Site pictogram Movie Addicts

Winnaars actie Imagine Fantastische Film Festival 2017

Morgen is het zover en begint het Imagine Fantastische Film Festival en laten we wel wezen het beloofd een bijzonder jaar te worden. Met veel filmmakers welke te gast zullen zijn om alle geïnteresseerde te woord te staan voor en/of na hun films, maar misschien wel het hoogtepunt is dat de legendarische regisseur Dario Argento komt praten over zijn carrière. Er is ook veel nieuws dit jaar. Zo maakt de Night of Terror plaats voor Fright Night, iets wat ik en vele fans van het eerste uur toch heel jammer vinden. De nieuwe opzet kreeg vorig jaar al gestalte met een nieuwe gastvrouw die gepresenteerd werd Absaline Hehakaya. Ik ben toch heel benieuwd in hoeverre de oude gewoontes uit zullen blijven bij het publiek en hoe de nieuwe opzet ontvangen wordt, hoewel de Scream Queen contest uiteraard blijft bestaan. De kaartverkoop is gestart voor zowel het Festival als de Fright Night en dan heb ik het nog niet eens over het feest gehad. Feest? Ja, inderdaad het Imagine Film Festival met zijn fashion thema heeft dit jaar ook zijn eigen thema feest georganiseerd door Amsterdam Spook. Iedereen die wel eens bij een Halloween feest van Amsterdam Spook is geweest weet dat absoluut een bezoek waard zal zijn.

*Actie Actie Actie Actie Actie Actie Actie Actie Actie Actie Actie Actie Actie Actie Actie*

Wij mogen 3×2 vrijkaarten weggeven voor een voorstelling naar keuze (mits er plek is uiteraard) tijdens het Imagine Film Festival

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een mail te sturen naar win@movieaddicts.nl onder vermelding van Imagine en vertel ons naar welke film je het meest uitkijkt tijdens het festival. We kregen tot onze vreugde vele verschillende antwoorden van films waar naar uitgekeken werd. Van Guardians, Headshot en Free Fire tot Get Out, Greasy Strangle en ook het kleine The Bar werd zelfs genoemd.

uit de inzendingen hebben de volgende mensen gewonnen

Flos

&

Jan

&

Veronique

Heel veel plezier bij de film naar keuze en wie weet zie ik jullie daar ook.

Hieronder nemen we een aantal titels en evenementen door welke wij gaan bezoeken en welke wij sowieso aanraden:

78/52

Na het zien van deze docu zou je alles moeten weten over een van de meest legendarische scènes uit de (horror)film geschiedenis. Deze docu gaat over de legendarische badkamerscene uit Psycho. Oftewel voor Movieaddicts een absolute must see!!!!

Buster’s  Mal Heart

De afsluitfilm van dit jaar en Imagine kennende sluiten ze elk jaar af met een bijzondere titel en dat zal dit jaar niet anders zijn. Deze raadselachtige thriller over paranoia en verlies van identiteit met Rami (Mr. Robot) Malek in de hoofdrol zal het festival in stijl afsluiten.

Career Talk en Double Bill Dario Argento

Zoals al in de intro vermeld kijk ik en vele met mij hier heel erg naar uit. Een uitgebreid gesprek met een van de grootheden uit de Horrorwereld en dan ook nog een Cinema Egzotic Double Bill met zijn klassiekers Susperia en Opera.

Double Bill’s

Over Double Bill’s gesproken het Festival zit er vol mee dit jaar!! Van Animated Monday op 2de paasdag tot Aussie Horror Night, het eerder genoemde Cinema Egzotic, Exorcisme Night en Filth and Loathing oftewel de die hards kunnen hun hard ophalen.

For the Love of Spock

Een documentaire over Leonard Nimoy oftewel de man die voor altijd bekend zal staan als Spock. Wat maakt deze documentaire zo bijzonder? Hij is gemaakt door zijn zoon. Een ontroerend portret van een van de meest iconische figuren uit het fantasie en science fiction wereld en dus een absolute must see voor trekkies, maar ook voor film liefhebbers.

Free Fire

Op Imagine moet er ook elk jaar minimaal 1x geknald worden met een knipoog. Free Fire van Ben Wheatley moet voor vuurwerk gaan zorgen. Een wapen transactie loopt volledig uit de hand waardoor alle betrokkenen het op elkaar gemunt hebben en naar het schijnt komt niemand er zonder kleurscheuren en goed getimede oneliner vanaf. Een aanrader als je het ons vraagt.

Fright Night

Eerlijk is eerlijk dit is dit jaar de wildcard van het festival. Op zaterdag 15 april de nacht voor Pasen moet deze nacht het voormalige Night of Terror doen vergeten. De titels zien er veelbelovend uit en er moet nog een klassieker benoemd worden. Daarbij blijft de Scream Queen competitie levend en wordt er een heuse quiz aan toegevoegd. Oja, vergeet de nieuwe presentatrice niet want Jan Doense heeft een stapje terug gedaan waardoor voormalig programmeur Absaline Heyakaja de presentatie op zicvh nemen. Zal Fright Night de vervanger van NoT worden die men voor ogen had?

Get Out

De openingsfilm is de surprise horrorhit uit Amerika Get Out met een uitzonderlijk hoge fresh score op elke ratingsite. Oftewel een must see!! Wat kunnen we hierover kwijt? Heel weinig aangezien ikzelf alle trailers ontwijk en dus alleen weet dat een donkere Amerikaanse jongen met zijn blanke vriendin meegaat op familie bezoek en dat het eenmaal daar niet geheel pluis lijkt te zijn.

The girl with all gifts

Zombies zijn al veel decennia aanwezig in films en hebben al de nodige ontwikkelingen meegemaakt. The girl with all the gifts moet daar een nieuw hoofdstuk aan toevoegen. Met onder andere Gemma Arterton in de hoofdrol (yes, I’m a fan) is dit een film waar ik naar uitkijk.

Headshot

Actiefilms uit Azië doen het a jaren goed op het festival. Veteran, The Raid 1&2 en Kung Fu Hustle zojn slecht een paar voorbeelden van festival favorieten. Iko Uwais (The Raid 1&2) met in Headshot vechten voor zijn leven en komt tegenover een meedogenloze maffiabaas te staan.

K-Shop

Britse filmmakers weten vaak sociale misstanden in hun films weten te verwerken, zo ook in K-Shop. En mijn ervaring met dit soort films bij Imagine (Citadel moviezone award winner 2013) maakt het dat deze film in mijn one to watch lijstje komt.

Masterclasses

Net als Double Bills zijn er ook meerdere Masterclasses dit jaar draait het om Fashion dus een Masterclass Costume Consept Art en een Masterclass Costume Design mogen niet ontbreken. Oja en de masterclass Costume Design wordt gegeven door Oscar winnares Lindy Hemming tevens special guest van het Festival. Tel hierbij de Masterclass Slashing Zombies bij op en je kunt alleen maar zeggen dat er weer genoeg te leren valt van professionals dit jaar.

Raw

Veel besproken film waarbij er mensen niet goed geworden zouden zijn vanwege de heftige scenès. Ik ga ervan uit dat dit gewoon een heel duister verhaal is met een gruwelijk kannibalistisch randje, een echte festival film dus waarbij een verhaal over onderlinge relaties een aparte twist krijgt.

Samurai Rauni

Samurai Rauni voert in zijn eentje een schrikbewind over het Finse fabrieksstadje Meri-Pori. Wanneer de mysterieuze ‘Shame Tear’ een prijs op zijn hoofd zet, baant Rauni zich al moordend, zuipend en neukend een weg naar degene die hem uit de weg wil laten ruimen. Een Finse samoerai-film? Alsof Tarantino en Refn samen in één blender zijn beland met Jodorowsky en Kusturica! Met deze beschrijving konden we niet anders dan deze op onze to watch lijstje zetten.

Shorts

Wat is het Imagine Festival zonder shorts? Inderdaad helemaal niets. Thema’s zijn All in the Family, Everyday Stories, Secret and Lies, The Body Shop en Really Weird Shorts. Ik weet niet of ikzelf dit jaar alle thema’s mee ga/kan pakken, maar net als elk jaar zeg ik elke short die je mee kan pakken is mooi meegenomen want er zitten een berg pareltjes tussen.

Susperia

Te zien tijdens Cinema Egzotic op de speciale Dario Argento avond, maar het waard om absoluut nogmaals te benoemen aangezien tijdens deze Imagine de horrorliefhebbers de kans krijgen deze Horror klassieker op een groot scherm te zien in een uitstekende 4K gerestaureerde staat. En voor de jongere generatie die deze film niet kent is dit een absolute aanrader en een stukje horrorgeschiedenis welke je gezien moet hebben.

The Surrealist Ball

Dit jaar heeft het festival ook zijn eigen feest en dat kon natuurlijk ook niet anders met het fashion thema dat hier ook een dresscode voor geldt. Kijk op hier voor meer informatie over het programma.

Workshops

De bezoekers worden dit jaar ook zelf beziggehouden waarbij er verschillende workshops worden gehouden. Maskers maken, special Make-Up en comics tekenen oftewel de creatieve bezoeker kan dit jaar absoluut zijn ei kwijt op het festival

En er is nog zoveel meer dit festival qua films, workshops en lezingen. wij kunnen in ieder geval niet wachten en jullie hopelijk ook niet. Houd onze site in de gaten voor meer nieuwtjes, dagverslagen, recensies en uiteraard acties want ook dit jaar willen we met plezier een aantal van onze volgers naar een voorstelling sturen met vrijkaarten.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar