Site pictogram Movie Addicts

Heroes Dutch Comic Con (31 maart en 1 april Jaarbeurs Utrecht)

Nog ruim een maand en dan is het weer zover en is er een nieuwe editie van Dutch Comic Con en het beloofd de grootste editie tot nu toe te worden!!!! Wat Dutch Comic Con elke keer weer zo leukt maakt is dat het evenement zich elke keer blijft vernieuwen en ondanks het vast terugkerende basis ze elke keer weer nieuwe elementen en uiteraard nieuwe gasten weten te presenteren waardoor het voor de liefhebbers leuk blijft om elke keer weer terug te keren. We kijken alvast vooruit met wat er nu bekend is voor de editie van 31 maart en 1 april (nee, geen grap

 

Speciale gasten

Natuurlijk mag het niet ontbreken aan gasten welke vooraanstaande rollen hebben gespeeld in verschillende Science fiction/Fantasy/Horror titels. Of het nu schrijvers of acteurs zijn voor vele liefhebbers is een evenement als Dutch Comic Con het evenement om een paar idolen in levende lijve te zien, te spreken en uiteraard eventueel een handtekening te scoren. Hieronder een opsomming van de gasten welke nu al bekend zijn.

David Wenham

Deze Australische acteur timmert al een flink aantal jaren zeer succesvol aan de weg, maar waar de meest fantasy liefhebbers hem toch van zullen kennen is zijn rol als Faramir in de laatste twee The Lord of the Ring films. Hiernaast schitterde hij ook als Dilios in de 300 films, als hulpje van Hugh Jackman in Van Helsing en speelde hij ook in de laatste Pirates of the Carribean film. Kortom deze Australische acteur hoort thuis op een een Comic Con.

Zach McGowan

Deze Amerikaanse acteur heeft naast rollen in films en serie ook al wat stemwerk gedaan voor verschillende games zoals Resident Evil en in een Iron Man game. Qua gezicht zullen de meeste hem kennen van zijn rollen in Black Sails en zeer recentelijk de successerie The 100. In het verleden heeft hij ook rollen gespeeld in Terminator Salvation naast Christian Bale en in Dracula Untold naast Luke Evans. Deze man zit niet stil want hij speelt nu ook een rol in de serie Agents of S.H.I.E.L.D. en zal de hoofdrol spelen in een nieuwe Scorpion King film.

Mark Ryan

Mark Ryan is typisch zo’n voorbeeld van iemand die in het vak gerold van voice actor gerold is. Hij was al flink wat jaren aan het werk zonder al te veel vooraanstaande rollen buiten zijn toneelwerk dan toen hij meewerkte aan de eerste Transformers film en daar wat voorwerk verrichtte voor ,Bumblebee. Regisseur Michael Bay was echter om en liet Mark ook in latere films ook nog andere Transformers van stem voorzien. Daarnaast is hij ook te zien geweest in de eerste afleveringen van Black Sails.

Dwight Schultz

Dwight is een icoon welke al sinds begin jaren ’80 zeer succesvol aan de weg timmert met iconische rollen in The A-Team als Howling Mad Murdock en in Star Trek: The Next Generation als Barclay. Zijn rollen in onder andere The Outher Limits en Babylon 5 bevestigde zijn liefde voor science fiction. Later wist hij ook flink aan de weg te timmeren als voice actor in verschillende tekenfilmseries en in games. Zijn veelzijdigheid heeft er voor gezorgd dat hij inmiddels in meer dan 200 verschillende titels te zien en/of te horen is.

 

Terugkerende elementen

Cosplay: Met een internationale jury, een spannende hoofdprijs en een selectie van de beste acts lijkt de Cosplay Contest het hoogtepunt te worden van het podiumprogramma! Uiteraard zal er ook weer ruimte gemaakt worden voor de recreanten cosplayers met een heuse catwalk. Let wel op dat je de regels rondom props goed ten harte neemt want er wordt weer streng op gecontroleerd. Uiteraard zullen verschillende vast cosplay groepen weer aanwezig zijn waaronder The Flying Dutch, 501st Legion Dutch Garrison, Dutch DC Squad en uiteraard The Ghostbusters Dutch Devision

Cozy Corner: voeg je bij de gesprekken met professionals uit de industrie en krijg zo nieuwe inzichten en misschien wel tips welke jouw eigen ambities verder helpen

Lezingen en workshops: Uiteraard zijn er ook weer lezingen en workshops, welke? Daar volgt binnen kort meer over.

Speed daten: Jaja ook de single Con bezoeker heeft weer de mogelijkheid om te speed daten

ABC schrijwedstrijd: Elk jaar organiseerd ABC de Story Competition. Dit jaar is het thema ‘Royal’ oftewel ‘Koninklijk’. Ben jij de nieuwe Stephen King, George R.R. Martin of James S.A. Corey? Bedenk je verhaal, pak een pen en schrijf een verhaal dat ons helemaal van de stoel blaast. De winnaars krijgen het podium op Dutch Comic Con 2018 en ontvangen 5 exemplaren van het korte verhalenboek met daarin de verhalen van de 10 winnaars.

Merchandise: De Dealer hal kent dit jaar niet minder dan 180(!!!) stands van exposanten, artists en dealers. Oftewel genoeg om je ogen uit te kijken en misschien je eigen verzameling uit te breiden.

Gaming Area: Uiteraard mogen de games ook niet ontbreken waarbij recreanten de nieuwste games en media kunnen uitproberen. Uiteraard zal er ook weer ruimte zijn voor wat retro werk met oudere consoles en arcadekaste. en vergeet natuurlijk niet de wedstrijden waar je je ook nog voor kunt inschrijven. Wedstrijden zullen gehouden voor Dragonball Fighterz, Tekken 7, Fifa 2018, Overwatch en Super Smash Bros oftewel de tijd dat er geen afwisseling was is voorbij.

Nieuw

IDRA Drone Racing series: De International Drone Racing Association (IDRA) bezoekt de Dutch Comic Con met hun 2018 Drone Racing Series. Er zijn jaarlijks ongeveer honderd drone-wedstrijden in de VS en 200 wereldwijde competities, waarin races zoals IDRA’s 2016 World Drone Prix in Dubai en 2017 Dover Internationals op de Dover International Speedway met NASCAR worden uitgelicht. De 2018 Drone Racing Series is een professionele reeks van drie internationale teamraces. De serie begint in Utrecht, Nederland en zal worden afgesloten met de IDRA Finals in Dover, Delaware, Verenigde Staten op de Dover International Speedway, in combinatie met de NASCAR tripleheader. Tijdens de race zullen verschillende van de beste teams ter wereld racen om elkaars waardevolle punten te verzamelen in de richting van de 2018 Drone Racing Series-ranglijst. Aan het einde van de serie wint het team met de meeste punten het wereldkampioenschap.

Het evenement is pas over ruim een maand oftewel er zullen nog genoeg aankondigingen van gasten komen en ga er maar vanuit dat er nog genoeg Con bezigheden zullen worden toegevoegd in wat weer een groot evenement voor jong en oud zal zijn.

 

Aftermovie Winter editie 2017

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar