Site pictogram Movie Addicts

Imagine Blog #10 Saved the best for last, or did we allready had the best?

De laatste dag is alweer aangebroken en het is weer een mooi festival geweest. Wat gaan we vandaag doen? Nog een stuk of 4 misschien wel 5 films bekijken en zien of er nog film Get Out van de eerste plek kan stoten op zowel mijn lijst als dat van Imagine. Vandaag hoop ik ook nog een aantal vrijwilligers te spreken, welke mede zo niet hoofdverantwoordelijk zijn voor de goede sfeer tijdens dit festival. Ik heb nog 1 Virtual Reallity filmpje te gaan en ben benieuwd of deze Killer Deal kan toppen welke ik tot nu toe het leukst vond. Het wordt voor mij sowieso een lange dag aangezien ik eerst de koningsspelen van mijn zoon doe om daarna vervolgens minimaal vier films mee te pakken. Oftewel het wordt een feestelijke dag waar ik nog even volop van ga genieten.

Guardians

Tijdens de Koude Oorlog werd Patriot gevormd, een geheim team van superhelden waarvan het DNA werd gemanipuleerd en verbeterd. De leden kwamen uit verschillende delen van de Sovjet-Unie. Nadat die uiteenviel, keerden ze terug naar hun eigen land. Nu er een nieuwe dreiging is, komen ze weer bij elkaar. Sovjethelden tegen een mutant met klonenleger, in deze Russische versie van X-Men.

Een soort Russische X-Men vermoedelijk boordevol propaganda,. geloof ik dat dit goed gaat zijn? Nee, maar ik hoop op een foute over de top film en dan wordt ik al gelukkig. Een van mijn Wild cards tijdens het festival

Mini review

Tja het is nog net keiharde propaganda maar het zou er zomaar voor door kunnen gaan. Het geheel is zo plastisch zo gemaakt en daarom ook weer vermakelijk. De special effects zijn er van tijd tot tijd nog best indrukwekkend uit en het verhaal en acteerwerk ach ja soms moet je je gewoon laten vermaken met verstand op 0

Bad Black

Een Oegandees meisje wordt door haar stiefvader het huis uit gegooid. Nadat ze een bendeleider heeft neergeschoten, wordt ze de beruchte Bad Black. Alan is een Amerikaanse dokter die na de diefstal van zijn dog tags in actie komt. Waar zullen hun paden elkaar kruisen? De lol én de liefde voor het genre spatten er vanaf in deze hilarische no-budget actiefilm uit Oeganda.

Bad Black is een van de weinige mogelijke uitdagers van Get Out welke nog een vertoning heeft. En morgen ga ik zien of dit terecht is of volslagen onzin. Na Guardians de tweede over de top film van de dag.

The Bar

Een groepje mensen heeft zich verzameld in een doorsnee bar. Wanneer een van hen weggaat, wordt hij buiten neergeschoten. Paniek wordt gevolgd door achterdocht: is één van hen een terrorist? Dan arriveert de oproerpolitie met gasmaskers. De nieuwste film van Álex de la Iglesia brengt zijn gepatenteerde humor, chaos en onstuimige stijl samen in een doodgewone bar.

Deze film werd mij door een van de vrijwilligers onder de aandacht gebracht, Ik zat namelijk de hele tijd te twijfelen tussen deze en Always Shine. Ik ga dus toch voor deze Spaanstalige film en ik weet totaal niet wat ik kan verwachten, maar zijn dat niet de leukste films?

Buster’s Mal Heart

Buster bewoont leegstaande vakantiehuizen die hij netjes achterlaat, zonder iets te stelen. In een eerder leven was hij Jonah, een nachtklerk van een afgelegen hotel. Op een dag wandelt een onbekende man binnen. Hij waarschuwt Jonah voor de maatschappij en de gevaren van het aanstaande jaar 2000. Raadselachtige thriller over paranoia en verlies is een psychologische hersenkraker met Lynchiaanse trekjes.

de afsluitende film inclusief prijsuitreikingen (op de Silver Scream Award na) mag natuurlijk niet gemist worden. In tegenstelling tot vorig jaar kan deze stiekem toch de koploper onder druk zetten met een hoge score. Een mysterieus gegeven, Een sterke en frisse hoofdrolspeler oftewel de basis ingredienten waar de gemiddelde Imagine bezoeker wel van houdt. Zou het zowaar een keer gebeuren dat de afsluiter er met de publieksprijs vandoor gaat?

Headshot

Een jonge man spoelt aan het strand aan en blijkt zijn geheugen kwijt te zijn. Zijn arts noemt hem Ishmael. Tegelijkertijd ontsnapt de gevaarlijke gangsterbaas Lee uit de gevangenis. Als Lee hoort van Ishmaels verschijning, maakt hij jacht op hem. Maar Ishmaels geheugen komt langzaam terug. Spijkerharde gangsterfilm met veel bekende gezichten uit The Raid 2.

Tijdens het wachten op de einduitslag kan er ook gekozen worden om nog een film mee te pakken. Naast de tweede vertoning van Buster’s Mal Heart is daar de actieknaller Headshot welke een groot deel van de cast van The Raid films weer bij elkaar brengt. Oftewel we misten nog een oosterse knokfilm en deze kan op de afsluitende dag toch nog meegepakt worden.

 

Oja voor ik het vergeet mijn top 5 voor het sluiten van de markt

  1. Get Out
  2. Raw
  3. Will you Be There
  4. My Mothers Eyes
  5. Samurai Rauni (jaja nog altijd in mijn top5 ;o)

kijken of dit na vanavond nog steeds het geval is.

Blog #1

Blog #2

Blog #3

Blog #4

Blog #5

Blog #6

Blog #7

Blog #8

Blog #9

Blog #10

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar