Site pictogram Movie Addicts

Heroes of Dutch Comic Con (23&24 maart in de Jaarbeurs Utrecht)

Druk druk druk, met van alles en nog wat, maar niet te druk voor weer een nieuwe editie van Dutch Comic Con in de Jaarbeurs Hallen te Utrecht. Net als de afgelopen edities doe ik dit bezoek weer samen met mijn zoon waarbij we de laatste edities ook standaard verkleed gaan. Of het nu als Storm Trooper, Pennywise en Georgie of de Men in Black was, mijn zoon had daarbij uiteraard altijd het meest bekijks en ook dit jaar gaan we weer in gepaste kledij. Wat betreft de gasten pakt Comic Con weer ongekend uit, waarbij een afzegging uit het verleden er dit keer wel bij is! Maak je dus weer klaar voor een editie waarbij weer veel te zien en te doen is.

 

Special Guests

Dit jaar is er wel een zeer veelzijdige groep gasten verzameld waarbij je kan zeggen voor ieder wat wils. Of je nu Marvelfan, DC fan, Harry Potterfan, Once Upen a Time fan of old school Charmed fan bent er is voor ieder wat wils. Dus of je nu film, serie of comicfan bent er is een goede kans dat je een fan favorite kan ontmoeten. Hier een kleine greep uit de gasten.

 

Tom Felton

Acteur Tom Felton (31) staat het meest bekend om zijn rol als Draco Malfidus/Draco Malfoy uit de populaire Harry Potter films. Als de altijd op de loer liggende tegenpool van het titelpersonage, bleef Felton de hele Harry Potter-filmsage trouw aan zijn rol als Draco. Vanaf de eerste film Harry Potter and The Philosopher’s Stone (2001) tot het achtste en laatste deel Harry Potter and The Deathly Hallows: Part 2 (2011). Tom Felton schittert eveneens in populaire films als Rise of the Planet of the Apes(2011) en Risen (2016) en heeft daarnaast nog heel wat andere reeksen en film-producties op zijn naam staan. Eind 2018 werd hij de ster van de YouTube Original-thriller genaamd Origin.

 

Jennifer Morrison

Actrice, model en filmproducent, de veelzijdige Jennifer Morrison is vooral bekend van haar rollen als Emma Swan in de hitserie Once Upon a Time en als Dr. Allison Cameron in House M.D. Daarnaast was zij ook te zien in How I Met Your Mother en in Star Trek: Into Darkness als Winona Kirk (Idd als de moeder van) en in Warrior met Tom Hardy en Joel Edgerton.

 

Benedict Wong

De Britse acteur Benedict Wong is bekend van zijn rol als Wong in Marvel’s Dr. Strange en The Avengers – Infinity War. Benedict zal ook te zien zijn in het vervolg van Infinity War: The Avengers – Endgame, welke in april 2019 uitkomt. Daarnaast schitterde hij ook in films als The Martian met Matt Damon en in de serie Marco Polo. Ook in het theater is deze veelzijdige acteur regelmatig te zien. Maar zoals gezegd bij het grote publiek is hij vooral bekend als Wong in de Marvel films.

 

Daniel Acuña

Daniel Acuña is een van Marvel’s meeste populaire artiesten op dit moment. Hij is niet alleen bekend van het binnenwerk van verschillende comics, maar ook van zijn spectaculaire covers voor comics als Sam Wilson: Captain America: Uncanny Avengers en X-Men. Momenteel werkt hij aan The Black Panther. Voor zijn eerste werk in Amerika, werkte hij aan Teen Titans – Outsiders Secret Files & Origins 2005 (Blackfire and Ravage). Dit was geen regelmatig gepubliceerde comic, maar slechts een serie van twee one-shots, en twee trade paperbacks (een reeds gepubliceerd verhaal uit een originele comic serie, maar herdrukt in boekformaat), die van origine komen uit de comics Teen Titans (volume 3) en Outsiders (Volume 3). In 2006 en 2007 werkte hij voor DC Comics aan comics als Uncle Sam and the Freedom Fighters, The Flash en Green Lantern, en illustreerde hij de covers van Justice League en Outsiders.

Tijdens Comic Con maakt Daniel ook schetsen welke ook verkocht worden

 

Paul van Loon

Mijn favoriete kinderboekenschrijver is inmiddels een vaste gast geworden op Comic Con waarbij fans boeken kunnen kopen en kunnen laten signeren. Wat Paul van Loon tekent is zijn fantasie en het vermogen om ook spannende verhalen voor jonge lezers te schrijven waarvan de meest bekende en inmiddels verfilmde natuurlijk Dolfje Weerwolfje en de Griezelbus zijn. Dit jaar heeft hij uiteraard weer zijn Griezelbus mee en is er ook een Q&A. En gezien de uitgebreide verzameling van Paul van Loon boeken in de kast van mijn zoon zullen we hier zeker bij zijn.

 

Wat is er verder te beleven?

 

Cosplay

Uiteraard zijn er weer cosplay wedstrijden voor de liefhebber, en hoewel wij niet meedoen geeft het iets extra’s om toch verkleed naar zoiets te gaan. Bij de wedstrijden zie je ook mensen welke hele stukken hebben voorbereid en vaak verder gaan dan simpelweg verkleed gaan. Vele lopen de hele dag rond en zijn op aanvraag vaak bereid met fans op de foto te gaan. De wedstrijden zijn echter serieuze business waarbij op zondag de grote prijzen worden weggegeven. Grote Cosplay gasten zijn nog niet bekend gemaakt.

 

Games

Uiteraard is er ook weer veel ruimte voor games waarbij er weer Arcade kasten zullen zijn en zal op verschillende oude en nieuwe consoles spelletjes gespeeld kunnen worden. Voor de meer fanatieke gamers zijn er ook verschillende toernooien waaraan deelgenomen kan worden zoals Tekken 7, Fortnight, Dragonball Fighters, Leugue of Legends, Overwatch en nog veel meer. Ook is er weer ruimte voor baanbrekende VR ervaringen. Kortom genoeg te beleven voor jong en oud en voor iedereen die zich eens wiolt meten met anderen.

 

Comics

Het heet tenslotte ook Comic Con dus ja ook comics blijven een grote rol spelen. Er zijn een legio aan gasten uit de comic industrie die je kan ontmoeten en waarvan je exclusieve tekeningen van kan aanschaffen. Ook zullen er in de merchandise hal weer veel comics aangeschaft kunnen worden. Een van de mooiste dingen is echter dat er voor aspirant comicartiesten de mogelijkheid is om je portfolio te laten reviewen door Lysa Hawkins, editor van Vailant Comics. Lysa heeft hiervoor ervaring op gedaan bij zowel Marvel als DC en heeft ondertussen meer dan 20 jaar ervaring in de comic industrie.

 

Verder….

Is er zoals eerder vermeld een Dealerhal waar je films, comics en andere merchandise kan scoren. Zijn er Workshops voor jong en oud, Is er ook een kids corner want ja jong en oud zullen weer massaal aanwezig zijn en ook aan de kleintjes wordt gedacht. Panels, Q&A’s, is er de mogelijkheid om een tatoo te scorenen nog veel meer. Kortom Heroes Dutch Comic Con is weer een aanrader voor een dag of een weekend alleen, met vrienden of het hele gezin.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar