Site pictogram Movie Addicts

I Spit on Your Grave 2

i-spit-on-your-grave-2-vengeance-is-mine-trailer(1)

3 jaar na de remake verscheen daar het vervolg op de remake. In eerste instantie had ik deze links laten liggen, hoewel ik enigszins positief verrast was door de remake. Bij het uitkomen van het derde deel besloot ik toch maar dit deel, welke los staat, ook te gaan kijken.

Katie is een jonge serveerster in New York, die aan de bak probeert te komen als model. Wanneer ze bij een louche Oost-Europese fotograaf nieuwe portfolio foto’s wilt laten maken loopt de afspraak anders dan ze zou willen. Eenmaal thuis zonder foto’s krijgt ze bezoek van een van de assistenten die haar wel zag zitten. Dit blijkt de start van een nachtmerrie vol marteling en verkrachting en tot overmaat van ramp blijkt ze ook nog in Bulgarije te zitten. Tot op het bot vernederd en gemarteld wordt ze voor dood in een kist begraven. Het lot wilt echter dat ze het overleefd en eenmaal op krachten gaat zij op zoek naar vergelding.

Dit deel staat los van het eerste deel, maar verteld feitelijk hetzelfde verhaal als het origineel en de remake. Het enige verschil is de omgeving en een deel van de rolverdeling. De makers hebben er tegelijk iets van illegale meisjeshandel in proberen te stoppen. Ook wordt er een poging gedaan iets van een geweten in het verhaal te verwerken in de vorm van een priester en een agent, maar of dit de film ten goede komt, laat staan weet te overtuigen? Deze toevoegingen doen mij echter niets af van het feit dat er bijzonder slecht geacteerd wordt door een groot deel van de cast en deze film feitelijk uit een flink potje martelporno bestaat, welke wat dat betreft vooral de liefhebbers zal bekoren

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar