Site pictogram Movie Addicts

Imagine Blog #5 De kop is eraf!!

veteran-movie

Helaas geen plekje bij de openingsfilm Midnight Special kunnen bemachtigen, maar dat moet later ergens nog goed gemaakt gaan worden. Nee, ik ben samen met een andere schrijver naar de publieksopeningsfilm Veteran geweest.

Zoals Chris Oosterom bij de inleiding al zei ‘ik had misschien wel liever hier gezeten dan bij de borrel’ aangezien dit een van de leukste actiekomedies was welke hij in lange tijd gezien had. Veteran valt buiten het thema van Imagine dit jaar, maar past gezien het verleden van Imagine welke ook rijk is aan Aziatische titels wel degelijk thuis op het Festival

Veteran lijkt te beginnen als een pure komedie welke lichtelijk over de top gaat, maar niets is minder waar. Veteran biedt humor, actie, spanning en drama en weet met de goeie cast en dito verhaal op alle vlakken te overtuigen. Yeong-min Hwang deed met zijn hoofdrol zelfs denken aan een Eddie Murphy in zijn hoogtijdagen van Beverly Hills Cop en doet hier niet voor onder, Een aanrader voor iedereen die deze gemist heeft, de zaal zat helaas niet vol, maar juist dit soort films zijn absoluut een bioscoopbezoek en dus een bezoek aan het Imagine Festival waard. Mijn score houd ik nog even voor me (volledige review volgt snel), maar mijn advies is zet 21:50 22 april in je agenda want dan heb je een herkansing om deze sterke Koreaanse actiekomedie alsnog op het witte doek te zien.

Benieuwd wat het festival verder gaat brengen? Ik ook, voor morgen staan er 4 titels op het programma en zoals elke dag houd ik jullie op de hoogte van wat ik mee heb gemaakt en wat (volgens mij) de aanraders zijn van de komende dag.

15:10 (shorts) Family, Friends and Enemies

17:30 Masterclass CAA

19:30 The Boy and the Beast

21:50 de tie-breaker Hardcore Henry vs High Rise

 

Blog #1

Blog #2

Blog #3

Blog #4

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar