Site pictogram Movie Addicts

Het nieuwe jaar krijgt een spannende start bij BBC First

Januari wordt een avontuurlijke maand voor BBC First kijkers. Internationale filmster Rowan Atkinson keert terug als de legendarische Franse detective Jules Maigret in Maigret in Montmarte. Maigret onderzoekt de willekeurige moorden op een gravin en een showgirl en ontdekt een duister geheim.   

De BBC-serie Gunpowder, van het toonaangevende productiebedrijf Kudos en geschreven door BAFTA genomineerde schrijver Ronan Bennett, vertelt het verhaal van het Gunpowder plot in Londen 1605, ook wel bekend als de eerste grote terroristische aanslag.   

En tot slot heeft Jack Mooney (Ardal O’Hanlon) moeite om zich aan te passen aan het eilandleven, terwijl hij een aantal onmogelijke mysteries op moet lossen in het zevende seizoen van de komische dramaserie Death in Paradise.

Maigret in Montmarte gaat in première op zaterdag 6 januari om 21:00 uur op BBC First 

In Maigret in Montmartre arriveert Arlette (Olivia Vinall, bekend van haar rol als Laura in The Woman White), een betoverende showgirl uit een louche club in Montmartre, op een avond dronken aan de Quai des Orfevres. Ze beweert dat ze twee mannen heeft horen praten over de moord op een gravin terwijl zij optrad. De volgende ochtend verschijnt het nieuws dat Arlette dood is gevonden in haar appartement. Ter plaatse arriveert de jonge inspecteur La Pointe (Leo Staar, bekend van zijn rol in The Sleeping Beauty). Hij raakt sprakeloos bij het zien van het meisje. Hij verontschuldigt zich haastig en verlaat het appartement. Maar dan hoort de jonge inspecteur het nieuws dat een gravin op dezelfde manier is gewurgd…

Zal inspecteur Maigret (Rowan Atkinson, vooral bekend van zijn rol in de comedy’s Blackadder en Mr. Bean) de waarheid achter deze moorden ontdekken?

Gunpowder gaat in première op donderdag 18 januari om 21:00 uur op BBC First

Gunpowder vertelt het verhaal van de eerste grote terroristische aanslag in de geschiedenis – een poging om het symbolische hart van een van ’s werelds belangrijkste hoofdsteden op te blazen. Londen 1605: in de tijd waarin een religieuze strijd heerst besloot een groep jonge ontevreden katholieken zich te ontdoen van de monarchie en het parlement.

Met drie en halve ton explosieven hadden ze het parlement binnen een aantal minuten kunnen vernietigen. De allernieuwste CGI (Computer-Generated Images) laat de omvang van de schade zien als de explosie daadwerkelijk had plaatsgevonden. De dramatische reconstructie onthult tevens de mannen achter het complot.

Gunpowder heeft een indrukwekkende cast. Onder andere Kit Harington (bekend van Game of Thrones), Mark Gatiss (bekend van Doctor Who en Sherlock) en Liv Tyler (bekend van haar rol in Lord of the Rings) zijn gestrikt voor de hoofdrollen.

Death in Paradise seizoen 7 gaat in première op maandag 22 januari om 21:00 uur op BBC First

Ontmoet de nieuwe detective Jack Mooney in Death in Paradise, een van de best bekeken BBC First series in Nederland. Inspecteur Jack Mooney (Ardal O’Hanlon, ook wel bekend van zijn rol als Dan Roche in Handsome Devil) begint zich te settelen op het zonovergoten eiland Saint-Marie waar hij een aantal onmogelijke mysteries heeft op te lossen. Een pokerkampioen, vergiftigd aan de tafel voor een verbaasd publiek. Een romanschrijfster, vermoord in een complot dat verrassender is dan alles wat hij ooit heeft geschreven. En een spiritueel leider, gewurgd op een tijdstip waardoor alle verdachten elkaars alibi zijn. Jacks laconieke stijl doet anders vermoeden maar hij heeft een scherpe geest en meedogenloze vastberadenheid. Een briljante detective en hij zal al zijn instinctieve genialiteit nodig hebben om deze verwarrende moorden op te kunnen lossen.

Het zevende seizoen van Death in Paradise gaat op 4 januari in première in het Verenigd Koninkrijk en zal kort daarna in Nederland worden uitgezonden. Op nieuwjaarsdag wordt tevens het complete zesde seizoen achter elkaar uitgezonden op BBC First, zodat je helemaal op de hoogte bent voor het nieuwe seizoen!

Wil je meer zien van wat BBC First te bieden heeft? In januari lopen de volgende series door met nieuwe afleveringen:

In de avonden is het tijd voor leugens, egoïsme en bedrog:   

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar