Site pictogram Movie Addicts

Imagine Blog #11 Wat is er gemist?

We komen langzamerhand dichterbij het einde van het Imagine Fantastische Film Festival en er begint zich een goed beeld te vormen over het festival met wat ik allemaal gezien heb. Maar wat misschien nog belangrijker is, wat heb ik gemist (en ga ik waarschijnlijk ook niet meer zien) tijdens het festival? Ik heb namelijk ook te maken met een thuisfront (vriendin en twee kinderen) die me deze 11 dagen zeker gunnen, maar af en toe ook wat quality time nodig hebben, en eerlijk is eerlijk de afleiding doet af en toe ook echt wel goed. Wat heb ik tot nu toe gemist tijdens het Festival? Men and Chicken, helaas deze zal ik zelfs op de Best of Imagine niet meepakken, maar gelukkig http://www.movieaddicts.nl/wp-admin/post-new.phpkrijgt deze nog een bioscoop release bij verscheidene filmhuizen dus die herkansing komt. Hardcore Henry, Ja ook deze first person actieknaller is aan mijn neus voorbij gegaan, maar een bioscoop bezoekje moet daar binnenkort verandering in brengen. Cinnevile Imagine Filmquiz, ja ik had hier dit jaar zo graag bij geweest (en stiekem zelfs het liefst meegedaan) maar geen tijd en geen team dus dit wordt een jaar doorgeschoven (een oproep aan mede Movieaddicts om dit volgend jaar in de gaten te houden). Ook films als Brian de Palma, They Call Me Jeeg Robot en The Survivalist en Creature Designers zullen niet meer meegepakt worden(nee ook niet op The Best of Imagine helaas) Misschien wel het jammerste was dat ik Cinema Egzotic heb moeten missen dit jaar. Waar vorig jaar dit een absoluut hoogtepunt was met Aliens en T2: Judgements Day waren dit jaar de klassieker Gattaca en Escape From New York geprogrammeerd en ja tuurlijk heb ik beide titels al meer dan eens gezien maar de bioscoop ervaring met had ik met geen van deze nog meegemaakt. Is mijn Imagine Festival nu uitgelopen op een mislukking? Nee, absoluut niet!! We gaan de komende 3 dagen nog een paar mooie titels meepakken en met de openingsfilm en The Night of Terror heb ik al 2 hele mooie avonden mogen beleven. Verder worden The Witch en de festival afsluiter, The Wave, nog meegepakt. Nog 3 dagen te gaan en ik heb er behoorlijk veel zin in want zoals je kunt zien zit vandaag weer prop en prop vol.

 

Synchronicity

Jim Beale heeft een machine ontwikkeld waarmee tijdreizen mogelijk is. Na de eerste test ontmoet hij Abby, die hij meeneemt naar een etentje met de steenrijke financier Klaus Meisner die voor zijn investering de helft van Jims bedrijf eist. Al gauw vermoedt Jim dat Abby voor Klaus werkt. Om de exacte toedracht te achterhalen, reist hij naar het verleden. Synchronicity lijkt een standaard science fictionwerk te worden, maar weet door het spelen met theorieën toch te verrassen. Samen de goeie vertolkingen van de cast een hele leuke wegkijker voor fans en niet fans.

Shorts 3: Family, Friends and Enemies

Van je familie moet je het maar hebben, zo ontdekt Eva, die haar zus aan de vijand uitgehuwelijkt ziet worden in Moonkup: A Period Drama. Wat Sophie overkomt in Aquabike lijkt minder ingrijpend, het trauma is er niet minder om. De zonden van een vader gaan over op zijn zoon in het overweldigende Caçador, en met vrienden sta je sterk in de door Bonnie & Clyde geïnspireerde retro-comedy A Band of Thieves. Ook vijanden kunnen inspireren; in Ramona neemt de titelheldin ze een voor een te grazen. Caçador was me iets te vreemd en kon me niet echt boeien. Ramona was mysterieus en hard. Moonkup: A Period Drama was de short met het meest uitgebreide verhaal. In een wereld waar de mens de oorlog van de vampierenvampieren heeft verloren is er een fragiel bestand waarbij vrouwen hun maandelijks bloed doneten aan de vampieren(ja je leest het goed) vriendschap en familie maakt dat de hoofdpersoon een dappere onderneming doet. Grappig en mooi gemaakte short met een kop en een staart. A Band of Thieves wist net als Aquabike het meest te vermaken qua humor. Waarbij in Aquabike de mythische Aquaman er aparte therapie methodes op na houdt om mensen van hun angst voor water te genezen. A Band of Thieves weet door de jeugdige en ontwapenende cast de juiste snaar te raken samen met de uitstekende soundtrack.

Industrie lezing

Tussendoor een lezing bijgewoond door Annick Mahnert over de kansen voor filmmakers van genrefilms zoals welke er op het Imagine Film Festival vertoond worden en ik kan zeggen reuze interessant (vooral voor iemand die met genoeg ideeën zit voor genrefilms) . Alles is nog niet bepaald rooskleurig voor genre filmmakers wat vooral opvalt in het gebrek aan Nederlandse fantastische films welke er de afgelopen jaren gemaakt zijn, maar ze zijn er wel en dat bied hoop.

Love and Peace

Ryoichi is een mislukte rocker en het pispaaltje op kantoor. Als hij wordt gepest met zijn schildpad Pikadon, spoelt hij hem door de wc. Pikadon komt via het riool bij een grot, waar hij bijzondere krachten krijgt. Als Ryoichi een aan Pikadon opgedragen nummer zingt, komen diens krachten los en is een rockster geboren. Als je op zoek was naar een fantastische film tijdens het festival dan dacht filmmaker Sion Sono dat met hoofdletters te moeten benadrukken on zijn Love & Peace. Meer fantastisch als dit vind je het niet en het bijzondere is dat ondanks de dik aangezette acteerprestaties het over de top verhaal en het lachwekkende gebruik van poppenanimatie heeft deze film een hart. En je moet wel een hart van ijs hebben wil je niet geroerd zijn door de bijzondere band die Ryoichi deelt met zijn schildpad Pikadon

The Invitation

Will en zijn nieuwe vriendin Kira worden uitgenodigd voor een etentje met oude vrienden bij Wills ex Eden en haar nieuwe vriend David. Hoe ontspannen de avond ook lijkt te verlopen, al snel bekruipt Will het vermoeden dat de zo charmant lijkende gastheer David iets in zijn schild voert.

En akls het meezit ook eindelijk

Midnight Special

Roy houdt zich met zijn kompaan Lucas schuil in een goedkoop motel. Ze hebben de achtjarige Alton bij zich en de televisie laat zien dat ze als ontvoerders gezocht worden. Maar Roy is Altons vader en heeft hem weggevoerd van religieuze sekte The Ranch. Die ziet een verlosser in Alton. De FBI ziet hem als een bedreiging.

 

Blog #1

Blog #2

Blog #3

Blog #4

Blog #5

Blog #6

Blog #7

Blog #8

Blog #9

Blog #10

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar