Site pictogram Movie Addicts

Imagine Blog #5 What does Imagine has in store for all you Eastern Bunnies today

De tweede dag weg van Imagine ivm Pasen, Imagine volgend jaar niet niet meer doen want dit zijn toch familiedagen ;0) Uiteraard is er wel weer genoeg te beleven en te zien tijdens het festival voor iedereen die niet brak uit de Fright Night of Surrealist Ball is gekomen. eris namelijk al genoeg van Lindy Hemming, komende week eregast, te zien. Op de wand richting Cinema 2 kun je een aantal van haar ontwerpen bekijken uit de James Bond films en de Dark Knight Trilogie.  Ook de Virtual Reality hoek blijft actief (ik moet zelf nog 2 van de 4 filmpjes meemaken) en zo is er nog de aparte Wentel tour door het EYE. Kortom naast de films is er genoeg te zien en te beleven tijdens Imagine. Hieronder een aantal tips voor vandaag.

For the Love of Spock

Adam Nimoy blikt terug op de succesrijke carrière van zijn vader, de in 2014 overleden acteur Leonard Nimoy, oftewel Star Treks Mr. Spock. Ontroerende en geestige clips wisselen elkaar in hoog tempo af, met hier en daar een uitstapje naar meer persoonlijke ontboezemingen. Even hartverwarmende als geestige documentaire over de man die Mr. Spock zijn onsterfelijke gezicht én karakter gaf.

Voor de filmliefhebbers en star trek fans is dit natuurlijk een must see tijdens het festival en hoewel ik er vandaag niet bij kan zijn raad ik deze zeker aan ook omdat er bij deze vertoning nog een intro wordt gegeven door Pim Blokker van de Nederlandse Star Trek fanclub The Flying Dutch. Wie er vandaag niet kan zie ik misschien op 18 april om 11:20 wanneer ik deze documentaire alsnog meepak.

Fashion Short

Een bijzondere plaats binnen Fantastic Fashion is er voor de Fashion Shorts. Korte modefilms zijn een genre op zich, die op een andere manier worden gefinancierd en gemaakt dan gebruikelijk is voor korte films. Private fondsen en sponsors zorgen voor grote budgetten, waarin regisseurs van naam in grote vrijheid werken. In samenwerking met het Fashion Film Festival van Berlijn presenteert Imagine een internationale selectie modefilms. Hier zijn o.a. te zien: A Rose Reborn (voor modehuis Ermenegildo Zegna) van Park Chan-wook en Odyssey (voor cognac-merk Hennessy) van Nicolas Winding Refn. Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met het Berlin Fashion Film Festival.

Had ik al gezegd dat ik een fan ben van de Imagine Shorts? Ik zeg het toch nog een keer heb je de kans om een shorts programma mee te pakken tijdens Imagine moet je dat zeker doen en helaas worden deze Fashion Shorts de enige die ik dit jaar van de shorts niet mee weet te pakken

Workshop Maskers Maken

Zelf iets doen bij Imagine kan ook.  De  Nederlandse  performer en kunstenares Carmen Schabracq geeft een workshop maskers maken tijdens Imagine. Naast uitgebreide achtergronden over maskers is dit vooral zelf aan de slag gaan.

Molly (Wereldpremière)

In een post-apocalyptische wereld probeert een jonge vrouw zich in leven te houden. Ze heeft bovennatuurlijke krachten en die heeft ze ook nodig om haar nog jongere metgezel te beschermen. Intussen wordt er op haar gejaagd door plunderaars die haar willen dwingen om in een arena om geld te vechten. Superheldenfilm van eigen bodem maakt dwarse keuzes en charmeert met originaliteit.

het zaadje voor deze film werd geplant bij de Imagine pitchwedstrijd die ze in 2015 wonnen. en nu twee jaar later is daar de wereldpremière op hetzelfde festival. Voor wie vanavond niet kan is daar op 19 april de herkansing en jawel daar ben ik zelf ook bij.

Double Bill: Hounds of Love Killing Ground

Evelyn en John White rijden door de snikhete straten van Perth, op zoek naar tienermeisjes die ze een lift kunnen aanbieden. Intussen negeert tiener Vicki het verbod van haar moeder om naar een feestje te gaan. Ze gaat op weg en krijgt een lift aangeboden. Australische draai aan het serial killer-genre is een duistere, beklemmende thriller die langzaam onder de huid kruipt.

Als Ian en zijn vrouw Sam bij een afgelegen meer arriveren voor een relaxed kampeerweekend, zien ze dat er al een andere tent in de buurt is opgezet. Als de andere kampeerders niet terugkomen beginnen ze zich zorgen te maken – een gevoel dat er niet minder op wordt wanneer ze een gehavende peuter vinden. Op het Australische platteland gesitueerd bruut en meedogenloos verhaal dat qua geweld tot het uiterste gaat en daarmee de zinloosheid en willekeur ervan toont.

Dit jaar zit het festival vol met Double Bills en deze Australische versie sprong mij het meest in het oog. Niet voor niets zei Chris iets over de opkomst en rauwheid van de Australische Horror/Thriller films die vaak meedogenloos zijn. Vanavond kan je er van 2 genieten en heb je een streepje voor op mij want beide films zullen door mij noodgedwongen gemist worden. Ps wie ze wel heeft gezien ik hoor graag hoe ze waren, had er namelijk best goede verwachtingen bij.

Oja Imagine is niet vergeten dat het Pasen is en dus liggen er inderdaad eieren verstopt in de zalen, verrassingseieren wel te verstaan.

Blog #1

Blog #2

Blog #3

Blog #4

Blog #5

Blog #6

Blog #7

Blog #8

Blog #9

Blog #10

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar