Site pictogram Movie Addicts

Imagine dag 2

Imagine dag 2
YouTube poster

Er zaten even een paar dagen tussen mijn eerste en tweede dag op Imagine (tja het leven gaat door) en heb daardoor ook wat om moeten plannen. Voor vandaag had ik 2 wild cards op de planning staan waarvan ik ook echt niet wist wat ervan moest verwachten, maar hoog op mijn to warch lijstje stonden.

Flux Gourmet

Een trio van experimenterend geluids artiesten worden toegelaten tot een prestigieus instituut om aldaar hun performance te perfectioneren. Tijdens dit proces worden zij ook gevolgd door een schrijver welke het hele proces plus de leidster en haar 2 muzikanten moet vastleggen. Maar dit alles gaat zo makkelijk niet met alle machtsspellen welke gespeeld worden. En dan tellen de lichamelijke ongemakken er niet er niet eens bij op. Flux Gourmet komt van de hand van Peter Strickland welke al jaren redelijk weet te scoren met bijzondere verhalen zoals the Duke of Burgundi en In Fabric (welke destijds ook te zien was bij Imagine) Het is weer een kunstzinnige film geworden in meerdere aspecten. Ze zijn de optredens van het trio bestaande uit Elle (), Billy (Asa Butterfield) en Lamina (Ariane Labed) onnavolgbaar en op zijn zacht bijzonder te noemen. Hoewel het in deze film veel om eten draait is het geen film welke direct je eetlust opwekt. De film draait gelukkig niet alleen om de optredens, maar meer over de karakters van het trio en de onderlinge machtsstrijd en hoe dat zich tegenover elkaar tot uiting komt. Hierin speelt Gwendoline Christie een bijzondere als Jan Stevens, de sponser namens het instituut. Een hele bijzondere film waarbij ik er nog steeds niet over uit ben of ik hem heel goed vond of alleen apart. Het aparte is de de film nergens stuurt naar een sympathieke hoofdrol waar je als kijker bij gaat meeleven. De enige die hiervoor in aanmerking komt is de schrijver Stones (Makis Papadimitriou) want de rest is niet bepaald sympathiek te noemen. Iets wat niet heel verwonderlijk gezien het kunstzinnige wereldje met een hele hoop ego ‘s. In Januari komt deze bijzondere film in de bioscoop, misschien dan nog eens kijken.

Something in the Dirt

Film nr 2 was deze bijzondere film van filmmakers en acteurs Justin Benson en Aaron Moorhead welke in samenwerking met LIFF gepresenteerd werd (ddar zal deze film ook gaan draaien) Justin en Arron zijn inmiddels al graag geziene gast bij Imagine met meerdere van hun titels welke bij Imagine vertoond zijn geweest. Dit is misschien wel hun meest intiemst films tot nu toe. Nieuwe buren John en Levi zijn samen getuige van een bijzondere en onverklaarbare gebeurtenis. De twee besluiten om op onderzoek te gaan en dit onderzoek vast te laten leggen in een documentaire om zo ook bewijs te hebben. Stukje bij beetje komen de buren eerst nader tot elkaar om vervolgens bij het dieper gaan steeds meer tegenover elkaar te komen te staan met alle gevolgen van dien. Something in the Dirt begint een beetje onwennig, maar nadat de de glazen asbak (of wat het ook mocht voorstellen begint te zweven en op te lichten komen de heren beter in hun rol. De film is niet spectaculair groot opgezet, maar er zitten toch zeer verdienstelijke special effecten in welke het mysterie voor de kijker alleen maar vergroot. Er zit ook een kanttekening aan het geheel. In hoeverre zijn de 2 heren in staat kritisch hun bevindingen te beoordelen wanneer zij feitelijk op zoek zijn naar een wonder? Wat deze film gelijk laat zien is dat iedereen, wanneer op de juiste manier getriggered, ergens in kan gaan geloven om vervolgens overal verklaringen ziet om zijn/haar waarheid bevestigd te krijgen. De film werkt na die eerste 10 minute vooral omdat de dialogen tussen John en Levi heerlijk lopen en daarbij heel natuurlijk overkomen. Er zit humor, drama, science fiction en een stukje spanning in oftewel bijna voor iedereen wat wils. Something in the Dirt zal nog te zien zijn en mocht niet lukken bij IFFF ga dan zeker een poging doen bij LIFF.

Hoppa dag 2 zit er weer op en ondanks dat het kortere dagen zijn dan afgelopen jaren blijft het weer een weerzien met een boel oude bekende gezichten van voorgaande jaren en weer een hele hoop nieuwe vrijwilligers. De sfeer is onverminderd goed en dat verdeeld over 2 locaties!!! en de komende dagen zal er ook weer flink geswitched worden tussen LAB111 en de Filmhallen. Ik hoop alleen tussendoor ook nog een VR programma mee te kunnen pakken aangezien ik dat natuurlijk ook al 3 jaar gemist heb en de ontwikkeling hiervan heeft natuurlijk niet stil gestaan.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar