Site pictogram Movie Addicts

Imagine Blog #2 The day after, will be a long day

Het Imagine Film Festival is begonnen!!!! Gisterenavond waren er twee voorstelling van Get Out, waarbij in tegenstelling tot vorig jaar de openingsfilm nu wel hetzelfde was als de publieksopenings film. Waar vorig jaar veel mensen Veteran (zeer onterecht) links lieten liggen tegenover de openingsfilm Midnight Special was dit jaar ook de publieksvoorstelling van Get Out in een volgepakte zaal. De reputatie van deze surprisehit uit Amerika was al vooruitgesneld en ik denk ook zeker dat deze film tot de kanshebbers van de Zilver Scream award behoort. Wat ik van deze film vond valt hier te lezen.

Het programma vandaag is een stuk voller dan gisteren met maar liefst 3 of 4 films op het programma, even kijken hoe lang ik het volhoud na een korte nacht. Hieronder een update van de films die ik vandaag meepak, waarbij gezegd moet worden dat ik een Imagine film meepak buiten Imagine om (vanwege tijdgebrek) voor de rest ga ik vandaag ook meteen kijken of ik wat van het randprogramma mee kan pakken. Hieronder mijn planning van vandaag welke in de loop van de dag aangepast zullen worden na het zien van elke film.

Free Fire

Boston, 1978. Tijdens een wapentransactie tussen een lokale bende en een groep IRA-leden in een verlaten pakhuis wordt duidelijk dat chauffeur Harry de vorige avond een akkefietje heeft gehad met IRA-man Stevo. In een handomdraai komen alle wapens tevoorschijn. Uitzinnige, vlotte pret, met meer dan genoeg karakter – en karakters – om toe te juichen.

Even valsspelen, omdat ik op de tijden dat deze vertoond wordt zelf niet kan maak ik gebruik van de persvoorstelling van deze nieuwe film van Ben Wheatley. Met een cast bestaande uit o.a. Oscar winnares Brie Larson en personal favorite Sharlto Copley en een knallende trailer doordrenkt met humor is mijn verwachting dat dit een van de actieknallers gaat worden dit jaar bij Imagine.

Mini review

Free Fire begint veelbelovend met humor en de juiste boardkartonnen karakters welke horen bij een film als deze. Ook de setting in de loods is uitstekend en de acteurs voelen zich allemaal op hun plek. De opbouw naar het moment waarop het onvermijdelijk misgaat is ook goed. Je voelt het misschien al aankomen, maar dan? Dan gaat er helaas genoeg mis. Ben Wheatley schenkt teveel aandacht aan het rondkruipen en de onderlinge conversaties, welke eerlijk is eerlijk wel voor genoeg leuke momenten zorgt. Het jammere hiervan is dat het tempo volledig verdwijnt. Hierdoor voelt de film nogal langdradig aan terwijl deze slechts 90 minuten duurt. Misschien zijn de Ben Wheatley films niets voor mij aangezien ik vorig jaar soortgelijke kritiek had op High-Rise welke ook tijdens Imagine te zien was. Naar mijn mening had een vlottere regie Free Fire veel goed gedaan. De opbouw, de humor en de meer dan capabele cast redden de film enigszins en dus geef ik hem toch nog een 6

The Master Cleanse

Eenzaam en financieel aan de grond belandt Paul in een zelfhulpgroep. Als mededeelneemster Maggie zich opgeeft voor een weekend retreat, doet hij hetzelfde. Na een dag vol oefeningen en vieze sapjes moet hij ’s nacht overgeven. Uit de prut komt een klein monstertje te voorschijn… The Brood meets Gremlins  in een geestige horrorfilm die de valkuilen van het genre slim omzeilt.

Met een beschrijving als deze dacht ik ja, laten we eens even gaan kijken hoewel de trailer iets heel anders laat zien laat ik mij graag verrassen dus wie weet.

Mini Review

Zo foutje bedankt, ff de trailer vernieuwd, maar zonder dollen The Master Cleanse is het voorbeeld hoe een kleine film je toch kan verrassen. Zoals bij de inleiding door Phil van Tongeren werd verteld kwam deze film goed van de grond toen Johnny Galecky zich verbond aan deze film. En eerlijk is eerlijk het is leuk om meer gevestigde namen in een kleine onafhankelijke productie te zien. Oliver Platt, Anjelica Huston en Kevin J. O’Conner zijn naast Galecky te zien in deze aparte film welke in de basis draait om het loslaten van al het negatieve. Iets waar cleansing retreats vaak genoeg mee adverteren. In Master Cleanse wordt er een fantastische draai aan gegeven met kleine monstertjes die op hun eigen manier toch schattig zijn. Het leuke is dat het geheel heel klein blijft doordat er ook met poppen ipv CGI gewerkt is komt het echter over en het belangrijkste komen de acteurs beter tot hun recht. Is dit een vernieuwende film? Nee, maar wel een met liefde gemaakt en met een hedendaags thema over emoties, zowel de positieve als de negatieve die mensen van binnen kapot kunnen maken. Goed en interessant genoeg voor een 6,5 oftewel een stijgende liijn.

 

Imagine Shorts: The Body Shop

Het lichaam kan soms net iets te eigenwijs zijn. Dat merkte de tiener in Hilde, toen ze in een vis veranderde. Dat het radicaler kan bewijst When Susurrus Stirs, terwijl de hoofdpersoon uit Break My Bones juist voor haar lichaam vecht. Lichaamsdelen gaan hun eigen weg in Lend a Hand for Love, terwijl in The Cleansing Hour het lichaam ook niet volgens de plannen reageert. Alleen in The Plan loopt alles volgens..eh..plan.

Hier geen trailer van omdat het toch al shorts zijn hoeft dat ook niet, voor mij in ieder geval. Waar ik vorig jaar de shorts gemist had pak ik dit jaar toch minimaal een sessie mee en ik zeg het ieder jaar. De Shorts zijn echt aanraders want er zitten altijd een paar pareltjes bij welke je nog lang zullen bijblijven.

Mini Review

Van aangrijpend (Hilde) tot Romantisch (Lend a Hand for Love) tot spannend (The Cleansing Hour) tot ronduit ranzig (When Susurrus Stirs) the Shorts zijn weer als vanouds zeer divers en nog inventief gemaakt ook. Persoonlijk heb ik het meest genoten van Lend a Hand for Love waarbij de handen van twee naar elkaar smachtende mensen het heft (ja ik zeg het gewoon) in eigen hand nemen. Maar ook de overige films waren het aanzien zeker waard. The Cleansing Hour spreekt aan omdat dit met Exorcisme te maken heeft, een belangrijk thema bij deze editie van Imagine. Hilde is een klein verhaal waarbij een moeder haar dochter ziet transformeren in een waterwezen en haar zo dreigt te verliezen. Deze gaat ook echt voor de emotie en het is dankzij het acteerwerk van de moeder en dochter te danken dat dit ook lukt. When Susurrus Stirs is er een voor mensen met een sterke maag want veel viezer dan dit wordt het denk ik niet (maar heb Kuso nog niet gezien natuurlijk) Kortom de Shorts hebben mij een leuke afsluiting van de dag bezorgd want zat na een korte nacht toch redelijk stuk

Optioneel: My Father Die

Chester en zijn jongere broer Asher zijn poor white trash. Wanneer hun vader Ivan Chester betrapt, terwijl hij sex heeft met diens maîtresse, slaat hij Asher in elkaar en vermoordt Chester. 21 jaar later, wanneer Ivan vervroegd vrijkomt uit de gevangenis, zint Asher op wraak. Eenvoudig wraakverhaal wordt een archetypisch gevecht tussen goed en kwaad, tussen vader en zoon.

In mijn ogen een zeer interessant gegeven en gezien de trailer ook nog eens op aparte manier uitgewerkt. De maker is Sean Brosnan, inderdaad de zoon van Pierce Brosnan, en nu kunnen we zien of zoonlief net zoveel talent in regisseren heeft als zijn vader als acteur.

Blog #1

Blog #2

Blog #3

Blog #4

Blog #5

Blog #6

Blog #7

Blog #8

Blog #9

Blog #10

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar