Site pictogram Movie Addicts

Het Fantastische Kinderfilm Festival

Het Fantastisch Kinderfilm Festival pakt deze winter de koffers en reist met ‘Kronkel & Slinger’ langs tien filmhuizen door heel Nederland. Het festival gaat dit jaar over reizen naar onbekende plekken maar ook over onderweg zijn in je eigen stad of dorp. Reis mee op de fiets, met de trein, op je rolschaatsen of misschien zelfs wel in een luchtballon!

Er zijn korte filmvoorstellingen voor kinderen vanaf twee jaar en spannende lange films voor de oudere kinderen. Voor de jongsten hebben we onder andere: Mijn moeder is een vliegtuig, een prachtig animatieprogramma gemaakt door de Russische animatoren Yulia Aronova en Olesya Shchukina. Yulia maakt een dromerige film over een heel bijzondere moeder, de moeder die een vliegtuig is! Olesha tekent, knipt en plakt. Heldere, kleurrijke animaties met verhalen en beelden die ontroeren. In een van haar films zien we grote mensen door de ogen van een klein meisje; alleen maar benen. Kris kras lopen ze door elkaar. Deze wirwar van benen lijkt wel een donker woud! Het meisje raakt haar moeder kwijt in dit benenwoud. Zal ze haar weer vinden?

In Reis naar het Noorden van de fransman Rémi Chayé volgen we Sasha, een stoer Russisch meisje dat alleen op reis gaat naar de Noordpool. Ze gaat haar grootvader, een beroemde ontdekkingsreiziger, achterna die niet terugkeerde van zijn laatste reis. Het is een tocht vol ontdekkingen en gevaren. Een betoverend mooie en avontuurlijke animatiefilm voor kinderen vanaf zeven jaar.

Ook draaien er klassiekers als ‘Het Zakmes’ uit Nederland en ‘Kleine Nicolaas gaat op vakantie’,  uit Frankrijk. In het programma is verder veel ruimte voor korte films voor peuters en kleuters zoals Het rode papieren bootje.

Alle kinderen die naar de film gaan mogen spelen in de Speeltuin van de Verbeelding. In deze fantastische speeltuin ga je net als in de film op reis. Stap in en speel mee met koffer memorie, maak een lichtvoorstelling met de bewegende beelden die je ziet vanuit de trein, ga met je familie op de vakantiefoto, bereid je eigen picknick voor onderweg, snuif de geur van je huis op bij Heimwee geuren en beleef nog veel meer.

Het Fantastisch Kinderfilm Festival, speelt met de verbeelding en is voor kinderen van 2-9 jaar. Meer informatie vind je op www.fantastischkinderfilmfestival.nl.

In 2015 en 2016 zal het Fantastisch Kinderfilm Festival een bezoek brengen aan:

  1. De Verkadefabriek in Den Bosch; zondag 27 december 2015 t/m zondag 3 januari 2016 (m.u.v. donderdag 31 december 2015)
  2. Natlab (Plaza Futura) in Eindhoven; zaterdag 23 januari & zondag 24 januari 2016
  3. Filmhuis Den Haag; zaterdag 30 januari & zondag 31 januari 2016
  4. Filmhuis Bussum; zaterdag 6 februari & zondag 7 februari 2016
  5. Chassé Theater & Cinema in Breda; donderdag 11 februari t/m zaterdag 13 februari 2016
  6. Filmtheater Fraterhuis in Zwolle; zaterdag 20 februari & zondag 21 februari 2016
  7. EYE in Amsterdam; maandag 29 februari t/m donderdag 10 maart 2016
  8. Filmhuis De Keizer in Deventer; zaterdag 12 & zondag 13 maart 2016
  9. Groninger Forum in Groningen; vrijdag 25 maart t/m maandag 28 maart 2016
    (Het laatste filmtheater is nog niet bevestigd.)

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar