Site pictogram Movie Addicts

Imagine 2017 Blog #1 De voorbeschouwing, het aftellen is nu echt begonnen

Aanstaande woensdag is het zover, dan trapt de 33ste editie van het Imagine Film Festival af met Get Out, de surprisehorrorhit uit Amerika. Een film die op het eerste oog al meteen kans gaat maken op de publieksprijs oftewel de Silver Scream Award, zoals Ex_Machina dat 2 jaar geleden ook al deed als openingsfilm. Is Get out ook de film waar ik het meest naar uit kijk? Nee, hij behoort wel tot een van de titels die hoog op mijn lijstje staat, maar over het algemeen kijk ik vooral uit naar titels welke in Nederland geen bioscoop release genieten en daardoor ook vaak minder makkelijk op DVD of Blu-Ray te vinden zijn. De kans op verrassingen welke een blijvende indruk achterlaten is dan ook groter en de teleurstelling, in ieder geval bij mij, valt vaak mee aangezien het toch altijd een gokje blijft. En net als bij veel sporten nooit geschoten is altijd mis en missers heb ik de afgelopen 5 jaar maar weinig gezien tijdens het Imagine Film Festival. Komt dat omdat ik een liefhebber ben van Horror, Science fiction, Martial Arts, Animatie etc. etc.? Nee, het komt omdat veel makers het voor elkaar hebben gekregen bijzondere emoties te verpakken in een fantastisch verhaal die veel genre’s omvat maar allen onder de noemer fantastische film vallen. Vaak zijn deze films net even wat anders en zitten veelal creatiever in elkaar dan de dertien in een dozijn films welke we veelal vanuit Hollywood en onze eigen Nederlandse filmwereld voorgeschoteld krijgen.

Planning

Na weken van wikken en wegen, discussies thuis over het vele weg zijn, heb ik nu eindelijk mijn planning rond en tot mijn grote verdriet moet ik nog achter 1 specifiek ding aan(door mijn getreuzel is een bepaalde avond al uitverkocht). Het vervelende dit jaar is dat het festival zo rond Pasen valt waardoor ik een aantal dagen echt moet laten schieten (Familie gaat soms toch voor) en daardoor niet alles mee kan pakken wat ik voor ogen had. Wat rest zijn ongeveer 25 voorstellingen in 6 dagen exclusief de masterclasses, workshops en andere bezienswaardigheden tijdens deze editie want ondanks drie dag waavalt er nog genoeg te zien. Maar goed de planning is nu rond en thuis is de vrede redelijk bewaard gebleven ;0) en de opening afsluitavond zijn gewoon gereserveerd dus we starten en eindigen dit jaar gewoon zoals het hoort.

Blogs

Alle dagen dat ik aanwezig ben zal er net als vorig jaar weer een blog bijgehouden worden waarbij er updates komen over de films die ik gezien heb, de mensen die ik gesproken heb en alles wat er nog meer te zien is. Oja, en een tussenstand van mijn eigen favoriete films hoort daar natuurlijk ook bij.

Voor nu is het aftellen tot woensdagavond wanneer ik bij de publieksopening ben van het festival en hopelijk zie ik jullie en andere liefhebbers van de fantastische films daar ook.

Wil jij ook weten wat er allemaal draait? Kijk dan op de website van Imagine 

Trailer Get Out, openingsfilm van het festival

Blog #1

Blog #2

Blog #3

Blog #4

Blog #5

Blog #6

Blog #7

Blog #8

Blog #9

Blog #10

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar