.

 

Daniel Gillies

De acteur zal onder velen bekend zijn van de populaire televisieserie The Vampire Diaries, waar hij de rol van Elijah Mikaelson speelde. In diezelfde rol is hij als hoofdrolspeler te zien in alle 93 afleveringen van de spin-off van de serie: The Originals. Buiten dat hij in deze twee zeer populaire vampierenseries speelde had hij ook rollen True Blood, NCIS en langer geleden in Young Hercules.
Richard Dean Anderson
Richard is een Amerikaanse televisie- en filmacteur, televisieproducent en componist. Fans hebben hem leren kennen als het hoofdpersonage uit de populaire televisieserie MacGyver. Fans verwelkomden Richard’s terugkeer naar televisie als de hoofdrolspeler in de serie Stargate SG-1, gebaseerd op de film Stargate uit 1994. Hierin acteerde hij als Jack O’Neill van 1997-2005 en hij had tevens een terugkerende rol van 2005 tot 2007.
Once Upon a Time actrices Lana Parrilla en Rebecca Mader
Een van Lana haar eerste filmrollen was voor de Steven Spielberg film Semper Fi. Daarna kreeg zij een vaste rol in de comedyserie Spin City. Lana Parrilla kreeg vervolgens vaste rollen in veel veelgeprezen series waaronder in Boomtown waar ze een jonge paramedicus speelde, in de hit serie 24 als contraterrorist en in Swingtown als een seksueel progressieve vrouw in de jaren zeventig. Lana is ook te zien in gedenkwaardige series zoals NYPD Blue, Six Feet Under en Lost. Voor haar werk in Once Upon A Time heeft ze vele prijzen ontvangen, waaronder de NHMC Impact Award en de ALMA Award voor ‘Outstanding TV Actress’. Tevens werd zij door fans meerdere keren verkozen tot TV Guide’s ‘Best Villian’.
Mader’s grote doorbraak kwam twee jaar later toen ze in de serie Lost een vaste rol kreeg als ‘Charlotte Lewis’. Hoewel het personage oorspronkelijk Amerikaans zou zijn, overtuigde Mader de producers Damon Lindelof en Carlton Cuse om het karakter Brits te maken. Ook zou haar personage oorspronkelijk “slechts” in 8 afleveringen voorkomen, maar door haar succes groeide dat uit naar 20 afleveringen. In de periode 2014 tot 2018 was Rebecca te zien als de Wicked Witch of the West in de hitserie Once Upon A Time.
Charles Martinet
hoewel de naam en de persoon je niet direct zou herkennen, is deze man vooral bekend door zijn stemgeluid. Hij is namelijk de stem van Mario in de vele spellen van Nintendo. Daarnaast doet hij ook de stemmen van Luigi, Wario, Waluigi, Toad, Baby Mario en Baby Luigi.
Marguerite Bennet
Marguerite Bennett is een gerenommeerde comic book schrijfster die haar sporen verdiend heeft in de internationale comics industrie. Zo heeft ze gewerkt voor DC Comics, Marvel Comics, Aftershock Comics, Archie Comics, Boom Studios en Dynamite. In zowel 2016 als 2017 was ze zelfs genomineerd voor een GLAAD Media Award.
Mark Chiarello
Mark Chiarello is de Vice President Art Direction & Design van DC Comics. Als freelance illustrator heeft hij veel awards in ontvangst genomen, waaronder een Eisner, Harvey en een Reuben Award. Mark heeft ook freelance illustraties gemaakt voor o.a. Lucasfilm, Disney, Universal Pictures, Criterion Films, Carhartt Clothing, DC en Marvel Comics.
Nederlandse comic-tekenaars krijgen de unieke kans om hun portfolio te laten beoordelen door Chiarello. Klik hier voor meer informatie over de portfolio review.
Manuel Garcia
Manuel startte zijn carrière met het illustreren van Robin #92 en The Spectre #7 voor DC Comics, voordat hij zijn eerste werk illustreerde voor Marvel: The Avengers #44-47. Hij werkte ook kort aan Vampirella voor Harris Comics en aan een aantal Star Wars-gerelateerde titels voor Dark Horse. Daarnaast werkte hij ook aan de comic Strangers voor de Franse uitgeverij Semic.
Cosplay
Elke editie zie je dat mensen steeds meer uitpakken om in cosplay uitgedost naar Comic Con te gaan. Ook dit jaar zullen wij en vele andere bezoekers hun ogen uit kunnen kijken. Vergeet daarbij niet naar de Cosplay contest te gaan of uiteraard met je favoriete Cosplay figuren op de foto te gaan. uiteraard zullen er ook weer een aantal bekende cosplayers aanwezig zijn om te jureren.
Games
Er zullen weer een aantal toernooien georganiseerd worden zoals Tekken 7, DragonBall Fighterz, Overwatch en natuurlijk League of Legends. Verder zullen er naast Charles Martinet vast en zeker nog meer stemacteurs een bezoek brengen aan Dutch Comic Con. UIteraard valt er voor de gewone bezoeker ook genoeg te spelen en te zien bij de verschillende game stands waarbij Virtual Reality zeker weer een rol van betekenis zal spelen.
Comics
Uiteraard zullen verzamelaars bij verschillende stands genoeg comics kunnen scoren en er zijn weer veel artiesten aanwezig om eventueel te signeren. Als extra’s is het bijzonder dat een van de hoofden van DC comiocs aanwezig is waardoor Nederlandse strip tekenaars hun eigen portfolio kunnen laten raten.
Verder…
Valt er zoals elk jaar weer veel merchandise te scoren, zijn er lezingen, Panels, photoboots en nog vele activiteiten welke nog niet bekend zijn gemaakt. Het officiële programma moet nog bekend gemaakt worden dus houd de site van Dutch Comic Con in de gaten en uiteraard onze verdere aankondigingen
Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar