Site pictogram Movie Addicts

Imagine Blog #6 Full with Easter Eggs I’m loading up for four long days of Imagine

Mijn laatste dag weg van Imagine en ik kan jullie zeggen ik zit vol, maar kan niet wachten om vanaf morgen weer los te gaan. Ik moet namelijk nog een hoop zien en er valt ook nog veel te zien. Vandaag heb ik nog een aantal tips voor jullie.

Raw

De zestienjarige Justine is principieel vegetariër. Op de universiteit aangekomen weigert ze dan ook vlees te eten bij de ontgroening, tot ongenoegen van haar oudere zus Alexia. Als ze gedwongen wordt om toch een konijn te eten, heeft ze al snel behoefte aan meer vlees. Trefzekere horrorsensatie is een stijlvol gruwelsprookje waarin zusterliefde, body horror en kannibalisme hand in hand gaan.

Er is al zoveel over Raw geschreven, maar het begon allemaal met het bericht dat mensen onpasselijk werden bij het zien van deze film. Komende week komt er een uitgebreide recensie, maar hier alvast een kleine samenvatting over waarom ik zeg dat dit een echte aanrader is. Is deze film zo ranzig als werd beweerd? Nee, maar de bloederige scenes komen wel hard aan en dat komt niet zozeer door het bloed meer door de intensiteit van de scenes. In de basis is dit namelijk een coming of age story van een jong getalenteerd meisje wat op de dierenarts opleiding tot een ontdekking komt over zich zelf en daar haar weg in probeert te vinden. Eigenlijk heel simpel toch? Nou, toch niet. Garance Marillier zet een ijzersterke rol neer als Justine, waarbij de transformatie van schaap naar wolf geleidelijk maar zeer treffend wordt overgebracht. Het leven op de campus wordt krachtig en geloofwaardig in beeld gebracht en de stijl die de regisseur gebruikt zorgt ervoor dat je als kijker net als de hoofdpersoon af en toe gedesoriënteerd raakt. De oplettende kijker zal een aantal wendingen eerder zien aankomen, welke aan de andere kant volgens mij niet echt als verrassingen hoeven te komen maar meer de situatie intenser maakt naarmate je erover na gaat denken. Raw is geen film over kannibalisme maar behandeld de stof serieus en compromisloos en is daarom niet geschikt voor tere zieltjes, maar absoluut een aanrader. Vandaag te zien om 15:00

Red Christmas

Een ongeboren baby overleeft een aanval op een abortuskliniek. Twintig jaar later, met kerst, probeert het misbaksel de liefde van zijn moeder terug te winnen. Als ze hem haar huis uit laat gooien, neemt hij wraak op alle gezinsleden. Onbehaaglijke mix van serieuze kwesties en gore creëert met non-CGI-effecten een giallo op z’n Australisch.

Voor wie deze bij de Fright Night gemist heeft is daar nu de herkansing voor wie misschien wel de bloederigste film van het festival wilt zien. Ik heb deze helaas gemist en dat zal zo blijven aangezien ik vandaag niet naar het Festival ga, maar mocht iemand iets over deze film kwijt wilt? Ik sta ervoor open.

Häxan

In de film (1922) verbeeldt regisseur Benjamin Christensen de geschiedenis van de hekserij. Deze mix van (pseudo-)documentaire en horror over de geschiedenis van hekserij was bij verschijning een sensatie door zijn expliciete verbeelding van de duivel en de hel – met voor die tijd baanbrekende special effects. Bijna een eeuw na verschijning is de film nog altijd een verbluffend hoogstandje.

Imagine vertoont de prachtige nieuwe restauratie van het Zweeds Filminstituut met muziek van het Groningse Kinetophone, dat hun zelf-gecomponeerde soundtrack live speelt. Wederom iets wat ik helaas zal missen tijdens deze 33ste editie van Imagine :o( een aanradrer al is het alleen vanwege de opzet en de klassieke status van de film.

The Girl With all the Gifts

Ergens in Groot-Brittannië, de toekomst. De tienjarige Melanie zit met een aantal leeftijdgenoten opgesloten in een streng bewaakte faciliteit. Het zijn zogenaamde ‘hungries’, half-zombies. Tijdens een massale hungries-aanval ontsnapt een klein groepje uit de faciliteit, waaronder de in potentie gevaarlijke Melanie. De beste Britse zombiefilm (sort of) sinds 28 Days Later geeft het ingedutte genre een welkome schop onder de kont.

Zombies zijn hot, maar er zijn ook veel aspecten waardoor het genre ook weer een beetje begint in te dutten. Na het verrassend sterke Train to Busan schijnt The Girl With all the Gifts de tweede zombie titel in een jaar te zijn welke staat als een huis. De late night tip voor wie deze titel tijdens de Fright Night gemist heeft.

 

Op deze tweede Paasdag is het vooral horror wat de klok slaat (tenminste wat ik als aanrader zie) Ik ben ondertussen aan het uitbuiken van twee paasbrunches en een paasdiner (en moet er nog één diner genuttigd worden!!!) maar morgen ga ik volledig opgeladen er weer tegenaan met een van de titels die bovenaan mijn lijstje stond For the Love of Spock. Ik zeg ga vandaag voor spannende en heftige films nu je er nog de kans voor hebt.

Blog #1

Blog #2

Blog #3

Blog #4

Blog #5

Blog #6

Blog #7

Blog #8

Blog #9

Blog #10

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar