Site pictogram Movie Addicts

Imagine Blog # 7 Night of Terror

Vandaag draait het voor mij maar om 1 ding en dat is The Night of Terror. Hierdoor sla ik het dagprogramma over (met pijn in mijn hart) en pak nog even wat quality time met het gezin. Betekend dit dat er overdag weinig te zien is? Nee, er is genoeg te zien. Sterker nog er draaien films welke ik waarschijnlijk in zijn geheel ga missen omdat ik ze nergens tussen gepland krijg. Hieronder en rijtje welke volgens mij regelrechte aanraders zijn maar dus (nog) niet worden meegepakt door mij.

 

13:55 Creature Designers Een documentaire voor de liefhebbers aangezien je de meesters aan het woord ziet komen welke de mooiste filmmonsters tot leven hebben gebracht op het witte doek

16:15 JeruZalem + Q&A Deze ga ik helaas missen aangezien dit de enige vertoning is, maar het lijntje met de distributeur is al gelegd dus komen hier zeker op terug.

18:00 Ghost in the Shell: The New Movie Waarschijnlijk niet zo goed als het origineel, maar een nieuw hoofdstuk in het Ghost in The Shell universum is altijd interessant

19:50 Nina Forever + Q&A De eerste titel welke bekend werd gemaakt voor het festival en daarbij is de regisseur ook nog eens aanwezig voor een Q&A

20:00 Midnight Special De tweede vertoning van deze film en weer ben ik er niet bij *snik*snik* nog één poging te gaan.

22:15 The Witch Dit was echt een dillema, maar omdat deze te laat begon en ik zodoende niet op tijd bij The Night of Terror zou komen ga ik voor de 2de voorstelling op de 22ste

The Night of Terror

Vaste prik de afgelopen 3 jaar en ook dit jaar ben ik weer present. Het zal dit jaar een aparte gewaarwording worden om 2 redenen. De eerste reden is dat ik voor het eerst  van te voren geen van de 4 titels op het netvlies had staan dus zonder verwachtingen ga ik het deze nacht allemaal beleven. De tweede reden is dat deze nacht ook in het teken staat van het afscheid van  ‘Mr Horror’ Jan Doense voor wie het de laatste keer wordt dat hij deze nacht zal presenteren. Feestelijk daarbij zal zijn opvolgster Absaline Hehakaya geintroduceerd worden en ik ben benieuwd hoe het publiek op haar zal reageren en hoe zij het zal ervaren om dit zware stokje over te nemen.

The countdown begint, het is een uur voordat het geweld gaat beginnen en ik ben onderweg in de bus. Uiteraard met de nodige rantsoenen om deze nacht door te komen. Wat denken jullie is dit voldoende om het tot ongeveer 8 uur morgen ochtend uit te zingen?

Bunny The Killer Thing

Bunny the Killer Thing doet precies hetgeen wat de titel al beloofd en dat os volledig over de top gaan. Het publiek werd beloond en beloonde zelf de film met het hoogste aantal hoer en homo uittingen welke ik in jaren heb gehoord! Het verhaal slaat nergens op, de acteer prestaties …..welke prestaties??? Maar de bodycount, het gore gehalte en de humor fantastisch!!!! De sfeer zit er goed in en kunnen niet wachten tot film nr2!!!!

Na de 2de film volgt de Scream Queen contest en ik mag net als vorig jaar weer in de jury plaats nemen. Ook later deze nacht een kleine interview met Jan Doense en Absaline Hehakaya.

Pandemic

Er is virus uitgebroken waardoor er hordes aggressieve geinfecteerden rondlopen en een select groepje mensen gezonde burgers probeert te evacueren naar veilige gebieden. Wat volgt is een redelijk voorspelbaar verhaal met net teveel dialoog, te weinig humor, maar met een gezonde portie gore. Daarbij moet je wel houden van de handheld gefilmde actie. Zeker niet het beste wat deze avond te bieden had. Snel maar de volgende zullen we maar zeggen ?

Scream Queen competitie

Ook dit jaar was er weer ruimte voor deze vaste competitie tijdens The Night of Terror. Ook dit jaar mocht ik weer jureren tijdens deze competitie en de deelnemers gingen er weer vanouds vol voor. En voor het eerste sinds jaren viel vaste deelneemster Bloody Mary buiten de prijzen. Diegene die vorig jaar tweede werd wist dit jaar door te stoten naar dewinst en daarbij wist een man ( ja, je leest het goed er was er eentje ingeluisd door zijn vrienden) op overtuigende wijze verrassend tweede te worden.

 

The Devils Candy

Een gezin denkt een koopje te scoren wanneer ze goedkoop een groot huis op de kop weten te tikken. Er schuilt echter een groot gevaar in dit huis. The Devils Candy was zeker de sterkste titel van deze nacht waarbij de spanning gelijdelijk wordt opgevoerd terwijl de twijfels bij het gezin toenemen. Met sterk spel, sterke regie, snoeiharde metal muziek en een goed uitgewerkt verhaal wist de film het publiek grotendeels stil te krijgen tot de knallende finale.

Afscheid Jan Doense

We zij  alweer toe aan de laatste film van de avond en de laatste keer dat Jan Doense een aankondiging zal doen bij de Night of Terror. Voorafgaand heb ik nog een kleine interview mogen doen met Jan en zijn opvolgster Absaline(waarvan ik moet zeggen dat ze zich sterk staande heeft gehouden op deze mooie nacht). Morgen hoop ik wakker genoeg te zijn om dit uit te werken. Nu ga ik genieten van de laatste film.

The Mind’s Eye

Een hommage aan de jaren ’80 horrorfilms als Scanners. The Mind’s Eye wist wat mij betreft de juiste snaar te raken, als afsluitfilm wel te verstaan. Boeiend genoeg en bij tijd en wijle lachwekkend dankzij de dialogen en de steeds verder vervormde stem van de badguy wist de film in het laatste gedeelte nog de handen op elkaar te krijgen dankzij wat creatief hoofdwerk.

Het was weer een mooie nacht geworden waarbij de sfeer top was, ook als de film minder bleek te zijn. Deze nacht bracht misschien geen klassiekers maar de meeste films wisten wel topvermaak te brengen en was mede dankzij het afscheid van Jan Doense gedenkwaardig te noemen. Het viel hierbij op dat ook bij de laatste film de zaal verrassend vol bleef. Nu breekt het bijkomen aan en het uitwerken van het kleine interview wat ik met Jan Doense en Absaline Hehakayaheb kunnen houden tussen de films door. Maandag gaan we verder met het volgen van het festival.

 

 

Blog #1

Blog #2

Blog #3

Blog #4

Blog #5

Blog #6

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar