Site pictogram Movie Addicts

Imagine Dag 2: Shorts, Mysterie, bodyhorror en mijn zoon kennis laten maken met Imagine

Bij aankomst je planning maken en deze tussendoor nog bijschaven omdat de rest van je planning verandert. Zo kon ik na mijn eerste film weggeroepen worden, iets wat niet gebeurde. Na drie voorstelling zou ik nog een VR voorstelling pakken om daarna na een Whiskey-proeverij te gaan. Whiskey proeverij ging niet door, dus ik ging naar huis even wat eten en toen met mijn zoon terug. Zoals wel vaker vermeld valt er genoeg te zien en te beleven dit jaar. Dit jaar was er op vrijdag Stoepsterren kijken en samen met mijn zoon hebben we de maan van dichtbij bekeken. Daarnaast hebben we samen gegamed en een VR ervaring beleefd. Kortom de vrijdag was onvoorspelbaar maar zeer leuk en een lange dag op Imagine. Het weekend zal verder rustig blijven met een paar losse titels en ook op maandag gaan we maar voor 1 voorstelling terug. om vanaf dinsdag weer vol gas te gaan.

 

Shorts Monsters

het tweede shorts programma rondom het thema monsters, en dan in verschillende vormen. 6 shorts welke los van elkaar staan, maar mij meer wisten te boeien dan The Future Shorts. hier een samenvatting:

Fox Boy: Een jongetje zit helemaal alleen in zijn kamer te spelen met een vlinder. Wanneer hij na een dutje wakker wordt en iets in de muren hoort gaat hij op onderzoek uit. Wanneer hij een verborgen deur vindt komt hij terecht in een andere wereld en maakt daar kennis met een jongetje die een vossenhoofd heeft. Vanaf dat moment wordt het verhaal raarder maar vooral duisterder, waarbij nieuwsgierigheid niet altijd beloond wordt en vertrouwen een breekbaar begrip is

Black Eyed Child: Een zieke vrouw wordt geterroriseerd door een kind met zwarte ogen, of is hier meer aan de hand? een simpel gegeven aangekleed met sterke soundtrack, jumpscares en aardig wat symboliek. een lekkere creepy short

A Doll Distorted: Een vrouw verscheurd door verdriet verliest zich in een relatie met een pop. Deze pop begint haar echter steeds meer tegen haar te keren waarna er een duister spelletje ontvouwd. De makers vertonen het beeld van een vrouw die zwaar in de war is en moet strijden tegen een pop, er is echter meer aan de hand zo zullen de oplettende kijkers snel merken. wederom een kleine setting welke optimaal benut wordt en creepy is tot het einde.

Malachostra: Een schrijver en zijn vrouw worden verblijd met de geboorte van hun kind. het blijkt echter meer weg te hebben van een kreeft. waar de moeder het kind overspoeld met liefde wordt de vader langzaamaan gek en ziet op een gegeven moment nog maar 1 oplossing. Een komisch stuk met een wrang einde. heel leuk in elkaar gezet en de baby kreeft zorgt voor lachers.

A Purgatory Story: Ja ook duivels moeten aan het werk. Zo is onze hoofdpersoon werkzaam bij het ouija call center waar hij antwoord op de vragen die mensen stellen. Wanneer hij op een gegeven moment in contact komt met een vrouw krijgt hij echt contact met een mens en ontstaat er een bijzondere band. Niet eng maar wel grappig en romantisch. A Purgatory Story heeft een hart en daarom de leukste short welke ik tot nu toe heb gezien.

Diversion: Een man raakt verwikkeld in een auto ongeluk met een hond en krijgt het aan de stok met zijn baas. Wat volgt is een even bizar als verwarrend verhaal vandaar de titel Diversion. Het begint gewoon normaal met iemand die al bellend rijd op de weg en plotseling een hond aanrijd. Wat hierna gebeurd kan ik niet beschrijven maar moet je zien en waar de een het te raar zal vinden vond ik deze short vol twists leuke en breed uitgemeten.

I Trapped the Devil

Karen en Matt gaan met Kerst op visite bij zijn broer Steve in hun ouderlijk huis. Steve lijkt echter niet te wachten op bezoek. Na een ongemakkelijk begin doet Steve een onthulling aan Matt en Karen, hij heeft namelijk iemand opgesloten in de kelder, iemand die hij beschrijft als de duivel zelf. Karen en Matt raken zo onbedoeld in een gijzelings situatie verstrikt, maar raken ook verward door het vraagstuk heeft Steve daadwerkelijk de duivel opgesloten of is hij gewoon een verwarde man en heeft hij iemand onschuldigs in zijn kelder zitten?

De setting is klein, want het hele verhaal speelt zich af binnen één huis (net zoals een andere film welke we ook nog even kort gaan bespreken) Vanaf het begin zijn de makers bezig sfeer te maken en dankzij het spel van de drie acteurs werkt dat uitstekend. De moeilijke relatie tussen de broers is duidelijk, maar wordt helaas beperkt belicht en verklaard. De situatie wordt snel duidelijk gemaakt maar daarom niet makkelijk. Wat zou je zelf doen in de schoenen van Matt, wanneer je bij je broer erachter komt dat hij iemand of iets heeft opgesloten? En de twijfel die blijft bestaan, want is Steve nu volledig de weg kwijt of heeft hij daadwerkelijk het kwaad zelf opgesloten? De makers geven weinig bloot maar suggereren heel veel om te eindigen met een zenuwslopend slot. De rustige opbouw zal niet iedereen bevallen maar mij wel. Mijn score is 7,5

 

Domestik

Charlotte en Roman zijn een getrouwd stel welke strenge eisen aan hun levens hebben gesteld. Hij is een top wielrenner welke de slag lijkt te missen om verder te komen in zijn carrière en zij heeft een kinderwens waar alles voor moet wijken. Beide raken echter steeds meer geobsedeerd door hun doelen en lijken steeds meer verloren te raken. waardoor zij zichzelf en elkaar aan het verliezen zijn.

Of het nu komt door de intro, waarbij ons een nare film werd voorgehouden met bodyhorror ellementen, of dat ik gewoon al genoeg weirde shit heb gezien? Echt onder de indruk was ik niet van deze film. Ja, de neerwaartse spiraal waarin de twee hoofdpersonen zitten is duidelijk en tekenend, maar op 2 seksscenes na wordt het eigenlijk nergens echt naar. Wat betreft het toetakelen van het lichaam hebben we Christian Bale het veel heftiger zien brengen in bijvoorbeeld The Machinist. De obsessie van beide is wel duidelijk echter waar het precies vandaan komt wordt niet verklaard. De manier waarop beide veel te ver gaan moet een oorzaak hebben en deze wordt in de film niet gegeven. Wat overblijft is een pijnlijk relatie drama waarbij je weet dat het niet goed kan gaan aflopen. Het is het allemaal net niet bij deze film voor mij. een 5

Stoepsterren kijken

Sterren kijken en naar de maan koekeloeren en unieke ervaring welke ik samen met mijn zoon mocht beleven en waarbij ik met wat geknutsel met mijn mobiel zelfs foto’s kon maken door de lens waar zelfs de fotograaf van Imagine zelf gebruik van maakte.

VR programma Get Out!

Ik las een reactie dat iemand het raar vond dat er VR was op Imagine met de opmerking dat het voorheen een weekend van horrorfilms was. Nou nu is het tien dagen vol met films waarvan een aardig deel onder de noemer horror valt. Doordat er te vaak en teveel misdragingen waren is een Night of terror niet meer mogelijk. Maar er zijn nog genoeg horrortitels en ook bij VR valt er met Get Out genoeg te beleven voor de horrorliefhebbers. Ik kan niet wachten om er nog meer mee te pakken. Mijn zoon had Back to the Future gepakt een van de VR programma’s welke ook geschikt zijn voor de jongere bezoekers welke uiteraard wel wat Engels moeten kunnen verstaan of lezen.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar