Site pictogram Movie Addicts

Imagine blog #4 unfortunatly I have a day job so here are some pointers

Helaas, helaas ook deze movieaddict heeft gewoon een job en een gezin waar ik ook graag tijd mee doorbreng. Dus vandaag de eerste dag afwezig, maar heb nog wel een aantal tips waarom andere absoluut wel aanwezig moeten zijn op deze zaterdag.

78/52

De beroemdste moordscène uit de filmgeschiedenis bestaat uit 78 camera-instellingen en 52 cuts. Juist, we hebben het over de douchescène uit Psycho, waarin hoofdpersoon Marion Crane door moederskindje Norman Bates met een mes om het leven wordt gebracht. Na deze documentaire weet je alles, maar dan ook alles, over het slechts drie minuten durende gewelddadige hoogstandje van Master of Suspense Alfred Hitchcock.

Waarom is dit een aanrader? Omdat deze film heel diep ingaat op een van meest legendarische (moord)scenes in filmgeschiedenis. Hierbij komen gerenommeerde filmmakers aan het woord en een aantal mensen die destijds betrokken waren bij de opnames van Psycho destijds. Mocht je vandaag noet kunnen pak dan van de week de herkansing op dinsdag 18 april om 19:35

The Master Cleanse

Eenzaam en financieel aan de grond belandt Paul in een zelfhulpgroep. Als mededeelneemster Maggie zich opgeeft voor een weekend retreat, doet hij hetzelfde. Na een dag vol oefeningen en vieze sapjes moet hij ’s nacht overgeven. Uit de prut komt een klein monstertje te voorschijn… The Brood meets Gremlins  in een geestige horrorfilm die de valkuilen van het genre slim omzeilt.

Deze kleine maar zeker amusante film heb ik afgelopen woensdag meegepakt en hoewel geen klassieker in wording wel het waard om mee te pakken.

Workshop Special Make-Up

In een jaar waar kostuums en stilering centraal staan, mag aandacht voor make-up natuurlijk niet ontbreken. En dan vooral het soort make-up waar het Zaanse Kelatow FX in gespecialiseerd is: special make-up voor film, televisie en evenementen. Ze werkten aan Zombibi en Zwartboek en komen naar Imagine voor een workshop waarin ze je de fijne kneepjes van het vak leren.

 

Waarom doen? Heel toevallig ken ik de man achter Kelatow FX en ben zelf wel eens door hem onder handen genomen. Voor alle hobbyisten onder ons een aanrader om misschien alvast inspiratie voor Halloween op te doen of voor de Surrealist Ball vanavond.

Surrealist Ball

Wie zin heeft in een leuk, extravagent en knallend feestje kan dit jaar ook bij Imagine terecht. Geïnspireerd door het fashion thema hebben Imagine en Amsterdam Spook  (organisator Amsterdam Halloween Festival) de handen ineen geslagen om een feest te geven welke zijn weerga niet zal kennen.

Fright Night

Voor één nacht tijdens Imagine wordt het stijlvolle EYE verlaten en trekken het circus naar Pathé de Munt voor een horrornacht. Met een razendsnelle filmquiz, de Scream Queen Contest, een Best Dressed Contest en een randprogramma binnen en buiten de zalen.

Het filmprogramma mag er intussen ook zijn, met de verrassende zombiefilm The Girl With All The Gifts, de Australische outback horrorsensatie  Killing Ground   en het even bloederige als psychedelische  Red Christmas. Het kwartet wordt gecompleteerd door de horrorklassieker Maniac  die het publiek zelf uitgekozen heeft via  Facebook  en  Twitter.

Programma

Tot mijn grote verdriet geen feest en geen Fright Night (voormalig Night if Terror) dit jaar voor mij. Voor iedereen die wel gaat veel plezier en ik hoor uiteraard wel graag hoe het geweest is.

Blog #1

Blog #2

Blog #3

Blog #4

Blog #5

Blog #6

Blog #7

Blog #8

Blog #9

Blog #10

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar